Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 nov 2008 - Anul XIII, nr. 281 (3962)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sărbătoare

Mii de oameni au sărbătorit Ziua Bucovinei în centrul Sucevei

Vineri, 28 Noiembrie 2008 (18:55:13)

Mii de oameni s-au adunat, vineri, în centrul Sucevei pentru a sărbători, alături de oficialităţi, împlinirea a 90 de ani de când Bucovina s-a unit cu România. Un pluton de soldaţi îmbrăcaţi în uniforma armatei române de la 1918, precedat de o baterie de tunuri trase de cai a ajuns în faţa Palatului Administrativ, pe treptele căruia un actor de la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani a citit discursul pe care profesorul Filaret Doboş l-a rostit în ziua de 28 noiembrie 1918. Alături de „profesorul Doboş” au fost preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul de Suceava, Ion Lungu, prefectul Ovidiu Doroftei, directorul Complexului Muzeal Bucovina, Emil Ursu, consilieri judeţeni şi locali, reprezentanţi ai Armatei, alte oficialităţi. După salvele de tun care au conferit solemnitate momentului, ofiţerul plutonului de la  1918 a arborat drapelul României în turnul Palatului Administrativ, în sunetele buciumelor şi pe acordurile odelor interpretate de un cor al Colegiului de Artă Ciprian Porumbescu din Suceava. În suman negru brăzdat cu eşarfă tricoloră pe piept, preşedintele Gheorghe Flutur a fost maestru de ceremonii şi a dirijat cu precizie fiecare moment al zilei de vineri. Tot el, împreună cu o bună parte din echipa de consilieri locali şi judeţeni, a fost şi cel care a făcut prima cursă cu mocăniţa, din faţa Palatului Administrativ până la Casa Culturii, unde pe scena special amenajată, cu o replică a Mănăstirii Humor, ÎPS Pimen şi un sobor de preoţi ortodocşi şi catolici a oficiat o slujbă de pomenire a soldaţilor căzuţi în luptă şi a celor care au pierit în lagăre şi închisori. Gheorghe Flutur, Ion Lungu, Sanda Maria Ardeleanu, Ioan Bălan, Ovidiu Donţu şi Brînduşel Nichitean şi alţi lideri de partide, adversari pe tărâm politic, s-au rugat împreună cu preoţii pentru pomenirea celor căzuţi în luptă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de oameni au sărbătorit Ziua Bucovinei în centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 4026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Mii de oameni au sărbătorit Ziua Bucovinei în centrul Sucevei3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei