Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 mai 2008 - Anul XIII, nr. 121 (3802)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În 2020, salariul mediu în România va fi de 1.200 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salariul mediu pe economie în România va ajunge, în anii următori, la un nivel apropiat de cel existent în majoritatea ţărilor Uniunii Europene.

Anunţul a fost făcut de ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, care a declarat, la Suceava, că ţara noastră se apropie cu paşi repezi de nivelul de trai european, lucru determinat de evoluţia economică bună a României.

Potrivit spuselor lui Vosganian, primul trimestru al anului 2008 a fost cel mai bun, din punct de vedere al creşterii economice, din toată istoria modernă a României.

„În primele trei luni ale acestui an economiile populaţiei au crescut cu 45% comparativ cu perioada similară a anului trecut, creditele cu 82%, iar numărul de locuri de muncă cu 120.000. Iar aceste rezultate au făcut posibilă onorarea creşterii pensiilor. Mai mult, chiar s-a înregistrat un excedent de 150 de milioane de euro la bugetul de pensii. Iar în aceste condiţii, putem spune că ne-am apropiat de nivelul european mai accelerat decât alte ţări”, a susţine ministrul economiei.

De asemenea, el a arătat că o evoluţie s-a înregistrat şi la colectarea veniturilor bugetare, precizând că în primele patru luni ale anului 2008 procentul de colectare a fost de 105%.

Varujan Vosganian a adăugat că unul dintre efectele pozitive ale acestei evoluţii economice a României va fi creşterea semnificativă a salariului mediu pe economie. Astfel, el a apreciat că salariul mediu prognozat pentru anul 2013 este de 600-700 de euro, pentru ca în anul 2020 acesta să ajungă la 1.200 de euro.

 

„Crizele internaţionale nu trebuie folosite în lupta politică”

Ministrul economiei a mai adăugat că în momentul de faţă, în România, există o anumită nelinişte în ce priveşte creşterea preţurilor.

„Explicaţiile pentru creşterea preţurilor se găsesc în condiţiile pieţelor internaţionale, piaţa de energie, piaţa produselor alimentare şi într-o mică măsură în evoluţia pieţelor financiare. Spun acest lucru nu pentru a scuza în vreun fel situaţia economică din România”, a declarat Vosganian.

El a explicat că România, cu inflaţia sa de 0,5%, în aprilie faţă de martie, se situează printre primele zece ţări ale clasamentului european, pe aceeaşi poziţie cu Suedia şi Luxemburg, dar cu o inflaţie mult mai mică decât ţări precum Elveţia, Marea Britanie, Italia, Spania, Grecia.

„Asta înseamnă că această tendinţă de a utiliza efectele crizelor internaţionale ca un instrument de luptă politică internă este în opinia mea o lipsă de respect faţă de interesul României”, a spus ministrul economiei.

Făcând referire la judeţul Suceava, Vosganian a apreciat că în anul 2008, acesta va avea o creştere economică peste media pe ţară, 7% faţă de 6,5% la nivel naţional. Mai mult, el a arătat că în perioada 2008 – 2012 judeţul Suceava va avea o creştere cumulată de 22%, şi o creştere a PIB de la 4.000 de euro pe locuitor în 2008 la 5.260 de euro în 2010.

 

România ar putea adopta moneda Euro la 1 ianuarie 2014

Varujan Vosganian a mai declarat că România ar putea să adopte moneda Euro începând cu data de 1 ianuarie 2014. Ministrul economiei a precizat că modalitatea în care se va face această trecere urmează să fie stabilită de Banca Naţională a României.
El a apreciat că trecerea la moneda Euro va presupune anumite obligaţii pentru Ministerul Economiei şi Finanţelor, respectiv o anumită consolidare a deficitului bugetar, şi o reducere a lui la începutului deceniului următor până la sub 1%.
De asemenea, el a mai spus că printre sarcinile Ministerului Economiei se mai numără şi realizarea unei planificări multianuale a bugetului.
„La toate acestea se mai adăugă şi o disciplină suplimentară, ceea ce presupune ca Parlamentul să nu mai voteze legi care să schimbe structura bugetului. Oricum, sperăm ca România să intre, din debutul deceniului viitor, pe coridorul euro, cu o inflaţie care să se încadreze în criteriile de la Maastricht. Momentan este menţinut, ca perioadă pregătitoare, intervalul 2012-2014, urmând ca  1 ianuarie 2014 să fie pentru momentul când România trece în zona euro”, a declarat Vosganian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În 2020, salariul mediu în România va fi de 1.200 de euro.
 Vizualizări articol: 3384 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În 2020, salariul mediu în România va fi de 1.200 de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un al EU trimis de
(26 mai 2008, 13:28:56
mda, iar salariul mediu in EU va fi atunci de 5000 EUR.
2.   Ei si! trimis de
(26 mai 2008, 17:51:42
si litrul de benzina va fi 5 euro! ha ha ha
3.   ... trimis de
(26 mai 2008, 19:54:01
singurele lucruric are au crescut au fost preturile... luati un exemplu: ULEIUL, benzina, motorina...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei