Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 71 (5278)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gina Lollobrigida îşi vinde bijuteriile în scopuri caritabile

Actriţa italiană Gina Lollobrigida, un sex simbol al anilor 1950 şi 1960, îşi vinde o parte din bijuterii pentru a strânge fonduri cu scopul de a finanţa cercetările ştiinţifice din domeniul celulelor suşă.

Cu această ocazie, celebra actriţă a spus că a sosit momentul să ofere societăţii câteva ceva din norocul pe care l-a avut în viaţă.

După o copilărie modestă, petrecută într-o zonă rurală, Gina Lollobrigida a ajuns să joace alături de unii dintre cei mai mari actori de la Hollywood, precum Humphrey Bogart, Rock Hudson, Burt Lancaster, Tony Curtis şi Frank Sinatra.

Cu o carieră strălucită în Franţa, Italia şi la Hollywood, Gina Lollobrigida spune că a început să colecţioneze bijuterii Bulgari, pe care şi le-a cumpărat întotdeauna singură, bucurându-se de celebritatea tot mai mare, obţinută prin muncă asiduuă.

În prezent în vârstă de 85 de ani, după ce a renunţat la actorie în anii 1980 pentru a se consacra fotojurnalismului, acţiunilor de caritate şi sculpturii, Gina Lollobrigida spune că a sosit vremea ca acele bijuterii să fie folosite pentru un scop util.

Un număr de 22 de bijuterii din colecţia ei vor fi scoase la licitaţie de casa Sotheby's la Geneva, pe 14 mai, după ce vor fi expuse mai întâi la Londra, New York şi Roma.

Actriţa italiană spune că va dona banii pe care îi va obţine unui fond care va finanţa un spital în care vor fi realizate cercetări şi teste în domeniul celulelor suşă.

"Acesta nu va fi sfârşitul pentru bijuterii, ci va fi un scop bun, va ajuta o cauză care este foarte importantă pentru mine. Vreau să las o amintire frumoasă despre viaţa mea", a declarat celebra actriţă italiană.

Printre acele bijuterii se numără o pereche de cercei cu perle şi diamante realizată în 1964, estimată la 1 milion de dolarti, un inel cu diamant de 19,03 carate, estimat tot la 1 milion de dolari, şi un set realizat în 1954, alcătuit dintr-un colier cu diamante o brăţară cu diamante, estimat la 500.000 de dolari.

Actriţa va scoate la vânzare şi o pereche de cercei cu smaralde şi diamante - pe care i-a purtat la o recepţie în 1965, unde a fost fotografiată alături de Salvador Dali - estimată la 250.000 de dolari.

Gina Lollobrigida, care era studentă la Academia de Arte Frumoase din Roma în momentul în care a fost remarcată, în timp ce participa la un concurs de frumuseţe de regizorul italian Vittorio de Sica, spune că în prezent se concentrează asupra sculpturii şi că nu mai are nevoie de bijuterii. În ultimii zece ani, sculpturile sale au fost expuse la muzee din Moscova, Paris şi Veneţia.

Lollobrigida s-a aflat întotdeauna în umbra Sophiei Loren, deşi mulţi afirmă că a fost o femeie mai frumoasă decât aceasta. În anii '50 şi '60, Lollobrigida a fost numită "cea mai frumoasă femeie din lume".

  Printre cele mai celebre filme ale sale se numără "Solomon şi Sheba", "Pâine, dragoste şi fantezie" şi "Notre Dame din Paris".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gina Lollobrigida îşi vinde bijuteriile în scopuri caritabile.
 Vizualizări articol: 526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gina Lollobrigida îşi vinde bijuteriile în scopuri caritabile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei