Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 mai 2008 - Anul XIII, nr. 121 (3802)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comparaţie

Câte 8 ani de guvernare de stânga şi de dreapta, în balanţă

Luni, 26 Mai 2008 (17:59:00)
Perioada post-revoluţionară a României a fost analizată, luni, de deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu. În cadrul unei conferinţe de presă, acesta a scos în evidenţă că, excluzând primii 2 ani post-decembrişti, consideraţi de „aşezare” şi de consolidare a instituţiilor statului de drept, restul perioadei a fost împărţită în mod egal, în etape care totalizează fiecare câte 8 ani, între guvernele de stânga şi cele de dreapta. Bejinariu a subliniat realizările guvernelor de stânga, în comparaţie cu guvernările de dreapta, marcate de „scandaluri, discuţii şi neîmpliniri”.„România a fost condusă 8 ani de stânga, 8 ani de dreapta, deci putem să punem în balanţă aceste două perioadă. Să vedem ce a făcut PSD pentru România şi ce au făcut coaliţiile de dreapta. Guvernarea de stânga 2000-2004 a venit după o guvernare presărată numai cu scandaluri, discuţii, neajunsuri. Guvernarea a fost preluată de PSD într-un moment în care ţara era în prag de colaps, nu exista aproape în Europa şi în lume din punct de vedere al relaţiilor economice. PIB-ul României era prăbuşit. Sub aceste auspicii am ajuns noi la guvernare şi în primii 2 ani, PSD, Guvernul Năstase a trebuit să muncească pentru ca România să ajungă la o creştere economică la nivelul anului 1996. Deci 2 ani am muncit să aducem România la nivelul la care a preluat-o guvernarea de dreapta. Apoi am reuşit în 2004 o creştere economică de 8,5-8,6 la sută”, a declarat deputatul Bejinariu. El a amintit de scăderea inflaţiei, integrarea în NATO, încheierea capitolelor de aderare la UE,  ridicarea vizelor pentru călătoria în ţările UE, realizarea a 100 km de autostradă, construirea a 40.000 apartamente ANL, subvenţii pentru toate categoriile de agricultori, programul Laptele şi cornul, protecţie socială pentru cei cu venituri mici, adoptarea legii venitului minim garantat, pensia minimă în agricultură, construirea a 450 de săli de sport, medicamente compensate până la 90 la sută.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câte 8 ani de guvernare de stânga şi de dreapta, în balanţă.
 Vizualizări articol: 981 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Câte 8 ani de guvernare de stânga şi de dreapta, în balanţă1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei