Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mai 2008 - Anul XIII, nr. 123 (3804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Licitaţie pentru desemnarea operatorului de gaz în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Economiei şi Finanţelor a emis ordinul pentru organizarea licitaţiei în vederea desemnării operatorului de gaze naturale în localităţi sucevene incluse în programul „Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene”.

Anunţul a fost făcut ieri de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza. Acesta a spus într-o conferinţă de presă că, în urma insistenţelor CJ, Ministerul Economiei şi Finanţelor a emis ordinul pentru organizarea acestei licitaţii.

„Vom avea operator de gaze naturale şi se vor face reţelele de distribuţie a gazelor naturale atât în mediul urban, cât şi în cel rural”, a spus şeful administraţiei judeţene. Gavril Mîrza a afirmat că într-un timp relativ scurt, de două-trei luni, vor putea fi puse în funcţiune reţelele deja realizate.

Consiliul Judeţean Suceava a depus, în martie, la Ministerul Economiei şi Finanţelor documentaţia pentru organizarea licitaţiei de desemnare a operatorului reţelei de gaze naturale din localităţile sucevene care sunt racordate la reţea în urma investiţiilor prin programul judeţean de utilităţi.

În prima etapă a fost depusă documentaţia pentru stabilirea operatorului de gaze naturale pentru 34 de localităţi din judeţ, printre care municipiile Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, oraşele Solca, Milişăuţi, Dolhasca şi Cajvana şi comunele Dumbrăveni sau Todireşti, care au reţea interioară la care trebuie făcut doar racordul şi localităţile din apropierea conductelor de medie presiune fără instalaţii de distribuţie interioare.

În etapa a doua vor fi cuprinse celelalte 30 de localităţi care sunt incluse în proiectul „Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene”. Reţeaua de conducte magistrale pentru transportul gazelor naturale construită până în prezent în judeţul Suceava prin proiectul „Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene” va fi transferată Tranzgaz, care va continua investiţiile prevăzute în acest proiect.

Mîrza a menţionat că problema majoră este desemnarea unui operator al distribuţiei gazelor naturale în judeţ pentru că, altfel, nici o localitate nu poate beneficia încă de această investiţie.

El a arătat că sunt deja montate instalaţii interne în localităţile Pătrăuţi, Drăguşeni, Dărmăneşti, Dumbrăveni sau Milişăuţi, dar că locuitorii nu pot beneficia de gaze naturale pentru că nu există operator desemnat de minister, situaţia fiind asemănătoare şi în Câmpulung Moldovenesc.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Licitaţie pentru desemnarea operatorului de gaz în judeţ.
 Vizualizări articol: 3244 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Licitaţie pentru desemnarea operatorului de gaz în judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei