Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mai 2008 - Anul XIII, nr. 123 (3804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inconştienţă

Şi-a lăsat nouă copii în grija soţului alcoolic şi a plecat în Italia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nouă minori, cu vârste cuprinse între un an şi şase luni şi 13 ani, au ajuns în grija Statului după ce mama lor a plecat în Italia.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava a fost sesizată telefonic de către un cadru didactic din comuna Mălini cu privire la situaţia gravă în care se aflau cei nouă copii.

Datorită posibilităţilor financiare reduse pentru întreţinerea familiei numeroase, mama a plecat la muncă în Italia, în urmă cu un an, lăsând copiii în grija tatălui şi a fetiţei mai mari.

Tatăl munceşte ocazional prin sat, fără a avea un loc de muncă stabil, şi este cunoscut ca un mare consumator de băuturi alcoolice. Nici mama copiilor nu a trimis bani pentru întreţinerea copiilor, mai mult de frica soţului care i-ar fi băut agoniseala.

„Bărbatul nu prezintă încredere în gestionarea cu responsabilitate a problemelor. Veniturile familiei sunt alcătuite în principal din alocaţiile copiilor, alocaţia complementară de sprijin familial şi burse sociale acordate copiilor care frecventează cursurile şcolare. Pe fondul consumului frecvent de alcool tatăl devenea violent cu copiii. Minorii sufereau pentru că nu erau îngrijiţi şi le lipsea afecţiunea mamei”, a declarat Nicoleta Lenţa, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. Copiii nu aveau îmbrăcăminte, rechizite şi nici nu beneficiau de o alimentaţie corespunzătoare vârstei.

Din discuţiile pe care asistenţii sociali le-au avut cu tatăl minorilor a rezultat că acesta nu vrea să renunţe la băutură şi la agresivitatea pe care o manifestă faţă de copiii săi, mai mult, minte că este un tată bun şi că îşi îngrijeşte copiii.

„Deoarece mama nu a putut fi contactată, tatăl nu este receptiv la intenţiile noastre de a-l ajuta în soluţionarea acestei situaţii dificile, iar alte rude până la gradul IV nu sunt dispuse să aibă grijă de copii, s-a dispus plasarea lor într-o casă de tip familial pentru opt dintre fraţi, iar pentru cel mai mic, s-a hotărât plasarea la un asistent maternal profesionist din aceeaşi localitate, pentru a nu pierde legătura cu fraţii mai mari”, a mai completat Nicoleta Lenţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi-a lăsat nouă copii în grija soţului alcoolic şi a plecat în Italia.
 Vizualizări articol: 773 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şi-a lăsat nouă copii în grija soţului alcoolic şi a plecat în Italia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Romania trimis de
(28 mai 2008, 11:23:56
nu este de vina doar mama sau tatal copiilor.de vina sunt cei care ne-au condus tara de la revolutie pana acum.nu se mai satura de furat nemernicii!!!!mai bine ar face toti cate o fapta sa dea cate 2 3 sute de lei pe luna la familiile nevoiase ca au de unde sa dea.oare nu sunt constienti ca lumea se sinucide si familii se destrama din cauza ca au adus tara in faliment?au distrus toata industria.faci o facultate si nu ai unde te angaja.decat ca vanzator....
1.1  RE: Romania trimis de
(28 mai 2008, 13:59:11
pfaileu!
1.2  RE: Romania trimis de
(28 mai 2008, 19:34:20
Larisa mama, tu esti nitel cam comunista din cate citesc eu...stii tu ca termini o facultate si n-ai unde te angaja? Pai depinde ce facultate...aia de tuns iarba la caini facuta la FF la Pocreaca mi se pare normal sa nu`ti asigure loc de munca. Afla ca politehnistii au salarii de sute de euro la absolvire, afla ca aia care termina ase sau chestii similare ajung in proportie de 80% in companii mari, si afla ca doar complexatii cu studii medii sau deloc stau si-asteapta sa le puna statu`n traista si plang dupa industrie, unde te puteai angaja doar cu liceul terminat.
1.3  RE: Romania trimis de
(29 mai 2008, 23:54:38
LARISA DRAGA, DACA LE DAI CATE 200-300 DE LAI PE LUNA FAMILIILOR NEVOIASE O SA-CREASCA CIFRA DE AFACERI AL FABRICILOR DE ALCOOL DE PE TOT CUPRINSUL PATRIEI. DE ACEEA EXISTA VORBA ACEEA: UNDE DAI, SI UNDE CRAPA! HAI PA.
2.   DA trimis de
(28 mai 2008, 14:13:28
da pe bune ca asa e cum zice Larisa
2.1  RE: DA trimis de
(28 mai 2008, 14:25:53
articolul nu l-am citit, dar din titlu.. Larisa se inseala.. ca si in restul comentariilor!

Cum sa faci 9 copii cu un betiv? Doar fortat! hmza..!
3.   De vina sunt multi trimis de
(28 mai 2008, 18:28:33
Daca aveau situatia financiara proasta de ce a mai facut 9 copii?Inainte sai faca ar trebui sa se gandeasca daca au ce sa le ofere.iar metode de contraceptie sunt destule.

4.   Sos trimis de
(28 mai 2008, 20:27:38
Acea mama avea 11 copii,pana la urma s-a decis ca statul sa-i creasca,se gasesc intr-un loc unde cineva le da sa manance,ii imbraca si ii ocroteste. Nu s-au tiparit afise electorale ci s-au pus in miscare niste structuri care ajuta. .Oare unul din creduli ce critica zilnic sistemul de asistenta sociala ar putea ajuta aceste suflete. Aceea femeie care a avut curajul sa dea viata la 11 copii este cu adevarat femeie. Poate multe din personajele din ziua de azi ce trec zilnic pe langa noi au ce invata. A plecat in Italia biata femeie de nevoie si nu pentru ciolanul electoral.
4.1  RE: Sos trimis de
(29 mai 2008, 09:37:05
Ai dreptate! Mare femeie, ca a facut 9 sau 11 copii si a sters-o, lasandu-i de izbeliste! A plecat in Italia de nevoie, numai ca o data plecata, a cam uitat de cele 11 suflete! Daca pleca de nevoie, si pleca pentru copiii ei, atunci trimitea cuiva bani (nu neaparat sotului care sa-i bea) sa cumpere macar mancare la copiii aia!

Ai senzatia ca niste copii crescuti "de stat", ajung foarte bine?

MARE FEMEIE! Nici macar nu a lasat date de contact!

MARE FEMEIE! A lasat copiii in grija tatalui si a FETITEI MAI MARI!

Ai inteles mesajul, sau sa mai scriu, ca as mai avea ce!
4.2  RE: Sos trimis de
(29 mai 2008, 09:41:52
Ai dreptate omule!
5.   Este real? trimis de
(30 mai 2008, 17:06:00
Mai Daniela Micutariu,ziarista tatei,de ce nu dai mai multe detalii?Ce fel de articol este si asta?Cine te-a invatat sa scrii asemenea bazaconii? Uite un posibil articol:o fata care se zice ca a terminat facultatea de jurnalistica,intr-o dimineata se trezeste si se scarpina in cap ptr a scoate un articol de ziar.Dupa multe ore pierdute,ii vine ideea sa conceapa ceva legat de plecari in Italia,si scrie o "tampenie" de articol despre cineva din Malini,ca o fi,ca o pati,asa si asa,etc...

Daca v-a placut articolul,cititi-l si cumparati ziarul.Iata ptr ce sunt platiti acesti "jurmalisti'!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei