Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 71 (5278)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Distincţii

Cinci medalii de aur, obţinute de universitarii suceveni la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii „Pro Invent”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 19-22 martie, la Cluj-Napoca s-a desfăşurat Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii „Pro Invent” 2013, un loc de întâlnire al inventatorilor atât cu potenţialii utilizatori, cât şi cu publicul larg.

În cadrul celei de-a XI-a ediţii a salonului, invenţiile cadrelor didactice şi ale studenţilor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” (USV) au fost distinse cu cinci medalii de aur, două medalii de argint, o medalie de bronz şi cu Diploma Universităţii Tehnice a Moldovei.

 

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor şi-a adjudecat majoritatea premiilor

Majoritatea invenţiilor premiate au ca autori profesori şi studenţi ai Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor.

Diploma Universităţii Tehnice a Moldovei i-a fost înmânată echipei formate din Adrian Graur, Ilie Niţan şi Constantin Ungureanu, pentru proiectul „Pompa electrochimică”.

Diploma de excelenţă şi Medalia de Aur i-a revenit echipei formată din Adrian Graur, Dorel Cernomazu şi Leon Mandici pentru invenţia „Motor electric cu deplasare limitată”.

„Acuatorul solar”, proiect ce poartă semnăturile lui Adrian Graur, Ilie Niţan, Leon Mandici şi Dorel Cernomazu, a fost premiat cu Diploma de excelenţă şi Medalia de Aur.

Medalia de Aur şi Diploma de excelenţă au mai fost adjudecate de Valentin Popa, Ilie Niţan, Ilie Romaniuc, Dorel Cernomazu şi alţii, pentru proiectul „Pompa electrochimică”.

Colectivul format din Mihai Raţă, Cristina Prodan, Dorel Cernomazu şi alţii a primit Diploma de excelenţă şi Medalia de Aur pentru grupul de invenţii denumit „Micromotoare magnetostrictive”.

Diploma de excelenţă şi Medalie de Aur au primit şi Mihaela Jder, Daniela Elena Olariu, Dorel Cernomazu, Mihai Raţă, Ilie Niţan şi Constantin Ungureanu pentru grupul de invenţii „Micromotoare electrice”.

 

„Rezultatele obţinute confirmă încă o dată nivelul cercetării derulate în cadrul USV”

Cu Diploma de excelenţă şi Medalie de Argint a fost distinsă Mihaela Dana Jianu pentru „Păpuşa”.

Proiectul „Sistem automat de amplasare a pavelelor pe europalet”, semnat de Constantin Filote, Mihai Cristian Tiron şi Ilie Mirăuţă, a fost premiat, de asemenea, cu Diploma de excelenţă şi Medalia de Argint.

Totodată, Călin Ciufudean, Constantin Filote, Cornel Buzduga, Sergiu Pata, Liviu Orhei, Abel Lucian Torac Mitric şi Galina Marusic şi-au adjudecat, pentru invenţia „Sistem pentru monitorizarea calităţii surselor de apă potabilă”, Diploma de excelenţă şi Medalia de Bronz.

Potrivit reprezentanţilor USV, „participarea a fost posibilă datorită prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, care a susţinut financiar, prin sponsorizările atrase, realizarea pliantelor, posterelor şi închirierea spaţiului expoziţional”. Aceştia au precizat că rezultatele obţinute confirmă încă o dată nivelul cercetării derulate în cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.

Salonul „Pro Invent” 2013 a fost organizat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, în colaborare cu Expo Transilvania SA din Cluj-Napoca, sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale.

„Salonul <Pro Invent>de la Cluj-Napoca a fost şi doreşte să rămână un loc distinct de întâlnire a inventatorilor şi invenţiilor cu oameni de afaceri, întreprinzători interesaţi să pună în practică rezultatele cercetării, inovării şi creativităţii româneşti”, transmit organizatorii salonului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci medalii de aur, obţinute de universitarii suceveni la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii „Pro Invent”.
 Vizualizări articol: 1891 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cinci medalii de aur, obţinute de universitarii suceveni la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii „Pro Invent”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei