Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 mai 2008 - Anul XIII, nr. 107 (3788)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comunicat de presă - PSD

Fascismul reînvie, la Bucşoaia, prin Gheorghe Flutur şi Theodor Stolojan

Discursul de tip fascist al lui Gheorghe Flutur, axat pe lozinca „Dreapta va pune ţara la treabă”, a explodat în manifestări fasciste (marşuri cu steaguri, provocări, agresivitate verbală, gen „Aşteptăm o bătălie de idei, de soluţii şi cerem şobolanilor să iasă la suprafaţă” sau „Neruşinatele atacuri ale căţeilor din opoziţie arată disperarea, pentru că numărătoarea inversă pentru liderii lor a început”) şi a culminat cu asumarea de ideologie şi de acţiune fascistă, cu ocazia „Horei de la Bucşoaia”.

În prezenţa şi sub protecţia lui Theodor Stolojan, cu buciumaşi răspândiţi pe crestele muntelui şi cu parade de mulţimi manipulate, Gheorghe Flutur a ţinut să-şi asume, fără echivoc, rolul de continuator al tineretului hitlerist, în varianta românească a străjeriilor carliste: „În 1937, acu’, deci, 71 de ani, aici, în Bucovina, la Bucşoaia, a fost întâmpinat Regele Carol de bucovinenii noştri, care erau străjeri, de un şef al străjerilor, Sidorovici, de aici, din Frasin, şi, dacă veţi citi istoria, în acel an 1937 a mai fost organizată o astfel de sărbătoare, când a fost primit Regele Carol în Bucovina. Deci, să ştiţi că ARE ŞI LEGĂTURĂ ACEASTĂ SĂRBĂTOARE”. (www.youtube.com, search reinvie-bucsoaia)

Deci iată că Gheorghe Flutur se revendică, pe faţă, drept continuator al „Străjii Ţării”, organizaţie constituită, după modelul tineretului hitlerist, de Carol al II-lea, din dorinţa de a deturna spre sine popularitatea de care se bucura, în 1937, Mişcarea Legionară (la alegeri, avea să obţină 66 mandate de deputat), printr-o cât mai fidelă apropiere de fascismul extrem.

Decretul lege, elaborat la începutul anului 1937 şi publicat, după textul din „Monitorul Oficial”, în „Glasul Bucovinei, nr. 5171, din 10 octombrie 1937, consacră modelul hitlerist, prin articolul 9, referitor la organizare: „Întregul tineret al instituţiunilor şi asociaţiunilor componente ale „Străjii Ţării”, în prezent străjerii şi străjeresele, şoimii, arcaşii, femeile şi tinerii creştini, etc., vor fi împărţiţi după efective, pe unităţi în cuiburi, centurii, stoluri, cohorte, legiuni şi falăngi, ce intră în compunerea şi sub ordinele directe ale „Străjii Ţării”. Falangele „Străjii Ţării” vor fi comandate de ajutori-comandanţi de falangă, echivalenţi în grad de salariu cu inspectorii „Străjii Ţării”. Organizarea detailată a acestor comandamente şi unităţi, precum şi directivele generale, vor fi prevăzute în regulamentele decretului lege de faţă”.

Suprem Străjer al Ţării era viitorul dictator, Carol al II-lea, iar Comandant al „Străjii Ţării” a fost desemnat maiorul Teofil Gh. Sidorovici, originar din Bucşoaia (nu din Frasin), care a organizat cursuri paramilitare de străjerie în taberele de la Bucşoaia, Sfântu Gheorghe şi Breaza.

Ştiutori de istorie fiind, trebuie să precizăm că, în 2 iulie 1937, cu ocazia întoarcerii Regelui Carol din Polonia, la Bucşoaia nu a fost o întrunire a „Străjii Ţării”, ci a „Arcăşiilor” lui Filaret Doboş, dar fără ca „arcaşii” bucovineni să accepte înrolarea în organizaţia de tip hitlerist, propusă de Rege. Tocmai de asta, „Straja Ţării” avea să se înfiinţeze prin dictatul de transformare a O.E.T.R., organizaţie educativă a tineretului român, precum şi a altor organizaţii, care vor fi asimilate, în „Straja Ţării”.

Teofil Gh. Sidorovici, osanist-şef în promovarea cultului personalităţii „Împăratului Românilor”, Carol, şi aghiotant regal, nu l-a întâmpinat pe Rege la Bucşoaia, ci venise cu Regele, la întoarcerea din Polonia.

Dar pentru Gheorghe Flutur şi Theodor Stolojan nu istoria are preţuire, ci folosirea ei în manipularea populaţiei, în tendinţele lui de reînviere a fascismului extrem, adică al fascismului de stat, în care cultul lui Hitler sau cultul lui Carol al II-lea să fie înlocuit cu cultul lui Theodor Stolojan şi al lui Gheorghe Flutur.

Faţă de tentativa ostentativă a lui Gheorghe Flutur şi Theodor Stolojan de reînviere a fascismului în România, asumată cu ocazia manifestărilor electorale de la Bucşoaia, cerem Partidului Democrat-Liberal să se delimiteze sau să-şi asume fascismul viceliderilor săi naţionali. Şi mai cerem Preşedintelui României, Guvernului, Parchetului General şi tuturor instituţiilor îndreptăţite prin lege să ia măsurile prevăzute de Constituţia României, de Codul de procedură penală şi de legile speciale de combatere a extremismului, prin începerea unei anchete penale împotriva neofasciştilor Gheorghe Flutur, Theodor Stolojan şi împotriva „cuiburilor, centuriilor, stolurilor, cohortelor, legiunilor şi falăngilor” lor de activişti de extremă-dreapta, înainte ca minţile bolnave de ură să supună suferinţei, încă o dată, neamul nostru românesc.

Biroul de Presă al O.J. a P.S.D. Suceava
Ion Drăguşanul

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comunicat de presă - PSD.
 Vizualizări articol: 1167 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Comunicat de presă - PSD3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dreapta invingatoare trimis de
( 9 mai 2008, 11:37:06
comunistilor la munca nu la furat ,timp de 18 ani ne-ati mintit a sosit vremea sa munciti si voi cinstit .
1.1  RE: Dreapta invingatoare trimis de
( 9 mai 2008, 12:10:36
TRAIASCA COMUNISMUL! JOS CU FASCISTII!
1.2  RE: Dreapta invingatoare trimis de
( 9 mai 2008, 19:28:02
mii scarba de unele articole ... comenteza zilnic ce faci ceilaltilaughing
1.3  RE: Dreapta invingatoare trimis de
(10 mai 2008, 08:21:45
un articol excelent ! pragmatic,real,documentat !
2.   Portocaliu in lopc de brun ? trimis de
( 9 mai 2008, 11:59:10
bine zici camarade VIO , sa munceasca cinstit ca fratele COSTICA sa castige 6 miliarde cu 6-7 oameni ....
3.   Lichele=psd trimis de
( 9 mai 2008, 12:52:49
daca nu muncim de unde sa avem,voi psditilor a-ti vandut tara pe nimic .in 1990 cu iluiescu strigati nu ne vindem tara apoi a-ti vanduto lui nastase ,mitrea ,hrebenciuc,marza ,etc,,va invatat bine ceausescu ,inaite de votare sa aruncati la prostime ,ulei,zahar,etc,,ei va votau iar voi la furat inca patu ani ,acum marza vede ca pierde si se foloseste de practici comuniste pentru a castiga .daca a munci esti catalogat ca fiind fascist am ajuns forte rau.marza lasane..
4.   Dreapta? trimis de
( 9 mai 2008, 12:56:36
Ba idiotzilor din PSD ati ramas cu traume si sechele de acum 60 de ani?Ce fascism ? Il vedetzi pe handicapatul de Flutur pe post de lider de dreapta? Pnl-ul colcaie de fosti comunisti...De s-ar ridica un alt Zelea Codreanu sa va puna cu boturile pe labe...voi stiti ce-i aia dreapta?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei