Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 mai 2008 - Anul XIII, nr. 107 (3788)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tomograf performant aduce în Suceava medici de înaltă clasă din Iaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Carte de vizită:
  • Medic primar radiodiagnostic cu competenţă computertomografie, ecografie şi neuroradiologie, angajat la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi
  • Studii oncologice din anul 2001
  • Bursă pe computer tomograf şi ecograf Bruxelles 2000-2001
  • Peste 10.000 de pacienţi investigaţi la computer tomograf începând cu 1998

 

Ce vă determină să profesaţi şi în Suceava?

Din mai multe motive: Un prim motiv ar fi că Explora Group face parte din grupul de firme Explora ce operează pe piaţa de imagistică medicală de 4 ani în mai multe judeţe din Moldova, timp în care firma a demonstrat că poate să ofere servicii de cea mai înaltă calitate, acest lucru fiind susţinut prin certificarea ISO 2001:9001, obţinut de clinica din Suceava.

Un al doilea motiv este faptul că Explora Suceava este dotată cu un aparat Philips Brilliance 6 Slice pe platformă tehnică de 16 Slice. Deosebit de performant, acest aparat obţine o imagine mult mai bună într-un timp mult mai scurt decât altele. Tomograful poate face o scanare simultană a mai multor “felii” (6) ale corpului omenesc. Timpul de procesare a imaginii este, deci, de şase ori mai scurt decât la tomografele obişnuite.

La Spitalul de Neurochirurgie Iaşi folosim tot un aparat Philips, dar monoslice şi ca orice specialist în domeniul imagisticii îmi doresc să lucrez pe un aparat cât mai performant care îmi permite ca medic să-mi valorific cunoştinţele dobândite în peste 14 ani de experienţă în beneficiul pacienţilor. Ca în orice profesie cu cât aparatura este mai performantă cu atât calitatea serviciilor este mai bună.

 

Ce înseamnă “slice”?

Traducerea ad literam a cuvântului “slice” din engleză înseamnă “felie”, “secţiune”. În timpul unei rotaţii a tubului de raze X cu care este dotat orice computer tomograf, un aparat convenţional înregistrează o singură secţiune. Cu cât creşte numărul de slice-uri ale aparatului cu atât în timpul unei singure rotaţii numărul de secţiuni (respectiv de imagini) obţinut creşte proporţional.

O altă diferenţă majoră între aparatele convenţionale şi cele multislice este că aparatele tomograf convenţionale efectuează examinarea în “felii” cuprinse între 10mm si 2-3cm. De la secţiuni de 10 mm aparatele 6 Slice ajung să investigheze secţiuni mai mici de 1 mm. Dacă avem o formaţiune tumorală în fază incipientă de sub 10 mm ea poate fi scăpată la examinare cu aparatele convenţionale. Deci cu cât numărul de slice-uri este mai mare cu atât pot fi identificate mai uşor formaţiunile tumorale cu dimensiuni mici. Aparatele cu mai mult de 6 Slice prin achiziţie rapidă a imaginilor pot diagnostica cu mai multă acurateţe boli vasculare de tipul EMBOLIE PULMONARĂ sau ANEVRISME CEREBRALE prin procedura numită angio CT cu reconstrucţie 3D.

Un alt exemplu este capacitatea aparatului de a executa reconstrucţii tridimensionale la nivelul sistemului osos (coloană; membre) şi evidenţierea în acest fel a celor mai fine traiecte de fractură sau modificări incipiente de structură osoasă în cazul formaţiunilor tumorale.

Deloc de neglijat este faptul că investigaţia tomografică este o investigaţie invazivă. Ea foloseşte raze X (radioactive), deci corpul pacientului este iradiat radioactiv cu o cantitate suportabilă de radiaţii nucleare. Faţă de tomografele obişnuite, aparatele 6 Slice au o doză de iradiere care scade cu până la 68% fapt datorat timpului de procesare a imaginii mult mai scurt.

Ca şi exemplu: pentru examinarea unui plămân, având în vedere că examinarea se face în apnee (bolnavul îşi ţine respiraţia), la un aparat convenţional durata examinării este de circa 60 de secunde, pe când la un aparat 6 Slice se ajunge la 20 de secunde. Rapiditatea de examinare este un beneficiu în cazul politraumatismelor (accidente rutiere, accidente de muncă etc.) reuşind să scaneze întreg corpul în aproximativ 5-7 minute.

În concluzie: cu cât numărul de slice-uri este mai mare, cu atât timpul de expunere a pacientului la raze X scade proporţional cu creşterea numărului de slice-uri; creşte confortul pacientului care stă mai puţin în aparat; calitatea imaginii şi examinării creşte permiţând medicului o diagnosticare mult mai precisă.

Alături de ceilalţi şapte colegi medici specialişti, printre care şi cadre universitate, asigurăm pacienţii din Judeţul Suceava că sunt întrunite toate condiţiile pentru realizarea unor servicii medicale de înaltă calitate la Explora Suceava.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tomograf performant aduce în Suceava medici de înaltă clasă din Iaşi.
 Vizualizări articol: 9775 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.10/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 10 voturi
Tomograf performant aduce în Suceava medici de înaltă clasă din Iaşi3.1510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Unde,cum cat? trimis de
( 9 mai 2008, 11:15:26
Unde este acest tomograf, cum ajungem sa ne facem o investigatie si cat costa stie cineva? Sau e precum elicopterele si avioanele, doar pentru lumea "importanta" din Suceava? "Prostimea" va avea acces la el?
2.   Publicitate trimis de
( 9 mai 2008, 11:43:55
E cam de reclama articolul... mai bine scriau pe el: PUBLICITATE la Explora... !
3.   Hai sa ne laudam trimis de
( 9 mai 2008, 12:11:18
publicitate pe fata ... mai bine dadeati o adresa si cateva relatii despre locul unde se gaseste tomograful ... ca , in timpul tomografului , avem timp sa citim cine si cat de desteapta este doamna
4.   Mi se pare normal trimis de
( 9 mai 2008, 12:33:12
Dupa toate acuzatiile aduse de d-l Puscasu nici nu ma mirsa ca femeia explica anumite aspecte si avantaje ale unui aparat mai performant. E drept ca suna a publicitate, dar oamenii trebuiau sa reactioneze intr-un fel. Si, pt d-l INTERESAT, la acest tomograf are acces oricine, nu e cu tratament preferential. Si bunicii mele i-am facut acolo CT, si a fost tratata extraordinar,desi femeie simpla de la tara.
5.   SF.SPIRIDON IASI trimis de
( 9 mai 2008, 14:30:07
LA SF.SPIRIDON IASI,SA NU MERGETI,MEDICUL DE LA TOMOGRAF DR.NEGRU SE COMPORTA FFF URAT CU PACIENTII SI SUCEVENILOR NU LE FACE NICIO INVESTIGATIE.

FFF. URAT UMILESTE PACIENTII CU COMPORTAMENTUL LUI.
6.   Intrebare trimis de
( 9 mai 2008, 14:35:05
Oare cat timp o sa functioneze respectivul aparat?

In cazul in care se defecteaza aparatul, ce se va intampla?

Este cunoscut faptul ca si spitalul judetean a avut un tomograf care a functionat cateva luni, apoi s-a defectat si nu a mai fost reparat (lipsa de fonduri).
6.1  RE: Intrebare trimis de
( 9 mai 2008, 21:01:20
poate ca a vazut prea mult dr.House si vrea sa-l imite
7.   Pai trimis de
( 9 mai 2008, 15:33:40
o sa functioneze atata timp cat spitalul sau oricare alta insitutie medicala isi onoreaza prin CAS sau DSP contracostul CT-urilor.
7.1  RE: Pai trimis de
(10 mai 2008, 13:28:14
Nu e adevarat,se pot efectua examinari si cu plata lor integrala de catre pacient, si va asigur ca sunt suficienti cei care procedeaza si asa, avand prioritare la programare;cu exceptia urgentelor,care sunt vazute primele indiferent cum isi platesc, sau nu, investigatia.
8.   Servicii bune trimis de
( 9 mai 2008, 15:49:17
sigur ca este un articol publicitar! dar este despre un lucru foarte necesar pentru noi toti!

tomograful este la iesirea din suceava spre comuna scheia pe partea stanga intre biserica si reprezentanta ford!

apelati cu incredere eu am fost acolo si sunt cat se poate de bune serviciile!
9.   Cum o cheama pe doamna? trimis de
( 9 mai 2008, 15:50:48
Am citit de doua ori articolul si tot nu am gasit nicaieri numele doamnei careia i- ati luat interviu! Dar ati putut sa rezervati trei sferturi din interviu explicatiei notiunii de "slice"!

N- ati putut sa o puneti sa mei explice odata ce este un CT, daca are efecte negative, s.a.m.d.
10.   Servicii exemplare trimis de
( 9 mai 2008, 16:02:20
Este un articol publicitar dar nu dau nici o adresa sau numar de contact?

Eu am apelat la serviciile acestei firme si sunt foarte multumit. Corp medical exemplar, comportament civilizat, respecta omul nu functia. Recomand serviciile acestei firme la toti cei ce au nevoie. Computerul Tomograf este situat la iesirea din suceava spre comuna scheia pe partea stanga intre biserica si reprezentanta ford. Mobil: 0755.655.655, Telefon 0330.401780, 0230.526.380
11.   Servicii de inalta calitate trimis de
( 9 mai 2008, 16:23:12
Felicit echipa EXPOLRA RX SI GROUP si o sa va convingeti de toate calitatile in ceea ce priveste modul de examinare de medicii specialisti de la IASI .La Explora interpretrea o face un medic prof HABA care are studii fata de cei de la Betesda care nu stiu pe ce lume sunt.

Rog pe echipa Expora sa aduc si ecograful eu sunt o pacienta care merg la IS ECOEXPLORA este un ecograf 4 dimensional ( 4DS)

11.1  RE: Servicii de inalta calitate trimis de
( 9 mai 2008, 17:52:46
Cat ai primit pentru reclama? sau ai fost obligata?

12.   Sunteti penibili trimis de
( 9 mai 2008, 17:09:50
va obligat patronul de la explora pe toti salariatii sa va laudati. vizitati betesda si o sa vedeti diferenta. ati inceput sa va faceti reclama sa nu dati faliment. hai pa.
13.   Servicii de inalta calitate trimis de
( 9 mai 2008, 18:20:40
Sunt o pacienta de la Explora nu angaja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
14.   Servicii calitate trimis de
( 9 mai 2008, 18:22:44
Sunteti cei mai tari de pe MOLDOVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15.   Raspund la comentari trimis de
( 9 mai 2008, 19:50:04
ok.bine ati facut ca avem si noi un tomograf cu medicii din iasi ca sunt mai capabili .
15.1  RE: Raspund la comentari trimis de
(10 mai 2008, 13:01:04
Draga Camy, f bine ca a mai aparut in suceava un computer tomograf care sa faca o concurenta reala!!!!!!!celui deja existent.Sa stii insa , ca si medicii din suceava de la Explora sunt f buni,chiar daca sunt mai modesti si nu ies in fata ca paduchele in frunte.Daca ai fi curioasa sa afli,mai exista persoane care au un CV cel putin!!!!la fel de impresionant ca si al dnei dr. careia i se face reclama in articol,si care prefera sa aiba drept carti de vizita rezulatatele concrete ale muncii si pregatirii lor, considerand ca aceasta reclama este suficienta,dar sigura!!!!!!!!!!! Per total, felicitari acestei firme si succes,speram sa nu ne dezamageasca!
16.   Reclama de calitate trimis de
( 9 mai 2008, 20:13:30
felicitari administratorilor de la explora rx si explora group sunteti cei mai tari, sunt o fosta pacienta care a beneficiat de serviciile celor de la explora iasi si am fost f multumita, personal amabil, specialist si care isi da interesul ptr pacientii.asa ca reclama este facuta pe drept.celor care nu cred sa incerce/felicitari .tot respectul ptr d-na doctor Esanu.
17.   Fosta pacienta trimis de
( 9 mai 2008, 20:19:57
d-na care a luat interviul nu a stiut se pare sa puna in valoare calitatea interviului .este un inceput bun ptr suceveni din punct de vedere medical ca pana acum pacientii erau tratati indiferent. acum pot beneficia de servicii de calitate .Iar D-na Dr. Esanu este un medic specialist bun in iasi o spun din propria experienta (fosta pacienta).ma bucur ca a venit si in Suceava.
17.1  RE: Fosta pacienta trimis de
(10 mai 2008, 13:13:25
Regret ca trebuie sa va contrazic!La TOMOGRAF, pacientii in SPITALUL suceava nu au fost niciodata tratati cu indiferenta.Cred ca suferiti de o oarecare rautate pe care vreti acum sa o revarsati asupra unor medici despre care nu aveti reprosuri concrete sa aduceti, pentru ca, sigur nu ii cunoasteti.Cei buni, sunt necunoscuti, cei sonori sunt mediocri, in cele mai multe cazuri.
18.   Despre neuro Iasi trimis de
(10 mai 2008, 09:57:35
Pe mine ma cam lasa rece cand aud de Spitalul de Neurochirurgie din Iasi!

In primul rand sunt niste spagari notorii. Acolo ti se spune cat costa in fata si nu se negociaza. Iar sumele sunt imense.Daca ajugi la spital cu aur pe tine sau cu bani in buzunar, a doua zi nu-i mai ai.

Cred ca nu este cazul sa vorbim despre tablourile celebre aflate in coletia privata a unora dintre doctorii de acolo.

In alta ordine de idei marea majoritate sunt niste ne-profesionisti. Ii doare in pix de estetica pacientului.

Daca se poate ii face taietura chiar deasupra ochilor. E doar un exemplu nefericit.

Vreau sa va spun ca stiu un doctor din Suceava neurochirurg (nu-i dau numele pt ca vreau sa-l feresc de necazuri) care stie meserie si care e mult mai bun decat multi de la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi. Din pacate e marginalizat si nu are acces la logistica necesara!

19.   Cea mai mare incredere trimis de
(10 mai 2008, 12:26:45
Puteti sa laudati pe cine vreti dar eu , ca medic primar chirurg in spital , pentru cele mai grele cazuri de operat, trimit pacientii la d-na.dr. Morariu, tot medic primar, cu care colaborez excelent de cand functiona tomograful spitalului. Intotdeauna am primit diagnostice exacte . Din fericire pentru aceasta firma, Explora Suceava a avut inspiratia sa-i propuna colaborarea
20.   Neterminat trimis de
(10 mai 2008, 12:29:58
Articol care prezinta interes, dar incropit pe fuga de pe reportofon si fara numele intervievatului sau locatia unde se fac aceste diagnosticari, un articol neterminat. Totdeauna procedati asa Daniela Micutaru?
21.   Intrebare trimis de
(10 mai 2008, 13:22:02
Care sunt cadrele universitare care lucreaza la explora suceava?unde putem afla?
22.   ??? trimis de
(11 mai 2008, 11:17:56
Cum o cheama pe tantea asta?eu n-am mai pomenit sa o laudati atata si sa nu ii dati numele.Lucreaza la negru?eu stiu ca la explora suceava este o doctorita mai tanara cu ochelari, asa am vazut cand am fost....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei