Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 mai 2008 - Anul XIII, nr. 121 (3802)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Angela Zarojanu răspunde „provocării” lansate de Monitorul de Suceava

Angela Zarojanu este primul candidat la Primăria Suceava care participă la „examenul” propus de ziarul Monitorul de Suceava celor care vor să conducă destinele municipiului reşedinţă de judeţ.

În cele ce urmează vă prezentăm răspunsurile Angelei Zarojanu la criteriile prezentate în chestionarul alăturat.

 

Moralitate şi respect faţă de lege

Despre moralitatea mea las să vorbească articolele din ziare şi apariţiile la televizor. Cred că din aceste apariţii s-a putut vedea foarte clar că nu am apărut în scandaluri, nu mi-am atacat nici un contracandidat, şi nu am folosit un limbaj agresiv la adresa lor. Şi vreau să spun că nu am făcut nici un lucru prin care să îmi fac de ruşine familia, prietenii şi colegii.

Vreau să subliniez că noi, femeile, suntem mai puţin coruptibile decât bărbaţii. Acest aspect este demonstrat şi de faptul că la DNA, marea majoritate a dosarelor sunt ale bărbaţilor, şi în extrem de puţine sunt implicate femeile.

Sunt creştin-ortodoxă şi în tot ceea ce fac mă ghidez după valorile moral creştine.

 

Pregătire profesională şi experienţă

Am absolvit Facultatea Electrotehnică, secţia Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Institutului Politehnic „Gheorghe Asachi” din Iaşi. De atunci, am urmat, în mod constant, cursuri de specializare în profesia mea de bază, pentru ca ulterior să mă specializez şi în alte domenii.

Astfel se face că în anul 2002 am obţinut diploma de economist, absolvind Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare”, specializarea contabilitate şi informatică de gestiune.

Şi în tot în domeniul economic, am urmat studii postuniversitare la ASE Bucureşti – Managementul Administraţiei Publice Locale, la Universitatea „Al. Ioan Cuza” din Iaşi – studii academice ELITEC, iar în urmă cu doi ani am obţinut masterul în managementul administraţiei publice din ţările Uniunii Europene.

În ceea ce priveşte activitatea profesională, am lucrat ca inginer proiectant la fostul IRE Suceava, asistent la Facultatea de Automatizări Calculatoare Suceava, sau inginer la mai multe societăţi comerciale. Din 1995 şi până în 1997 am fost directorul SC ROF SA Suceava, după care am ocupat funcţia de director economic al SC Moldsilva SA Suceava.

Din 2004 ocup funcţia de viceprimar al municipiului Suceava, din partea PNL.

 

Rezultate personale obţinute până acum

Consider că în toate locurile unde am lucrat, fie că a fost vorba de instituţii private sau ale statului, rezultatele mele au fost pozitive. Mi-a plăcut întotdeauna să lucrez în echipă, iar acest lucru a făcut ca rezultatele să fie foarte bune şi apreciate de ceilalţi.

Ca realizare personală vreau să menţionez că deţin brevetul de inventator, ca membră a echipei care a obţinut inovaţia „urmărirea consumului de energie electrică cu ajutorul calculatoarelor de proces”.

Apoi, din punct de vedere politic, în perioada 2000 – 2004 am ocupat funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale PNL Suceava, iar între anii 2003 – 2005 am fost vicepreşedinte al Organizaţiei Naţionale a Femeilor Liberale.

În 2005 am fost nominalizată de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională USAID şi Centrul Internaţional pentru Întreprindere Privată la distincţia „Femei de Succes ale anului 2005”.

La acestea se adaugă diplomele de excelenţă acordate de Fundaţia Ana şi Asociaţia Juventus Suceava, locurile I şi II obţinute la Topurile Monitorul de Suceava, la categoria cele mai active femei.

Nu în ultimul rând, aş menţiona premiul de excelenţă oferit în anul 2006 de portalul www.administratiepublica.ro, pentru activitatea în cadrul Primăriei Suceava.

 

Viziune managerială

După experienţa acumulată în viaţa personală şi în administraţia publică din judeţul şi municipiul Suceava, inclusiv în calitate de viceprimar, îndrăznesc să propun sucevenilor un proiect de ansamblu pentru viitorul oraşului nostru.

În evaluarea pe care o fac mă bazez inclusiv pe principiile teoretice pe care le statuează managementul modern, principii pe care le-am înţeles pe deplin în cei doi ani de masterat urmaţi la Universitatea din Suceava.

Consider că Suceava trebuie, în primul rând, să se dezvolte din punct de vedere economic, prin atragerea a cât mai multor investitori. Asta pentru că oraşul nostru este şi va deveni un punct extrem de important pentru investitori, luând în considerare faptul că suntem foarte aproape de graniţa UE cu Ucraina. Este un avantaj, la fel cum este şi faptul că investitorii au aici toată logistica necesară pentru a se dezvolta.

Apoi, voi susţine dezvoltarea IMM-urilor, pentru că acest lucru va însemna crearea de noi locuri de muncă. Iar astfel vom stopa exodul către vest al tinerilor suceveni pregătiţi, şi chiar oferim celor posibilitatea celor care au plecat să se întoarcă să ocupe locurile de muncă.

Şi nu în ultimul rând, vreau să precizez că împreună cu echipa liberală am pregătit 10 proiecte care vor schimba faţa oraşului nostru şi viaţa sucevenilor, proiecte care vizează atât modernizarea infrastructurii, a educaţiei, dar şi creşterea confortului locuitorilor acestui municipiu.

 

Comunicarea cu cetăţenii

Despre aceasta ar trebui să vorbească sucevenii. Dar, potrivit unui studiu realizat recent în Suceava, 87,5% dintre suceveni consideră că Angela Zarojanu pune pe primul plan interesele sucevenilor, şi doar 2,1% au optat pentru interesele personale.

Asta în comparaţie cu domnul Ion Lungu, pentru care doar 30% dintre suceveni au considerat că este preocupat de interesele Sucevei, 16,3% spunând că este preocupat de interesele personale, sau cu domnul Ovidiu Donţu, despre care 21,3% dintre suceveni cred că pune pe primul plan interesele localităţii, 40% optând pentru interesele personale. Şi, nu în ultimul rând, potrivit studiului pentru domnul Ilie Niţă, 25% dintre suceveni consideră că pune pe primul plan interesele localităţii, şi 33,3% interesele personale.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angela Zarojanu răspunde „provocării” lansate de Monitorul de Suceava .
 Vizualizări articol: 517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Angela Zarojanu răspunde „provocării” lansate de Monitorul de Suceava4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa vedem ce aduce nou o femeie primar trimis de
(26 mai 2008, 12:24:18
Sunt apolitic si nu stiu sigur daca o sa votez, ca sunt satul de toti. Dar parca doamna asta imi inspira ceva mai multa incredere decat ceilalti banditi. Sa vedem ce va face pt noi!
1.1  RE: Sa vedem ce aduce nou o femeie primar trimis de
(26 mai 2008, 15:03:45
pai ce incredere sa-ti dea , acum il acuza pe lungu, dar ea a fost viceprimar, de ce in astia 4 ani nu a dat dovada de curaj sa spuna : uite cu asta nu sunt de acord cu primarul si eu nu semnez ???
2.   Dialog trimis de
(26 mai 2008, 16:58:54
Dar Lungu a fost si el penelist. Cum sa-si atace colegul de partid, chiar seful partidului si colegul de la locul de munca ?! Domnule "sucevean" ai dorit imposibilul. S-au mai "clantanit" ei de-a lungul mandatului, dar bunul simt nu i-a scos �n public. Lungu a dat �n schimb lovitura (personala): zbang la pedelisti si iata i s-a creat si doamnei Zarojanu un culuar de competitie. Vom vedea : ea sau ei: Lungu -Dontu ?! Ceilalti sunt "minori".
3.   Observatie trimis de
(26 mai 2008, 17:23:40
absolut penibil.

ultimii patru ani o descalifica complet pe zarujanu.

pentru justificarea dau ca exemplu doua din domeniile de care s-a ocupat ea in cadrul primariei: circulatia rutiera si activitatea de constructii-urbanism.

inutila (dac nu chiar nociva) prezenta ei in cadrul consiliului local si a primariei.
4.   Cred in Angela trimis de
(26 mai 2008, 18:30:38
Eu personal cred in dorinta doamnai Angela de a face din suceava un oras european. Cred ca este singura persoana care va incerca sa duca la bun sfarsit promisunile pe care le-a facut. Bafta Angela.
5.   Votati Angela Zarojanu trimis de
(26 mai 2008, 18:33:59
Suceava merita o schimbare cred ca lungu a demonstrat ca mai mult de atat nu poate face. Deci singura solutie este Angela.
6.   Votez PNL pt ca madam asta imi inspira incredere trimis de
(26 mai 2008, 22:48:02
votez omul si in cele din urma PNL,
7.   Negljenta trimis de
(27 mai 2008, 08:33:05
doamna ZAROJANU la inceputul campaniei electorale a-ti lipit afise pe stilpii de pe strada cernauti si cred ca vi s-a defectat masina trecind pe acolo asa ca nu a-ti mai trecut sa vedeti in ce stadiu au ajuns lucrarile (de fapt nu s-a facut decit sa se ingroape o conducta ce nu fooseste la nimic deoarece nu este facut nici un racord la apa

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei