Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 mai 2008 - Anul XIII, nr. 121 (3802)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Structura anului şcolar 2008-2009, în dezbatere publică

Luni, 26 Mai 2008 (19:45:15)

Anul şcolar 2008-2009 are 35 de săptămâni de cursuri, însumând 172 de zile lucrătoare, dar pentru anumite clase de liceu cursurile durează 36 de săptămâni, respectiv 37 de săptămâni, potrivit proiectului de ordin al ministrului Educaţiei supus dezbaterii publice, de luni, pe site-ul ministerului.
  Potrivit proiectului, pentru clasele a IX-a şi a X-a de la şcoala de arte şi meserii, pentru clasa a XII-a de liceu – filiera tehnologică, ruta directă de calificare şi pentru clasa a XIII-a de liceu - filiera tehnologică, ruta progresivă de calificare, durata cursurilor este de 36 de săptămâni, însumând 177 de zilelucrătoare.

A 36-a săptămână prevăzută de planul-cadru va fi alocată instruirii practice, respectiv stagiului de pregătire practică pentru dobândirea experienţei în condiţii reale de muncă. Orele prevăzute pentru această săptămână vor fi planificate de fiecare unitate de învăţământ în parte, în funcţie de prevederile contractului/convenţiei de colaborare cu partenerii sociali.

De asemenea, pentru clasa a XI-a - anul de completare, pentru clasa a XI-a de liceu – filiera tehnologică, ruta directă de calificare şi pentru clasa a XII-a de liceu - filiera tehnologică, ruta progresivă de calificare, durata cursurilor este de 37 de săptămâni, însumând 182 de zile. Ultimele două săptămâni de cursuri pentru aceste clase, 15-26 iunie 2009, sunt săptămâni de stagii de pregătire practică.

Pentru învăţământul postliceal (şcoală postliceală şi şcoală de maiştri), durata cursurilor este cea stabilită prin planurile de învăţământ în vigoare.

Potrivit proiectului de ordin de ministru, anul şcolar 2008-2009 începe la 1 septembrie 2008, se încheie pe data de 31 august 2009 şi se structurează pe două semestre.

Cursurile din semestrul I încep în 15 septembrie. În perioada 27 octombrie - 2 noiembrie, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă. Copiii revin la cursuri în 3 noiembrie. Vacanţa de iarnă începe în 20 decembrie şi se încheie în 4 ianuarie 2009.

Cursuri primului semestru sunt reluate în 5 ianuarie 2009 şi se încheie în 30 ianuarie 2009. Între 31 şi 8 februarie, elevii au vacanţa intersemestrială.

În semestrul al II-lea, între 9 februarie şi 10 aprilie sunt programate cursuri. Vacanţa de primăvară a fost stabilită între 11 aprilie şi 20 aprilie, apoi cursurile sunt reluate din 21 aprilie până în 12 iunie. Vacanţa de vară durează trei luni, între 13 iunie şi 13 septembrie.

Tezele de pe semestrul I al anului şcolar 2008-2009 se susţin, de regulă, până la data de 19 decembrie 2008, iar din semestrul al II-lea, de regulă, până la data de 15 mai 2009.

În situaţii deosebite, în funcţie de condiţiile climatice locale speciale şi de specificul şcolii, inspectoratele şcolare pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar stabilite prin proiectul de ordin.

Calendarul examenului naţional de bacalaureat, al examenelor de absolvire, respectiv de certificare a competenţelor profesionale, precum şi calendarul admiterii în clasa a IX-a se aprobă prin ordine distincte ale ministrului Educaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Structura anului şcolar 2008-2009, în dezbatere publică .
 Vizualizări articol: 1047 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Structura anului şcolar 2008-2009, în dezbatere publică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei