Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mai 2008 - Anul XIII, nr. 123 (3804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acuzaţii

PD-L susţine că PSD vrea să „fure” 20 de voturi la fiecare secţie de votare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Democrat liberalii susţin că social democraţii se pregătesc să fraudeze alegerile locale din data de 1 iunie.

Vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PD-L, Ilie Vasile, a adus în prim-plan afirmaţiile făcute de „un primar PSD din zona Fălticeniului” la un post local de televiziune potrivit cărora „se fac presiuni ca în fiecare secţie de votare să fie făcută o fraudă de minimum 20 de voturi”.

Ilie Vasile a identificat şi o serie de nereguli care în opinia lui ar duce la concluzia că PSD este pregătit să fraudeze alegerile. Una dintre ele se referă la faptul că cei implicaţi în alegeri nu cunosc hotărârile Biroului Electoral Central şi, în special, hotărârea nr. 89 din 20 mai, care spune că în fiecare secţie de votare trebuie să fie patru urne fixe pentru vot, inscripţionate cu titulatura celor patru buletine de vot pentru alegerea primarului, a Consiliului Local, a preşedintelui Consiliului Judeţean şi a Consiliului Judeţean.

„Din vizitele pe care le-am făcut în localităţi am constatat că nu este cunoscută peste tot această hotărâre a BEC şi acest fapt este un lucru grav, ce poate conduce la fraude”, a spus vicepreşedintele PD-L Suceava.

 

Ilie Vasile cere Consiliului Judeţean reanalizarea listelor electorale

El a mai sesizat şi inexactitatea listei electorale cu numărul şi numele persoanelor cu drept de vot din judeţ.

„Conform serviciului de informatizare a persoanei, care face parte din structura Consiliului Judeţean, avem în judeţ 564.59 de persoane cu drept de vot. Anuarul statistic al judeţului, ediţia 2007, la pagina 36, spune că populaţia judeţului este de 705.730 locuitori. Numărul de minori până la 18 ani este de 182.312. Scăzând din populaţia judeţului numărul de minori rezultă persoanele care au drept de vot, şi anume 523.418. Faţă de cifra comunicată de Consiliul Judeţean de 564.569 există o diferenţă de 41.151 de persoane, adică 7,86% în plus. Nu mai spun că la această cifră se adaugă şi persoanele care nu au acte de identitate”, a declarat Ilie Vasile, care a solicitat Consiliului Judeţean clarificarea acestei probleme, „pentru ca astfel să nu se confirme intenţia de fraudă sesizată de primarul PSD din zona Fălticeni”.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PD-L susţine că PSD vrea să „fure” 20 de voturi la fiecare secţie de votare.
 Vizualizări articol: 899 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PD-L susţine că PSD vrea să „fure” 20 de voturi la fiecare secţie de votare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Da-mi si mie un ban trimis de
(28 mai 2008, 13:15:49
Domnule Vasile vino si la noi cu ceva marafeti daca se poate sa fie Euroi si va votez si eu.Am inteles ca asa cumparati voturile.PD Laturilor.
2.   Pareri trimis de
(28 mai 2008, 16:46:17
Cred ca d-l Ilie nu stie cum se desfasoara alegirile intr-o sectie de votare, incit afirma ca se poate frauda cite 20 voturi pe fiecare sectie de votare. Doamne cit de aiereni pot fi politiceni lui peste.
3.   Frauda trimis de
(28 mai 2008, 17:44:52
Domnule "X X X X ", 20 de voturi pe fiecare sectie este usor de furat, �n total pe toate sectiile sunt zece mii de voturi, lucru decisiv pentru cei care le-au furat. Asa ca domnul Ilie stie foarte bine ce vorbeste, domneata domnule XXXX esti cu pluta.
4.   Alarma generala trimis de
(28 mai 2008, 22:25:06
Asta-i culmea hotieiconfuseda te fure un hot mai mic decit tine.Ma astept la mari demonstratii de protest pe raza municipiului: Gheorghe echipat in costumatie neagra(de doliu,pardon de arbitru) fluierind din rasputeri si huiduind,amenintind chiar cu renuntarea la chiloti,in caz ca nu se face dreptate si fura altii mai mult ca ei.Chiar in fata Consiliului Judetean,pe cel mai inalt stilp de electricitate,il recunosti(dupa mustata)pe fostul director PSDist al IRE,acum PD-List si revoltat din cale-afara de faptul ca nu ramin singuri la buletine masluite cum sperau si au ,pina si aici,concurenta neloiala. Andreica,calcind impleticit,sa i se piarda urma ca sa poate ajunge sus pe dealuri(Cetate),pentru a aprinde focurile(gratarele),sa stie lumea de la ce iese fum(nu de la ce se vorbeste prin tirg) ,Pardau intrind calare si legindu-si calul de statuie,Flutur dind drumul la toate albinele apicultorilor si in fine Stolo calare,pardon la brat cu Raluca(pardau e calare).Ce mai,sfirsitul,sfirsitului

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei