Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 71 (5278)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Operatorii din turism primesc dreptul definitiv de funcţionare după verificări ale inspectorilor

Miercuri, 27 Martie 2013 (19:08:16)

Operatorii din turism pot obţine o autorizaţie provizorie de funcţionare după ce înaintează autorităţii de reglementare o cerere şi documentaţia necesară, dar dreptul definitiv de funcţionare va fi primit doar după ce inspectorii vor verifica la faţa locului respectarea criteriilor de clasificare.

În urma sesizării făcute de către Comisia Europeană referitoare la anumite incompatibilităţi existente între legislaţia română şi prevederile Directivei Servicii 2006/123/CE, Guvernul a aprobat, miercuri, un memorandum privind serviciile turistice în cadrul pieţei interne.

Una dintre principalele modificări propuse în document priveşte procedura obţinerii certificatului de clasificare a structurilor de primire turistică. Astfel, se propune ca, pe baza unei cereri standardizate şi a documentaţiei complete depusă de un solicitant la instituţia publică din domeniul turismului, să fie eliberată solicitantului o autorizaţie provizorie de funcţionare prin care se acordă operatorului economic dreptul de a funcţiona până la data realizării verificării la faţa locului a criteriilor de clasificare.

De asemenea, operatorii economici din UE/SEE care deţin licenţă/un document echivalent în ţările lor de provenienţă şi care doresc să presteze servicii specifice agenţiilor de turism în regim transfrontalier, pe teritoriul României, nu vor fi obligaţi la obţinerea unei noi licenţe emise de autorităţile române, ci vor avea doar obligaţia informării autorităţii publice centrale în domeniul turismului privind iniţierea activităţii pe teritoriul naţional.

Memorandumul vizează şi reglementarea procedurii de eliberare a licenţelor şi brevetelor de turism separat, datorită apariţiei modificărilor privind procedura distinctă de autorizare a structurilor turistice de primire, adică funcţiuni de cazare, respectiv de alimentaţie publică.

Totodată, se are în vedere corelarea denumirii tipului de asigurare necesar funcţionării unei agenţii de turism cu denumirea produsului deja existent pe piaţa asigurărilor şi care este reglementat prin alte acte normative din domeniul turismului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Operatorii din turism primesc dreptul definitiv de funcţionare după verificări ale inspectorilor.
 Vizualizări articol: 1099 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Operatorii din turism primesc dreptul definitiv de funcţionare după verificări ale inspectorilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei