Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mai 2008 - Anul XIII, nr. 123 (3804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Expoziţie inedită

Imaginea SUA prin numismatică, albume şi fotografii

Miercuri, 28 Mai 2008 (17:16:47)
O expoziţie inedită a fost deschisă, miercuri, la Liceul Particular nr. 1 din municipiul Suceava. Cu tema “Istoria administraţiei în SUA”,  directorul Liceului Particular nr. 1, prof. Dan Lohănel, a organizat cu piese din colecţia proprie o expoziţie de numismatică, documente, albume, pliante, hărţi, cărţi poştale ilustrate şi fotografii, precum şi diverse obiecte aduse din călătoriile sale în SUA. Axată pe prezentarea monedei americane de 25 de cenţi, care începând cu anul 1999 a fost personalizată anual în câte cinci state ale SUA, expoziţia este dedicată împlinirii celor 232 de ani de la adoptarea Declaraţiei de Independenţă, moment aniversat la data de 4 iulie. Întrucât, aşa cum a precizat prof. Dan Lohănel, la acea dată, elevii se află în vacanţă sau sunt antrenaţi în susţinerea examenului de bacalaureat, expoziţia a devansat momentul aniversar al Zilei Independenţei SUA. Pe lângă piesele numismatice, multe jubiliare, fără rol şi valoare de circulaţie, din aur de 24 k sau din platină, au fost expuse brelocuri, plachete, piese decorative cu simbolistică specifică - vultur, drapel înstelat - dar şi o serie de exponate interesante ca mostre de coral albastru, fălci de rechin, o stea de mare, dar şi un cap de aligator din Florida sau un con de pin de dimensiuni impresionante. Amintiri din călătorii care s-au adunat într-o colecţie care, aşa cum a mărturisit Dan Lohănel, n-ar fi ajuns la Suceava dacă n-ar fi existat sprijinul unui fiu al urbei, Doru Mihai Pop, stabilit în SUA, la Detroit şi devenit cetăţean american.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Imaginea SUA prin numismatică, albume şi fotografii .
 Vizualizări articol: 851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imaginea SUA prin numismatică, albume şi fotografii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei