Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 mai 2008 - Anul XIII, nr. 107 (3788)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Proiecte

Flutur - prioritatea judeţului, atragerea fondurilor europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele PD-L Suceava şi candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, consideră că obiectivul principal al administraţiei judeţene în următorii patru ani trebuie să fie atragerea de fonduri europene.

Flutur a spus că pentru a atrage aceste fonduri, CJ Suceava trebuie să promoveze proiecte viabile, care să fie corelate cu strategia de dezvoltare a judeţului.

„Trebuie să ne concentrăm pe atragerea fondurilor europene, cu atât mai mult, cu cât, până în anul 2013, România va primi 33 miliarde de euro de la Uniunea Europeană. Bătălia va fi pe proiecte, iar acestea trebuie să fie realizate astfel încât să răspundă nevoilor reale ale judeţului Suceava”, a declarat Gheorghe Flutur.

Liderul PD-L Suceava consideră că până în prezent, judeţul Suceava nu are o strategie de dezvoltare concretă, cea existentă fiind adaptată după programul de guvernare.

Flutur a mai adăugat că în momentul de faţă problemele judeţului nu au fost ordonate în mod clar, astfel încât administraţia judeţeană să realizeze un plan de acţiune concret pentru rezolvarea lor.

„Acum avem parte de o dezvoltare pompieristică, şi din acest motiv PD-L va prezenta alegătorilor o strategie de dezvoltare pe termen mediu şi lung, care va ţine cont de nevoile reale ale judeţului şi ale locuitorilor acestuia”, consideră Flutur.

 

Flutur susţine că Direcţia de Integrare Europeană este o „structură de simpozioane”

În opinia acestuia, actuala Direcţie de Integrare Europeană şi Sinteze din cadrul CJ Suceava reprezintă doar o „structură de simpozioane”, care nu a reuşit să demonstreze că poate să vină în sprijinul autorităţilor locale pentru a atrage fonduri europene.

Gheorghe Flutur susţine că această Direcţie de Integrare ar trebui să aibă puncte de lucru în mai multe zone ale judeţului, astfel încât să poată asigura o mai bună informare a autorităţilor privind modul în care pot să promoveze proiecte cu finanţare europeană.

„Bugetul Consiliului Judeţean şi al localităţilor trebuie gândit în funcţie de proiectele pe care le avem, în ordinea priorităţilor, astfel încât să putem asigura realizarea unor proiecte care să rezolve problemele cele mai importante. Iar personal consider că în tot acest proces de accesare a fondurilor europene trebuie să atragem alături de noi şi firmele de consultanţă, şi specialişti în promovarea de proiecte. Asta pentru ca atât autorităţile locale, cât şi persoanele fizice să poată accesa fonduri europene, iar Consiliul Judeţean să devină un partener în tot acest proces”, a mai spus Flutur.

Preşedintele PD-L Suceava consideră că pentru a putea asigura o dezvoltare reală a fiecărei localităţi din judeţ, conducerile acestora trebuie să stabilească o ordine a priorităţilor.

„PD-L a stabilit deja o ordine de priorităţi pentru dezvoltarea judeţului. Iar în oferta noastră electorală vor fi prezentate aceste priorităţi, precum şi modul în care vedem noi rezolvarea problemelor cu care se confruntă judeţul Suceava”, a încheiat Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur - prioritatea judeţului, atragerea fondurilor europene.
 Vizualizări articol: 848 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur - prioritatea judeţului, atragerea fondurilor europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oooo da! trimis de
( 9 mai 2008, 14:24:08
Yahoooo! Atragerea de fonduri europene! YES! Numai bun sa il bage la bulau pe lingaul ala tanar "director" la OMV-Petrom (ca era mare specialist pe fonduri europene).Stai ca a si zis pe unde trage banii-prin firmele de consultatnta! Vai vai domnul Flutur va dati de gol!

(..)Doar e foarte oportun a vina bani din vest in judet, nu-i asa? Campania trebuie platita!

Eu chiar vreau sa vad strategia de dezvoltare personala..aaaaaaa...pardon a judetului! Oare despre ce a fi vorba? Mertane la CJ? Wiskiane la Bucsoaia? Porci zburatori peste Cetate? Hmmmm.
2.   TENTRU Q trimis de
( 9 mai 2008, 14:40:13
LINGAU ESTI TU PESEDIST INPUTIT ,RAMAI CU MARZA SI GASCA LUI .TE INTREB UN SINGUR LUCRU MARZA ESTE ASA DE CINSTIT .DA-MI UN NUME DE POLITICIAN DIN JUDET CINSTIT .ASTEPT.
2.1  RE: TENTRU Q trimis de
( 9 mai 2008, 14:44:15
Stefan cel Mare! (defapt pna si el i-a lua capu lu ala ce a tras cu sageata mai tare ca el!)....regandim...politician cinstit? E un paradox.Poate "mai cinstit". Eu zic Ursaciuc de la Humor!
3.   Io trimis de
( 9 mai 2008, 15:04:06
Mai Flutur- pu.la bleaga, iti transmit bucovineste M.U.I.E.!
4.   Vor fonduri de sa fure trimis de
( 9 mai 2008, 22:43:55
ajunge cu minciunile psd istilor
5.   Pdl trimis de
(10 mai 2008, 08:54:10
ce fonduri,pentru cine,ele au existat si pana acum?! intreb acest mincinos de flutur cine le-a accesat pana acum si cine le va putea accesa.[cei cu ferme si pensiuni?]doar pentru cei cu bani si numai in interesul propriu.De ce nu au fost accesate in 2 ani si nu s-au folosit pentru judet[nu doar pe acte]

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei