Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mai 2008 - Anul XIII, nr. 123 (3804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

David vrea schimbarea actualelor cărţi de identitate cu unele "inteligente" şi multifuncţionale

Miercuri, 28 Mai 2008 (18:47:26)

Ministrul Internelor, Cristian David, a declarat, miercuri, că are în vedere introducerea unui nou sistem de cărţi de identitate, prin schimbarea actualelor documente de identitate cu "cărţi inteligente", care să poată fi utilizate în UE şi care să ofere mai multe posibilităţi de utilizare.
  Cristian David a declarat, la Ploieşti, că intenţionează să preschimbe actualele cărţi de identitate cu unele "inteligente", care să poată fi utilizate în Uniunea Europeană, cu atât mai mult cu cât actualul format al cărţilor de identitate nu corespunde întru totul normelor de securizare europeană, transmite corespondentul MEDIAFAX.

David a arătat că la actualele cărţi de identitate ale cetăţenilor români "există mai multe elemente care pot să reprezinte riscuri pentru falsificare", adăugând că aceste documente ar trebui să fie multifuncţionale, adică „să poată să ofere cetăţenilor români mai multe posibilităţi de utilizare decât simpla identificare.

Potrivit ministrului Internelor şi Reformei Administrative, cartea de identitate ar putea fi integrată într-un sistem de asistenţă socială sau de asigurări de sănătate, documentul urmând să conţină un CIP de pe care să poată fi citită informaţia stocată.

Cristian David a adăugat că MIRA se află "într-o fază foarte avansată de evaluare" a acestui proiect şi că decizia de a tipări noile cărţi de identitate va fi luată "cât de repede o va permite din punct de vedere tehnic începerea procedurii”, adăugând că este foarte posibil ca până la sfârşitul acestui an să se finalizeze procedurile în privinţa instituţiei care urmează să tipărească noile cărţi de identitate.

În ceea ce priveşte cărţile de alegător, ministrul Internelor şi Reformei Administrative a declarat că acestea nu şi-au dovedit utilitatea practică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului David vrea schimbarea actualelor cărţi de identitate cu unele "inteligente" şi multifuncţionale .
 Vizualizări articol: 803 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
David vrea schimbarea actualelor cărţi de identitate cu unele "inteligente" şi multifuncţionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei