Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 mai 2008 - Anul XIII, nr. 117 (3798)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Banul public

Bosancu îl acuză pe Lungu că a tocat aiurea aproape 100.000 de euro la blocurile ANL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Investiţii fără rost. Cam aşa se poate rezuma proiectul eşuat al actualului primar al municipiului Suceava la blocurile ANL de pe strada Privighetorii, din cartierul Burdujeni.

Neculai Bosancu, consilierul local ales pe listele PSD, crede că totul s-a făcut fără un studiu tehnic de specialitate, iar consecinţa este o gaură de aproximativ 100.000 de euro la bugetul local, bani care puteau fi utilizaţi în alte scopuri.

 

Instalarea centralei termice la blocurile ANL din Burdujeni a fost o soluţie contestată de la început. Social-democratul Neculai Bosancu spune că a cerut la vremea respectivă racordarea locuinţelor de pe strada Privighetorii la sistemul centralizat de încălzire.

„Actualul primar a mers pe o altă variantă, a unei centrale proprii, care s-a dovedit un fiasco. Investiţia a costat aproape 100.000 de euro, bani pe care municipalitatea i-ar fi putut utiliza mult mai util. Soluţia inadecvată a avut repercusiuni şi asupra buzunarului locatarilor din blocurile ANL. Pentru că la amplasarea centralei nu s-a ţinut cont de detaliile tehnice aferente, în iarnile dintre 2004 şi 2005, respectiv 2005 şi 2006 preţul încălzirii a fost de 2-3 ori mai mare la blocurile ANL faţă de cele racordate la sistemul centralizat de încălzire”, a declarat Neculai Bosancu.

Punctul de vedere al consilierului local social-democrat a fost susţinut şi de administratorul Asociaţiei de Proprietari 36, Lenuţa Gemănaru.

„Au fost două ierni de coşmar pentru locuitorii din cele 15 blocuri ale cartierului ANL. Deşi am făcut numeroase demersuri la Primărie, nu am primit nici un răspuns. Mai mult, domnul primar Lungu ne-a tratat cu dispreţ şi a încercat să arunce vina asupra noastră”, a spus Lenuţa Gemănaru.

Potrivit consilierului PSD, situaţia a revenit la normal, adică s-a renunţat la centrala termică în favoarea sistemului centralizat de încălzire în februarie 2006.

Acest lucru a însemnat îngroparea banilor alocaţi pentru ridicarea clădirii unde funcţiona centrala termică, cât şi pentru centrala propriu-zisă, ceea ce înseamnă o gaură la buget de câteva miliarde de lei vechi.

 

Diriginte de şantier voluntar pentru refacerea străzii Amurgului

Consilierul local Neculai Bosancu susţine că nici în reabilitarea străzii Amurgului, din cartierul Burdujeni, primarul Ion Lungu nu are nici un merit.

„Această stradă fusese decopertată încă de la sfârşitul anilor 1990. Personal m-am implicat în refacerea acestei străzi, pentru că nu eram sigur că după alegerile din 2004 acestea vor mai fi continuate. Temerea mea s-a adeverit, dovadă că în ultimii 4 ani aici nu s-a mai turnat nici un metru de beton sau asfalt. Singurul merit al actualului primar este acela că a tăiat panglica de inaugurare a străzii”, a spus Neculai Bosancu.

Practic, în acea perioadă consilierul social-democrat s-a transformat în diriginte de şantier voluntar, iar munca sa se vede şi astăzi, după 4 ani în care actuala administraţie locală nu a mai făcut nimic.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bosancu îl acuză pe Lungu că a tocat aiurea aproape 100.000 de euro la blocurile ANL.
 Vizualizări articol: 758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Bosancu îl acuză pe Lungu că a tocat aiurea aproape 100.000 de euro la blocurile ANL3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Coruptie trimis de
(21 mai 2008, 15:30:17
nu o fi lungu cheie de biserica, dar tu bosancule esti pericol ,de ce nu-ti vezi de osile tale ,accidentele tale ,furacinile tale si te bagi in str. amurgului si privighetorii esti un prefacut arogant zit.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei