Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 mai 2008 - Anul XIII, nr. 121 (3802)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Clarificări

Drepturile salariale câştigate în instanţă vor fi plătite de Guvern

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toate drepturile salariale câştigate prin hotărâri ale instanţelor vor fi achitate de către Guvern, a anunţat, la Suceava, ministrul economiei şi finanţelor, Varujan Vosganian.

El a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în ultima perioadă de timp au existat o serie de probleme legate de tichetele cadou, sau de anumite creşteri ale salariilor din anumite domenii de activitate, însă acestea au fost rezolvate. „Personal nu cred că interesele poporului român se încurajează prin cadouri, ci prin slujbe mai bine plătite şi stabile. Şi vreau să spun că am găsit o soluţie cu tichetele cadou, care a mulţumit pe toată lumea, dar în primul rând a mulţumit echilibrul bugetar”, a subliniat Varujan Vosganian.

Mai mult, el a arătat că recent a fost găsită şi soluţia pentru acordarea unei „majorări substanţiale” la salariile personalului medical implicat în situaţii de urgenţă, respectiv pentru cei din spitalele de urgenţă şi pentru personalul din secţiile de anestezie şi terapie intensivă.

 

„Vom plăti tot”

Vosganian a precizat că pe lângă aceste majorări, Guvernul trebuie să plătească şi drepturile salariale câştigate în instanţă de angajaţii din diverse domenii de activitate.

„Ani de zile legea bugetului a suspendat anumite drepturi, iar personalul respectiv a dat în judecată statul pe motiv că fiind suspendate şi nu anulate, drepturile curg. Eu acum plătesc din 2001 tot felul de drepturi, prime de vacanţă, sporuri neuropsihice”, a precizat ministrul economiei.

Vosganian a spus că în calitatea pe care o are trebuie să aplice pe de o parte legile adoptate de Parlament, iar pe de altă parte, hotărârile definitive ale instanţelor. În aceste condiţii, el a subliniat că drepturile salariale câştigate în instanţă vor fi plătite în totalitate.

„Vom plăti tot. Chestiunea este că, în anumite cazuri, unde aceste plăţi exced exerciţiul bugetar, sunt convins că reprezentanţii acestor bresle vor avea înţelegerea de a stabili o eşalonare în timp. Dar semnalul este că onorăm toate hotărârile definitive ale instanţelor, chiar dacă ele costă. Şi sper că această situaţie va fi şi o lecţie pentru guvernele care vin, pentru că ele trebuie să fie mai atente când abordează drepturi de natură salarială”, a încheiat Varujan Vosganian.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drepturile salariale câştigate în instanţă vor fi plătite de Guvern.
 Vizualizări articol: 1172 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Drepturile salariale câştigate în instanţă vor fi plătite de Guvern3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei