Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 nov 2008 - Anul XIII, nr. 281 (3962)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Corectitudine

Dediţă: „Am promovat în campanie rolul real al unui deputat din Parlament”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Candidatul Partidului Democrat –Liberal pentru Camera Deputaţilor în Colegiul Electoral Fălticeni 5, Vasile Dediţă, spune că a preferat să le explice oamenilor cu care s-a întâlnit în colegiul sau rolul pe care îl are un parlamentar ales, în loc să folosească promisiuni electorale fără acoperire. „Ca membru al Parlamentului României trebuie să fii conştient de rolul  tău ca membru al unei  instituţii legislative. Rolul nostru este să promovăm legi ce conduc la rezolvarea  problemelor din colegiile noastre şi, de asemenea, să sprijinim acele iniţiative legislative bune, indiferent că vin de la un partid sau altul. Parlamentul asigură cadrul legislativ pentru dezvoltarea tuturor ramurilor, este instituţia care face legi. Degeaba promitem tot felul de lucruri dacă nu suntem conştienţi de rolul pe care îl avem şi de atuurile pe care le avem. Fiecare îşi alege mijloacele în funcţie de conştiinţa personală. Eu refuz să promit lucruri pe care nu le pot face”, a declarat răspicat Vasile Dediţă.

 

„Obiectivele mele se vor transforma în proiecte de lege”

Vasile Dediţă spune  că cele şapte obiective ale sale ca parlamentar vor căpăta forma unor proiecte de lege care vor duce la îmbunătăţirea condiţiilor în colegiul pe care îl va reprezenta.

„Primul din cele şapte obiective asumate va fi promovarea unui proiect de lege privind atragerea de fonduri la bugetul fiecărui consiliu local prin atribuirea în folosinţă a resurselor locale. Ca exemplu, voi folosi resursele de balast care în momentul de faţă sunt folosite de o societate de stat şi toţi banii rezultaţi din folosirea acestora nu ajung în bugetul comunelor, cum ar fi normal, ci ajung în buzunarul unei instituţii care nu are alt merit decât acela că are în spate o lege. Banii rezultaţi din vinderea balastului ar trebui să ajungă la comunele de pe raza cărora se vinde.

O altă situaţie de neînţeles care se întâmplă: primăriile şi oamenii din localităţile unde sunt balastiere cumpără balastul la acelaşi preţ ca firmele de construcţii din alte judeţe, cu toate că ar trebui să beneficieze de preţuri preferenţiale pentru anumite cantităţi ! Fac referire la resursa de balast deoarece este  importantă în colegiul meu, o zonă traversată de două râuri (Moldova şi Siret n.r. )”, a declarat Vasile Dediţă.

Alte proiecte legislative avute în vedere de candidatul PD-L sunt sprijinirea înfiinţării asociaţiilor agricole, crearea condiţiilor necesare de cultivare şi desfacere a produselor agricole din asociaţiile şi gospodăriile ţărăneşti, modernizarea drumurilor comunale, asigurarea iluminatului public obligatoriu pe drumurile din comune, extinderea reţelei de apă şi canalizare în fiecare casă şi înfiinţarea în fiecare primărie a unui birou ce urmează a fi folosit prin rotaţie de parlamentarii zonei, notari publici şi avocaţi.

 

Vasile Dediţă se bazează pe sprijinul echipei PD-L

Punctul forte al parlamentarilor suceveni  din mandatul 2008-2012 este, în opinia lui Dediţă, sprijinul de care se vor bucura din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur,  şi a viitorului premier anunţat Theodor Stolojan.

„La Suceava, noi, parlamentarii, avem un atu foarte important : preşedintele Consiliului Judeţean este Gheorghe Flutur, un om al faptelor, care va sprijini dezvoltarea întregului judeţ, nu doar pe anumite zone, cum s-a întâmplat până acum. Avându-l pe el la conducerea judeţului, este o certitudine că cererile legate de problemele din orice colegiu care pot fi rezolvate la nivel local se vor rezolva. Dacă ne gândim şi la faptul că următorul guvern va fi unul PD-L, atunci vom avea şi atuul unui prim-ministru care va sprijini judeţul Suceava, în persoana lui Theodor Stolojan”, a spus în final candidatul PD-L pentru Camera Deputaţilor din colegiul Fălticeni 5.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dediţă: „Am promovat în campanie rolul real al unui deputat din Parlament” .
 Vizualizări articol: 953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Dediţă: „Am promovat în campanie rolul real al unui deputat din Parlament”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei