Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 mai 2008 - Anul XIII, nr. 121 (3802)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Donţu îi dă ultimatum lui Lungu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Suceava, Ovidiu Donţu, i-a solicitat contracandidatului său de la PD-L, primarul în exerciţiu Ion Lungu, ca astăzi să facă publice toate contractele de lucrări executate de firma fratelui său geamăn, Constantin Lungu, pe bani publici.

„Cred că sucevenii trebuie să ştie valoarea sumelor cheltuite de fratele geamăn al primarului din banii publici”, a spus Donţu.

El a vorbit ieri, într-o conferinţă de presă, de „cele cinci ţepe” trase sucevenilor de Ion Lungu, subliniind că ultima, cea referitoare la montarea pavelelor pe trotuare, este „cea mai mare”.

Donţu a arătat că montarea unui metru pătrat de pavele costă 600.000 de lei vechi şi nu 1,3 milioane, aşa cum declarase anterior Lungu, diferenţa de 700.000 de lei vechi reprezentând „jaful”.

„Haideţi să ne uităm la oferta unei firme făcută în sistemul privat în Suceava pentru montarea pavelelor. 370.000 de lei vechi costă un metru pătrat de pavele, montarea lor nu poate depăşi 30% din preţ, iar nisipul costă 100.000  de lei vechi metrul pătrat. Iată că maxim 600.000 de lei vechi poate costa montarea unui metru pătrat de pavele în Suceava. Este o frază foarte interesantă în sistemul comercial, şi anume se acordă discount în funcţie de cantitate şi modalitatea de plată. Cred că în Suceava cantitatea poate fi de natură să ducă la obţinerea unui discount”, a precizat Donţu.

El a mai spus că un metru pătrat de covor asfaltic pentru trotuare costă 400.000 de lei vechi şi nu 1,6 milioane de lei, cum a spus primarul, şi este convins că între risipa banului public şi campania electorală opulentă a lui Ion Lungu există o legătură.

 

„Cred că sucevenii trebuie să ştie valoarea sumelor cheltuite de fratele geamăn al primarului din banii publici”

„Iată de ce suntem în măsură să lansăm contrasloganul „Garantat s-a furat”. Cum, de unde, cât, în termen de 90 de zile de la preluarea primăriei. Voi face un raport public pentru toate aceste lucruri găsite în primărie”, a spus Donţu.

El a amintit de alte „patru ţepe” date de primarul Ion Lungu sucevenilor, precum cea în care firma fratelui său geamăn a subcontractat lucrări la şcoli, licee şi la punctul termic Obcini 3 sau cea care vizează asfaltarea străzilor, unde s-au cheltuit 7 milioane de euro, „iar în ziua licitaţiei Calea Unirii era terminată”.

Donţu a mai amintit de digul de la Berchişeşti făcut tot cu firma fratelui geamăn al primarului Sucevei, „care s-a rupt”, sau de achiziţionarea autobuzelor pentru transportul de călători la preţ dublu, „văduvindu-i pe suceveni de a mai avea în acelaşi preţ achitat încă 30 de autobuze pentru ca oamenii să circule civilizat, nu înghesuiţi ca sardelele”.

Nu în ultimul rând, Donţu a amintit de risipa banului public pentru a aduce în cartierul Burdujeni apă de Berchişeşti amestecată cu apă de Mihoveni, în condiţiile în care putea fi realizată o lucrare de calitate cu fonduri europene neramburabile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu îi dă ultimatum lui Lungu.
 Vizualizări articol: 880 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Donţu îi dă ultimatum lui Lungu1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Esti mai mult decat penibil trimis de
(26 mai 2008, 13:18:32
D-le Dontu sunteti un amarat si degeaba va zbateti Lungu va merge in turul 2 impreuna cu D-na Zarujanu, dvs vreti sa ajungeti primar ca sa oferiti alte contracte supusilor dvs am mai multi prieteni care detin diferite afaceri si mi-au spus citez :"Daca iese Dontu primar m-am scos" vedeti dvs oricum nu aveti sanse la primarie si campania care ati dus-o a fost una deosebit de murdara si inceputa mult inainte de termen. Daca chiar a-ti vrut sa canditati trebuia sa va pregatiti inainte sa prezentati niste realizari etc. Iar ca sa inchei sloganul e total aiurea pt ca oamenii nu vor schimba primarul iar dvs nu veti pleca din oras (Tu schimba primarul eu schimb orasul ). Dar ca si indemn prietenesc va pot spune Drum Bun cale batuta
2.   Candidati trimis de
(26 mai 2008, 14:48:57
D-le care scrii cu asa patos, nu mai fi asa sigur cine merge in turul 2 si cine nu....D-nul Lungu e curat ca lacrima si mai ce??? A facut afaceri cu nemiluita su acum are tupeu sa mai ceara voturi amaratilor???
2.1  RE: Candidati trimis de
(26 mai 2008, 14:58:20
CORECT LUNGU NU O SA INTRE IN TURUL 2 DEOARECE O SA CASTIGE DIN PRIMUL TUR!!!! BRAVO LUNGU TINE-O TOT ASA....
2.2  RE: Candidati trimis de
(26 mai 2008, 21:24:58
In general vezi la altii ceea ce ai chiar tu. Asa ca - fara suparare - Domnul Dontu face o campanie mult prea agresiva.

Ganditi-va la reclamele: OVIDIU DONTU - Noul Primar. Nu stiu daca legea va permite sa va atribuiti aceasta calitate. Inca nu sunteti primar, domnule Dontu.

Ce am observat eu la PSD pe scurt:

- multa vorba, putine fapte

- foarte multe ACUZE la adresa celorlalti (toti sunt vinovati, noi vom "revolutia" - asa cum am facut-o si pana acum)

- campanii foarte agresive

- duplicitate

Primarul (adevarat) Ion Lungu, ESTE un om cu morala, A FACUT mult mai mult pentru Suceava, STIE ce proiecte va continua sa faca. Nu se poate schimba totul intr-o clipa, dar in acesti 4 ani s-au realizat proiecte ambitioase.

Daca ne jucam asa cu partidele.. nu stiu cat de bine este. Psd-ul ne-a lamurit. Pe mine m-au convins campaniile lor, ca nu trebuie votati. Nu vedeti ce se chinuie saracii, sunt disperati.
3.   Vai,vai....... trimis de
(26 mai 2008, 14:49:32
Amenintari?????Tocmai din partea "blajinilor"din PSD???????:))))))))))))))

RUSINE PSD-istilor!!!!
4.   Eeee trimis de
(26 mai 2008, 15:13:51
Mai oameni buni, voi nu vedeti ce sete de putere au PDL-istii?? ce campanie agresiva si opulenta fac?? Nu sunt de acord nici cu PSD NICI CU NIMENI, insa dintre trei rele, o alegem pe cea mai buna... Daca iese PDL-ul va fi clar dictatura...ne intoarcem in timp , vom fi ca inainte de 89
5.   DONTU trimis de
(26 mai 2008, 15:31:29
D-le ,Dontu este prea scolit si prea cinstit ca sa fie ales PRIMAR ,sucevenii s-au obisnuit cu NON VALORI ,cred ca mai mergem asa.
6.   HUUUU!!!PSD trimis de
(26 mai 2008, 15:35:09
DACA TOT AFIRMATI CA A FURAT LUNGU ATUNCI DE CE SA ALEGEM ALTUL SA FURE SI EL DACA TOT A FURAT INSEAMNA CA SA CAM UMLUT SI E BINE DE CE SA NE RUINEZE ALTUL,NICI PREZENTA DE PRIMAR NU ARE DONTU II ESTE CIUDA CA NU O SA FIE ALES SA POATA FURA SI EL.DONTULE SLABE SANSE SA FII ALES NE-AM CAM SATURAT DE MINCIUNILE PSD-ISTILOR SA FIE ALES PINA LA URMA ORCE PARTID INAFARA DE PSD.HUUU PSD MAM SATURAT DEJA DE MINCIUNILE VOASTRE.ORCUM AM VAZUT CA LA DESEN TEHNIC VA PRICEPETI DOMNULE DONTU IN LOC SA VORBITI DESENATI.VA GINDITI CA DACA VETI FI ALES O SA DESENATI PE O PLANSA CE O SA FACETI SI TOTUL SA FACUT IN SUCEAVA?
6.1  RE: HUUUU!!!PSD trimis de
(26 mai 2008, 18:36:30
bai ce logica tare ai ?!!?!?!?! Impusca-te.....fa un bine societatii
7.   Naspa trimis de
(26 mai 2008, 15:45:19
Ei du-te mai....... dar ce prezenta "eleganta" mai e si d-nul Lungu??? Adica ce are in plus Lungu?? Faptul ca vorbeste de intege numai el? N-are nici prezenta si nici decenta.. Tre sa mai ia lectii de vorbit, de dictie.. etc NICI NU AVEM UN CANDIDAT CARE SA MERITE ATENTIA NOASTRA...Dar oricum nu ni-l mai dorim pe Lungu la primarie... sa vina si oameni tineri, care sunt capabili...
7.1  RE: Naspa trimis de
(26 mai 2008, 22:44:46
Sa vina tinerii, dar nu Dontu!:) Asta nu e in stare sa propuna el ceva pana nu se consulta cu mama, Mirza, altii... vai de capul lui! Nici sa salute nu e in stare, sa respecte oamenii pe langa care trece zi de zi ani de zile!
8.   ... trimis de
(26 mai 2008, 16:40:15
Ceea ce nu inteleg eu este de ce aceste "afaceri" nu au fost sanctionate pana in prezent. De ce nu au fost sesizate organele abilitate ca sa faca lumina ? De ce Dontu nu a sesizat Curtea de Conturi referitor la ceea ce a descoperit ? Ca si consilier local avea tot dreptul (si datoria) ca sa ceara o ancheta in acest sens. De ce a asteptat sa vina campania electorala ca sa dezvaluie aceste neconcordante de sume ?

Ce garantii am ca odata ajuns primar va face ceea ce trebuie (adica sa duca pana la capat aceasta cruciada impotriva fraudelor din primarie).

Practica ne-a demonstrat faptul ca odata incheiata campania electorala, nu se va auzi nimic de neregulile care au fost dezvaluite in campanie, indiferent cine castiga.

Cum pot eu sa stiu care este adevarul cu privire la cati bani a orientat actualul primar spre firmele fratelui sau ?
9.   ...... trimis de
(26 mai 2008, 17:08:45
dOntule esti un mare PAPAGAL

vorbesti mai mult de LUNGU decat despre tine .

LUNGU PRIMAR
10.   Psd=0 trimis de
(26 mai 2008, 17:11:22
dontu=o,psd= mineriade,iliescu = M.cozma, geoana=nastase,psd=comunism,vo mult si facem...nimic asta e politica lor sa critice sa minta iar cand ajung acolo sus devin boieri locali , marza este etalonul ,
11.   (1) trimis de
(26 mai 2008, 17:22:26
ALEXX, Curtea de Conturi (CC) nu face anchete. Aceasta institutie face control ulterior sau audit financiar de stat. De obicei cei de la CC fac controale serioase dupa schimbarea unui primar. In functie de rezultatul controlului/auditului, acestia propun masuri de recuperare a sumelor sau sesizeaza procuratura (DNA sau parchetul). In concluzie, daca vrem sa vedem daca Lungu a bagat mana in bugetul statului, mai intai trebuie sa nu-l mai alegem. Daca mai sta 4 ani s-ar putea sa fie pre tarziu, o sa ne rada la toti in nas?!! Despre Ionescu si Bujor am putut afla matrapazlacurile facute de abia dupa ce Ionescu n-a mai fost ales. N-am nici un dubiu ca si Lungu si-a bagat mana pana in cot, insa a fost mai smecher, asa cum sunt toti PD-L-eii (vezi Flutur, cu donatii de la rude, tamplarul Balan, ciobanul Maxx etc.). Afacerile le-a facut prin firma lu' frate'su si altor patroni prieteni. Cei din urma au participat la licitatii, dupa care au subcontractat lucrarile lui Costica!!
12.   (2) trimis de
(26 mai 2008, 17:34:25
Marele specialist Costica Lungu si-a infiintat o firma in 2002, care pana in 2004 nici macar nu a avut activitate. Incepand cu anul 2004 a obtinut profit din ce in ce mai mare, firma PRO-TEHNICA, schimbandu-si obiectul principal de la an, functie de ce lucrari stia de la frate'su ca apar la orizont. Astfel, daca in 2005 activ. principala era in demolari (doar se demolau intrepr. din zona industriala!), in 2006 activ. principala era in domeniul instalatiilor tehnice (veneau lucrarile de reabilitare a punctelor termice!). Cineva vorbea de scoala lui Dontu, care intr'adevar cica este jurist, dar nu vrea sa ne spuna ce "institutie prestigioasa" a absolvit, dar fratii Lungu nu sunt cu nimic mai prejos. Dimpotriva, la acest capitol stau mai rau ca Dontu. Amandoi au absolvit I1, cu media generala mai mica de 7 (in campania din 2004 s-au afisat la casa de cultura chiar mediile lui Ion). Unul a facut ISE la ff, absolvit la 30 de ani si celalalt a terminat subingineri la Suceava?!!
13.   (3) trimis de
(26 mai 2008, 17:44:54
Ion a fost asa de destept incat intr-a 11-a a ramas corigent la matematica. La ISE a intrat la neincorporabili, cu fetele, fiind multe locuri si concrenta mica!

Acestea sunt PD-Laturile pe care vreti sa le votati! Asta merita Suceava? sa fie condusa de doi taranusi de Prelipca?

In 2005, PRO-TEHNICA a avut profit de aprox. 800 mil. le (vezi www.mfinate.ro), in 2006, - 1,2 mld si probabil in 2012 - 100 mld. Votati-i fratilor, poate va dau si voua vreun ciolan!! Eu unul nu merg la vot, pur si simplu nu ai cu cine vota.

14.   Ce repede uiti Dontule trimis de
(26 mai 2008, 18:24:29
Ai uitat Dontule ca ai tradat niste oameni pt alegerile tale? Oameni ce te-au respectat. Cu fapte de genul ai pierdut f multe voturi. Mizerie !!!!!!!!
15.   Ontu si visele trimis de
(26 mai 2008, 19:15:32
cand il aud pe ontu ce acuze ii aduce lui lungu, mi se face lehamite. afaceri de familie si alte porcarii, cu asta vii sa prostesti lumea? dar psd cat a stat la putere, ce a facut? nimic... de bine de rau, lungu, a facut multe pt oras si probabil va iesi primar cu 75% din primul tur.
16.   Un primar trimis de
(26 mai 2008, 20:01:31
pacat ca nu avem in tot tirgul un bun gospodar si trebuie sa alegem ce ni se ofera,ne meritam soarta
17.   Ultimatum trimis de
(26 mai 2008, 20:20:28
Dontu, care vorbeste foarte bine lb. engleza, se exprima precum James Bond: "Every day I enjoy doing my job. Blow-job" Cu alte cuvinte, Dontu ii da ultimatum lui Lungu, iar Lungu ii da lui Dontu... muRe.
18.   ADIO LUNGULE trimis de
(26 mai 2008, 21:25:30
SPER CA TE-AI SATURAT DE FURAT.SPUNE SUCEVENILOR CATE DATORII ARE PRIMARIA IN MOMENTUL DE FATA CATRE TERMICA S.A. SPUNE CAND AI DE GAND SA LE PLATESTI .ITI AMINTIM 570 DE MILIARDE FARA PENALITATI

NU MAI CANDIDA SA ITI FIE RUSINE !!!

19.   Mult PA! trimis de
(26 mai 2008, 22:48:45
Esti veriga slaba Dontu... din pacate pentru fruntea ta inalta, nici turul 2 nu il pupi! Mult PA si sper ADIO!
20.   Eu fac vot NUL !! trimis de
(26 mai 2008, 23:47:20
lungu nu merit sa fie primar .

lungu a nenorocit ambro. daca-l mai votati, o sa va luati la **** , asa cum ne-am luat 4 ani . lungu nu a facut decat sa mature putin orasul . treziti-va moldoveni prosti ce sunteti .
21.   HAHALELELOR !! trimis de
(27 mai 2008, 01:02:15
Sunteti niste Hahalere toti cei care ii vorbiti de rau pe Lungu Ion , Invidiosi si PSD-ISTI imputiti . Inchideti gura ca vine LUNGU in inspectie . Spalati-va pe dinti ca miroase a balega de vaca din gura voastra spurcatilor !! comunistilor !! hotilor !! HOTII DIN PSD STRIGA HOTII !! RUSINE MARZA , RUSINE CHELBOSULE !!

Primar nou cumpar `PAR` - SAU `PARI

Noul primar GLONTU nu isi are ROSTU !!
22.   Toti is hoti trimis de
(27 mai 2008, 05:07:18
Faza e ca toata lumea fura cate ceva sau isi face cate`o combinatie cand are posibilitatea .. al mai bun primar e ala care fura mai putin si mai face si ceva ptr suceava din banii publici ... io zic ca Lungu o furat 4 ani .... urmatorii 4 o sa fure mai putin ca si`o faqut nijte treburihappy nu are nevoie ajea mare de baniwinking
23.   O sugestie trimis de
(27 mai 2008, 08:19:23
sovaiala cu care va afisati in fata alegatorilor si ne cunoasterea de care dati dovada fac sa nu ajnteti in turul doi (oricum nu este o pierdere)campania asta este f.f.f.f.f.f.f.murdara -veniti cu alte propuneri decit parcari si asfalt de exemplu locuri de munca pentru toate categoriile de virsta ,facilitati pentru deschiderea de noi firme cu fonduri europene,proiecte viabile nu pe hirtie nu va mai uitati in curtea altora

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei