Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 71 (5278)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Angelina Jolie şi William Hague militează împotriva violurilor comise în timp de război

Actriţa Angelina Jolie şi William Hague, ministrul britanic de Externe, au început o vizită în Rwanda şi în RD Congo, organizată cu scopul de a atrage atenţia comunităţii internaţionale asupra problematicii violurilor comise în timp de război, a anunţat luni ministerul britanic, citat de AFP.

Şeful diplomaţiei britanice şi actriţa americană, care deţine funcţia de trimis special al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), vor vizita mai întâi Rwanda, după care vor merge în ţara vecină, Republica Democrată Congo.

În această vizită, ei se vor întâlni cu mai multe victime ale violenţelor sexuale şi cu membrii asociaţiilor locale şi ale organismelor ONU care le sprijină, a precizat Ministerul britanic de Externe într-un comunicat.

William Hague şi Angelina Jolie se vor întâlni şi cu oameni politici cu care vor discuta despre necesitatea găsirii unei soluţii perene pentru conflictul dintre armata congoleză şi Mişcarea 23 martie (m23) din provincia Nord-Kivu, o zonă în care sunt comise numeroase violuri, potrivit ONG-urilor.

"Violul este adeseori utilizat ca o armă de război în zonele de conflict din lume", a subliniat William Hague în acelaşi comunicat.

"Însă, mult prea des, comunitatea internaţională întoarce privirile în altă parte, iar autorii acestor crime brutale nu sunt îngrijoraţi", a adăugat ministrul britanic, care doreşte sfârşitul "acestei culturi a impunităţii".

"Comunitatea internaţională trebuie să spună că folosirea violului ca armă de război este inacceptabilă, trebuie să îi predea justiţiei pe autorii acestor violuri şi trebuie să pună capăt oprobriului victimelor", a continuat William Hague, care a promis totodată că va face din această luptă "o prioritate personală" cu ocazia întâlnirii miniştrilor de Externe ai ţărilor care vor participa la summitul G8 de la Londra, în aprilie.

"Vrem să convingem guvernele să acorde acestei probleme toată atenţia pe care o merită", a declarat, la rândul ei, Angelina Jolie, care a spus că această vizită îi va permite în primul rând să le audă în mod direct pe victimele violurilor şi violenţelor sexuale comise în timpul conflictului din RD Congo.

În aprilie 2012, UNHCR a luat decizia de a-i acorda Angelinei Jolie titlul de trimis special, întrucât actriţa americană a dovedit în ultimul deceniu, de când a devenit ambasadoare a bunăvoinţei pentru UNHCR, un angajament excepţional faţă de cauza persoanelor refugiate. Angelina Jolie a donat în ultimii ani peste 5 milioane de dolari programelor iniţiate de ONU pentru ajutorarea persoanelor refugiate din lumea întreagă.

Angelina Jolie, care a deţinut titlul de ambasadoare a bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (United Nations High Commissioner for Refugees/ UNHCR) din 2001 până în aprilie 2012, a vizitat în această perioadă peste 40 de tabere de refugiaţi pe plan mondial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelina Jolie şi William Hague militează împotriva violurilor comise în timp de război.
 Vizualizări articol: 814 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angelina Jolie şi William Hague militează împotriva violurilor comise în timp de război0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei