Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mai 2008 - Anul XIII, nr. 124 (3805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţii

PNL solicită BEC să se pronunţe în cazul „mitei electorale date de PD-L”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PNL Suceava, senatorul Tiberiu Prodan, a anunţat că va solicita Biroului Electoral Central să se pronunţe de urgenţă în cazul „mitei electorale PD-L”, după ce PSD a furnizat înregistrări video în care senatorul Gheorghe Flutur apare alături de unul dintre vicepreşedinţii organizaţiei judeţene PD-L Suceava, Vasile Ilie, împărţind bani unor persoane prezente la sfinţirea unei biserici în comuna Moara.

Candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava, Tiberiu Prodan a precizat că justificările liderilor PD-L potrivit cărora banii respectivi ar fi fost daţi pentru construcţia unor biserici nu sunt veridice.

„Dacă tot îşi dorea domnul senator Gheorghe Flutur să dea bani pentru o biserică, că tot a fost la o sfinţire, trebuia să o facă în incinta acesteia, şi direct preotului paroh. Dacă tot este atât de preocupat de biserica din judeţ, şi de soarta preoţilor că au salarii foarte mici, ne întrebăm de ce nu a dat pădurile revendicate de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor”, a spus Prodan.

 

 

„Este cutremurător modul în care unii politicieni cumpără orice”

 

Liderul PNL Suceava consideră că este „cutremurător” modul în care unii politicieni au ajuns să cumpere orice, inclusiv voturile alegătorilor. Prodan a spus că personal condamnă astfel de gesturi, precizând că banii nu asigură fidelitatea alegătorilor, „voturile fiind cumpărate doar pentru câteva minute, până vine altcineva care dă mai mult”.

El a declarat că pe perioada acestei campanii a întâlnit şi alte cazuri în care reprezentanţii PD-L, şi chiar PSD, încercau să obţină voturile alegătorilor prin metode mai puţin „ortodoxe”.

„Am văzut reprezentanţi ai PD-L şi PSD umblând cu Biblia şi cu bani, după care îi puneau pe oameni să jure că votează cu ei. Am văzut copii scoşi din şcoli de către PSD, care făceau acest lucru fie pentru bani, fie că aveau probleme cu finalizarea studiilor. Am văzut cum cei de la PD-L împărţeau găleţi în care erau sticle de rachiu. Dar cel mai grav mi s-a părut momentul în care s-a ajuns să se dea bani direct”, a mai spus Prodan.

 

 

„Cei care dau bani vor fura în timpul mandatului”

 

La rândul său, vicepreşedintele PNL Suceava, Mihai Steiciuc, a declarat că acuzaţiile aduse liderilor PD-L cu privire la darea de „mită electorală” justifică de ce aceştia nu s-au delimitat până acum de Aurel Olărean, cel care la rândul său a fost acuzat că a agresat şi i-a distrus maşina unui tânăr din Rădăuţi. „Nu au făcut acest lucru pentru că erau preocupaţi cu acţiuni la Moara şi în alte comune. Probabil că astfel de acţiuni sunt mai importante decât una de a ne arăta că nu sunt toţi din conducerea PD-L cu bâta şi cu pistolul. Şi ne-au arătat că nu sunt. O parte sunt cu împărţitul banilor electorali”, spune Steiciuc.

El a făcut apel la alegătorii din judeţ să nu accepte bani din partea candidaţilor care vor în acest fel să le câştige voturile. În opinia lui Mihai Steiciuc, votul este „nepreţuit”, iar cei care primesc bani pentru a vota un anumit candidat sau partid „vor suferi patru ani în linişte pe banii aceia. Iar în loc să voteze ceea ce cred ei că este mai bine pentru următorii patru ani, votează pentru o iluzie de câteva clipe”.

Nu în ultimul rând, candidatul PNL pentru primăria Suceava, Angela Zarojanu, a precizat că cei care dau bani pentru voturi demonstrează în mod clar că principalul obiectiv pe care îl vor avea după ce ajung în funcţiile pentru care candidează este „ de a fura în timpul mandatului”. Ea a arătat că alegătorii care primesc bani de la candidaţi nu fac altceva decât să „semneze” pentru investirea în anumite funcţii a unor „hoţi”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL solicită BEC să se pronunţe în cazul „mitei electorale date de PD-L”.
 Vizualizări articol: 997 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PNL solicită BEC să se pronunţe în cazul „mitei electorale date de PD-L”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Eu trimis de
(29 mai 2008, 11:22:02
Bine zis d-le Steiciuc! Chiar le-ati dat-o peste bot, oricat s-au chinuit ei sa demonteze acuzatiile!

MESAJ PT FLUTUR: Vreau si eu ceva bani sa merg la discoteca diseara.
2.   V-ati trezit? trimis de
(29 mai 2008, 11:47:50
V-ATI TREZIT SI VOI NATANGILOR?

3.   MONITORUL = PSD PNL trimis de
(29 mai 2008, 12:14:46
Ce credibilitate mai are acest ziar?

In aceasta campanie s-a cam vazut ce-i cu acest ziar...

Rusine!
3.1  RE: MONITORUL = PSD PNL trimis de
(29 mai 2008, 13:47:10
"Domnule", acelasi comentariu, litera cu litera, l-ai facut si la un alt articol din ziar in aceasta zi. Se vede treaba ca, intocmai ca orice robot, esti programat. Nu poti scoate altceva in afara programului ( comenzii...).
4.   Lex trimis de
(29 mai 2008, 13:00:37
Nu o sa paterasca nimic. Dupa cum se stie, legea este valabila numai pentru unii.
5.   Niste infractori ordinari trimis de
(29 mai 2008, 14:21:56
SA SE APLCIE LEGEA IN CAZUL ACESTOR INFRACTORI DE DREPT COMUN, FLUTUR SI ILIE!!!!!!!!!!!! NISTE GUNOAIE ORDINARE!!!!!!!!!!!! Vroiam sa votez cu ei , dar m-am convins de ce sunt in stare acesti disperati!
6.   Cerere trimis de
(29 mai 2008, 14:49:40
D-le Flutur! am gasit o gaina moarta pe strada mea.Va rog sa aduceti apa sa-mi spalati papucii pt. ca am calcat pe linga ea.nu vreau gripa aviara pe strada mea!si daca tot aveti bani, dati-mi si mie sa va votez!
7.   Aoleuuu trimis de
(29 mai 2008, 16:15:57
A aparut iar SOBOLO-prodanul cu minciuni,fugi excrocule ca mai sunt cateva zile si isi dau seama cei de la Bucuresti ce ai facut din pnl Suceava.La rusi comunistule cu tine,HUOOO,HUOOO.
8.   Ipocrizia trimis de
(29 mai 2008, 17:36:23
...PNL-ului este fara de margini.Sau poate mai inseamna ca ei nu au fost niciodata la biserica si nu au dat de pomana sau pentru pictarea de icoane,cumpararea de podoabe bisericesti,etc.Daca asta inseamna mita electorala atuci ce face Vanghelie cu telefoanele mobile ce e.Dar ce e foarte ciudat ,dl Prodan nu observa mita electorala e PSD-ului(apropo cel care este tatal si mama mitei electorale) ,ei nu s-au atatcat deloc in aceasta campanie electorala.De ce?Pentru ca asa le-a trsat sarcina tatucul Ilici.Pentru ca noi ,aici ,in Suceava parca suntem blestemati sa ramanem cu PSD-ul pe vesnicie.Mi-as fi dorit o pauza de vreo 20 de ani pentru PSD.

Ce n-a reusit Marza sa demonstreze in cei 16 ani de domnie in Suceava,si-si doreste inca patru?!

Bravo Monitorul, vajnic aparator al PSDPNL-ului!!!!!!!
9.   COS DE GUNOI trimis de
(29 mai 2008, 19:29:57
jalnic este PDL-ul cu toate gunoaiele culese din PSD.CE DOCTRINA AU ASTIA?TOTI SUNTETI NISTE DISPERATI MAI PUTIN MARZA.CEL MAI CURAT PARTID IN SUCEAVA ESTE PSD,BRAVOOOOOOOOOOO!
9.1  RE: COS DE GUNOI trimis de
(29 mai 2008, 20:37:10
Pd laturile gunoaie si zoi politice tip Flutur cu gasca lui de haidamaci inca nu au spus nimic ce au de gind sa faca. Urla ,tipa ,miauna dau pomeni electorale si toti vor vota P.N.L. P.C. P.S.D P.R.M si 2 la suta Pdlaturile., lui Flutur. Treziti-va alegatori sa scapam de acesti TIRANI care seamana numai ura si dusmanie.
10.   Nedumerire trimis de
(29 mai 2008, 21:19:28
Daca din greseala va castiga Olarean la Radauti, cum se va numi: primar sau sherif? Asa echipa vrea sa aiba Flutur? Un proverb spune ca cine se aseamana, se aduna.

11.   Pentru miruna trimis de
(29 mai 2008, 22:16:58
Draga Miruna iti spun printre soapte,imi place camasa ta de noapte,si mai ales iti dau de stire,tie ,si lingailor pdl-isti ca tine,ca a aparut un nou focar de gripa aviara.Te rog frumos spune-i lui flutur sa ia bidonul cu apa si spuma si sa vina la

mine sa ma dezinfecteze!
12.   Prodan trimis de
(30 mai 2008, 00:02:54
D-le Prodan , in toata aceasta campanie nu ati stiut decat sa criticati adversarul. Daca aveati sa ne spuneti ceva , veneati la confruntarea cu d-l Flutur de pe TV Bucovina.Banii pe care i-ati cheltuit in campanie mai bine ii dadeati la saraci .
12.1  RE: Prodan trimis de
(30 mai 2008, 01:06:50
Si eu ce sa fac cu atatia bani?
13.   Hotul striga hotul trimis de
(30 mai 2008, 09:26:07
cred ca domnul prodan ar trebui sa-si puna ochelari ,in comune pnl da de baut in fiecare seara ,aceasta nu este mita electorala??? PNL VA OBTINE MAXIM 10%

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei