Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 iun 2010 - Anul XV, nr. 129 (4420)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acuzaţii

Bălan îi acuză pe PSD-işti de dispreţ faţă de cetăţenii localităţilor afectate de inundaţiile din 2008

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secretarul general al Organizaţiei Judeţene a PD-L, deputatul Ioan Bălan, critică atitudinea „populistă şi duplicitară” a social democraţilor suceveni, care, pe de o parte, refuză să voteze în Consiliul Judeţean repartizarea sumelor din Fondul European de Solidaritate către 41 de localităţi afectate de inundaţiile din iulie 2008, iar pe de altă parte trimit fax-uri primarilor PSD prin care le aduc la cunoştinţă faptul că li s-au alocat bani pentru înlăturarea efectelor calamităţilor.

Bălan a dat exemplul localităţii Mălini, al cărei primar, Petru Nistor, a primit un fax de la Organizaţia Judeţeană a PSD, semnat de liderul acesteia, deputatul Cătălin Nechifor, prin care îl anunţă că a primit 100.000 de lei din Fondul European de Solidaritate. Asta în condiţiile în care cei 11 consilieri judeţeni ai PSD prezenţi la şedinţa extraordinară a deliberativului judeţean din data de 1 iunie, sub privirile preşedintelui lor, aflat în sală, au refuzat să voteze proiectul de hotărâre, fiind nemulţumiţi de modul în care au fost alocate fondurile. Mai mult, ei au anunţat că vor cere anularea hotărârii de Consiliu Judeţean la instanţa de contencios administrativ.

„Cred că acest comportament este nedemn pentru nişte consilieri care susţin că se află în slujba cetăţenilor pe care-i reprezintă şi îl consider un joc de la dublu. Pe de o parte arată oamenilor că nu sunt de acord cu modul în care au fost repartizate sumele din Fondul European de Solidaritate, iar pe de altă parte informează primarii PSD, prin fax semnat de domnul Nechifor, că le-au fost repartizate sume de bani”, a declarat Balan, care a adăugat că refuzul consilierilor PSD de a vota repartizarea banilor către cele 41 de unităţi administrativ teritoriale afectate de inundaţiile din iulie 2008 „arată dispreţul lor faţă de cetăţenii localităţilor respective”.

 

„Mă mir că domnul Nechifor a fost de acord cu atitudinea consilierilor judeţeni ai PSD

Parlamentarul democrat-liberal crede că aleşii judeţeni ai PSD au fost prezenţi la şedinţa extraordinară a deliberativului doar pentru a protesta faţă de faptul că au fost ţinuţi în picioare la reuniunea Consiliului Euroregiunii „Prutul de Sus”, care s-a desfăşurat sâmbăta trecută la Centrul Economic Bucovina. De menţionat că aleşii PSD au protestat la şedinţa deliberativului judeţean, stând în picioare timp de un minut.

„Mă miră faptul că tânărul preşedinte Cătălin Nechifor a fost de acord cu atitudinea consilierilor PSD de a sta în picioare un minut în semn de protest pentru că nu au fost aşezaţi jos la acţiunea de la Centrul Economic Bucovina. Asta în condiţiile în care s-a participat la o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean în care s-au luat în discuţie lucruri foarte importante, cum ar fi repartizarea banilor pentru înlăturarea efectelor calamităţilor. Scopul prezenţei consilierilor PSD la şedinţă a fost de fapt de a protesta pentru că nu li s-au oferit scaune la şedinţa Euroregiunii Prutul de Sus”, a spus Bălan. 

 

„Pentru a fi preşedinte al PSD Suceava trebuie mai multă înţelepciune şi mai multă maturitate”

El s-a arătat surprins de modul în care liderul PSD Suceava face politică, precizând că „am avut aşteptări mult mai mari de la domnia sa”.

„Acţiunile pe care le promovează sunt acţiuni tipice organizaţiilor de tineret, de care nu se poate desprinde. Eu cred că pentru a fi preşedinte al PSD Suceava, organizaţie recunoscută ca fiind una puternică,  trebuie mai multă înţelepciune şi mai multă maturitate. Acum, în momente de criză, oamenii au nevoie de soluţii şi ar trebui ca social democraţii suceveni să lase deoparte mascarada aceasta ieftină. Ies cu tot felul de glumiţe de doi bani şi aici mă refer la acţiunea electorală „10 bani” (nr- acţiunea de colectare de bani pentru bunăstarea guvernului). Este timpul să vină cu chestiuni serioase, pentru că e uşor acum să critici pe un suport de neajunsuri sociale”, a spus Bălan. Deputatul PD-L i-a promis colegului său de Cameră Cătălin Nechifor că, dacă vine cu o idee în sprijinul oamenilor, îl va ajuta să o promoveze pentru a putea fi pusă în practică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bălan îi acuză pe PSD-işti de dispreţ faţă de cetăţenii localităţilor afectate de inundaţiile din 2008.
 Vizualizări articol: 644 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bălan îi acuză pe PSD-işti de dispreţ faţă de cetăţenii localităţilor afectate de inundaţiile din 20080.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei