Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 mai 2008 - Anul XIII, nr. 121 (3802)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poziţie

PD-L acuză ilegalităţi la suspendarea viceprimarului din Liteni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Democrat liberalii acuză, prin vocea vicepreşedintelui organizaţiei judeţene, senatorul Constantin Gheorghe, modul ilegal în care a fost suspendat din funcţie viceprimarul oraşului Liteni, Tomiţă Onisei, candidatul PD-L la funcţia de primar.

Gheorghe a arătat că deşi se afla sub incidenţa legii care sancţionează migraţia politică, Onisei a fost suspendat din funcţie cu încălcarea actului normativ, adică fără ca hotărârea de consiliu local să fie supusă la vot.

„PD-L îşi arată nemulţumirea faţă de aceste metode de forţă ale PSD pentru a intimida candidatul PD-L şi sigur că va contesta această hotărâre luată în mod ilegal, pentru că legea 215 a administraţiei publice locale, la art. 78, alin. 2, spune că schimbarea din funcţie a viceprimarului se poate face de Consiliul Local la propunerea motivată a 1/3 din numărul consilierilor sau a primarului prin hotărâre adoptată cu votul a 2/3. O hotărâre a unui Consiliu Local care nu este supusă la vot nu este validă.

Ne surprinde graba cu care primarul PSD al oraşului, Mihai Axinte, a făcut această şedinţă a deliberativului local care a avut pe ordinea de zi doar două puncte, tocmai pentru a intimida candidatul nostru, care în simpatiile localnicilor are un procent semnificativ. Aceste metode cred eu că sunt anacronice şi ne întorc în timp înainte de 1989”, a spus vicepreşedintele PD-L Suceava.

 

Mîrza, somat să răspundă urgent la întrebările PD-L

Constantin Gheorghe îl somează pe preşedintele PSD şi al Consiliului Judeţean, Gavril Mîrza, să răspundă urgent la setul de întrebări care i-a fost lansat prin presă, astfel încât electoratul să aleagă în cunoştinţă de cauză. „Electoratul trebuie să decidă în funcţie şi de răspunsurile dumnealor. Sunt răspunsuri care privesc situaţia generală a judeţului nostru care se referă la ce s-a întâmplat în mandatul 2004-2008”, a spus Gheorghe. Printre întrebările la care trebuie să răspundă Mîrza, vicepreşedintele PD-L Suceava a amintit: care este termenul de finalizare a proiectului „Utilităţi şi mediu la standarde europene”, care este implicarea Consiliului Judeţean în cele peste 100 de proiecte SAPARD, de ce nu s-a propus modernizarea şi extinderea Aeroportului Salcea în cei 16 ani de mandat, de ce nu s-a propus realizarea unei săli polivalente în atâţia ani de mandat.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PD-L acuză ilegalităţi la suspendarea viceprimarului din Liteni.
 Vizualizări articol: 623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
PD-L acuză ilegalităţi la suspendarea viceprimarului din Liteni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pas PD-L trimis de
(26 mai 2008, 12:49:14
astia inafara de a tot aduce acuze si invinuiri mai stiu si altceva? daca tot au atatea dovezi si tot stiu de toate neregulile facute at ma intreb de ce au asteptat atata timp sa le arate lumii? de ce acum? " au facut aia, au facut ailalta, au furat, au mintit, au manipulat, avem dovezi..etc etc"..de ce acum? de ce nu pana acum? sau ati asteptat 4 ani Dl Flutur ca sa veniti sa faceti "regula" cica in judetul asta....dintrodata v-ati amintit de toate nu? si culmea..chiar in plina campanie electorala..oare a ce miros toate astea?..a interes ptr popor? Ptr judet?..sa fim seriosi...uimitor cum credeti ca toata lumea e proasta iar dvs sunteti singurul destept!
2.   La toamna... trimis de
(26 mai 2008, 15:50:14
Domnule senator, la alegerile din 2004 ati ajuns senator, ascuns pe o lista cu cei din PSD, multa lume nici nu va cunostea, dar a votat lista. La toamna veti candida tot pentru Senatul Romaniei?
2.1  RE: La toamna... trimis de
(27 mai 2008, 08:07:33
Da-l ma draq. A tusit in fluier!
3.   Pentru locuitorii orasului Liteni trimis de
(26 mai 2008, 17:50:05
Si ce daca l-au suspendat? Merita din plin daca pe ultima suta de metri a trecut la PD-L si s-a pus si in fruntea listei adica vizeaza direct postul de primar! Poate erau si altii mai merituosi sa candideze la postul de primar. Dar in orice caz ar fi timpul sa renuntati la actualul primar care si-a facut studiile la Stefan Gheorghiu , a fost mult timp primar comunist si inca vreo 12 ani dupa revolutie ! Asta e in stare sa-si lase mostenire postul precum ilustrul sau mare conducator.
3.1  RE: Pentru locuitorii orasului Liteni trimis de
(26 mai 2008, 21:54:21
Cine pune intrebari.Acest C Gheorghe zis Suceava este cel mai nesimtit care in 2oo4 a fost ales pe listele Psd. si acum injura mama care la hranit.Un ticalos un tradator la fel ca in arbitraj. Sa-ti fie rusine C.Gheroghe ascundete undeva sa nu te mai vada lumea,NERUSINATULE.
4.   Unde-i lege nu-i tocmeala trimis de
(27 mai 2008, 02:04:53
Vad ca "trambitele cu simbrie" n-au iesit la atac", DE CE OARE? Daca era vorba de un PSD-ist acum era plin forumul de postari, dar asa...unu sau doi, care nu prea stiu bine despre ce si cum, dar se bat ptr cauza partidului, ca daca-i ordin, musai cu placere fac orice.

Si daca Axinte e comunist de ce nu l-ati lasat sa stea acasa(a fost 4 ani angajat al unei banci) si l-ati reales? Sau ati vazut ca astia(care-si spun "capitalisti") nu se prea pricep in a conduce o comunitate si v-ati rugat de Axinte sa revina?

Nu numai la Liteni au avut cetatenii surpriza sa vada ca "NOII" sunt mai rai/nepriceputi ca vechii. Anul acesta trebuie alesi OAMENII nu partidele. Cine va pierde un tempo va pierde finantarile EUROPENE !!!! Nu spun ca Axinte e cel mai bun, dar care-i alternativa?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei