Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 71 (5278)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De Înviere

Sucevenii vor avea şi anul acesta Lumină Sfântă de la Ierusalim

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Creştinii ortodocşi din judeţul Suceava vor avea şi anul acesta Lumină Sfântă în noaptea de Înviere, deşi aducerea ei de la Ierusalim nu a fost inclusă în programul de anul acesta al proiectului „Paştele în Bucovina”. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat în cursul zilei de ieri că anul acesta, delegaţia Patriarhiei Ortodoxe din România va aduce Lumina Sfântă de la Sfântul Mormânt din Ierusalim, după care, de la Bucureşti, o delegaţie din partea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor o va aduce în judeţul Suceava în noaptea de Înviere. „Şi anul acesta va fi adusă Lumina Sfântă, însă nu pe bani publici. Vom organiza un transport aerian, împreună cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, în colaborare cu Patriarhia Română. Patriarhia este cea care aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim la Bucureşti, după care, cu un avion de mici dimensiuni, vom transporta Lumina la Suceava”, a declarat Cătălin Nechifor, care a adăugat că va avea o discuţie cu arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, pentru a stabili detaliile cu privire la modul în care Lumina Sfântă va fi adusă de la Bucureşti la Suceava.

Reamintim că începând din anul 2009, sucevenii au luat în noaptea de Înviere Lumina Sfântă adusă de la Sfântul Mormânt din Ierusalim, din delegaţia care a mers în fiecare an în Israel făcând parte fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Proiectul „Paştele în Bucovina” de anul acesta a debutat cu Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate de la Ciocăneşti şi se va termina în data de 8 mai, cu un concert pascal, „Lumina Învierii”, care va avea loc la Liceul tehnologic din Vicovu de Sus.

Turiştii care vizitează judeţul Suceava au la dipoziţie patru rute turistice, intitulate „Drumul ouălor încondeiate”, iar cei cazaţi în unităţile de primire turistică din judeţul Suceava vor avea parte în data de sâmbătă, 4 mai, de tradiţii şi obiceiuri în Ajun de Paşte.

De asemenea, în Suceava, la Muzeul de Istorie va fi vernisată în data de 18 aprilie expoziţia de pictură „Scene şi personaje din Vechiul Testament”, iar din data de 28 aprilie a.c., la Muzeul de Ştiinţele Naturii se va deschide „Târgul de Paşte”. De asemenea, tot de pe 28 aprilie a.c., în centrul Sucevei va fi deschis Târgul „Produs în Bucovina”. În aceeaşi zi, de la ora 19:30, în Biserica Romano – Catolică „Sf. Ioan Nepomuk” va avea loc un concert pascal susţinut de Grigore Leşe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii vor avea şi anul acesta Lumină Sfântă de la Ierusalim.
 Vizualizări articol: 2695 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Sucevenii vor avea şi anul acesta Lumină Sfântă de la Ierusalim3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oare nu tot pe bani publici e? trimis de
(27 mar 2013, 11:35:25
„Şi anul acesta va fi adusă Lumina Sfântă, însă nu pe bani publici.
Vom organiza un transport aerian, împreună cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor,"

Cele 2 propozitii se bat cap in cap. In prima aflam ca nu se cheltuiesc bani, in a doua propozitie totusi se inchiriaza un avion impreuna cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.
1.1  RE: Oare nu tot pe bani publici e? trimis de
(27 mar 2013, 11:42:16
Populisme ieftine.
Diferenta fata de Flutur e ca pe Nechifor nu il primesc preotii in avionul Ierusalim - Bucuresti. Banii publici tot se cheltuiesc.
Sa ne zica exact cat costa inchirierea unui avion de la Bucuresti la Suceava. Probabil cateva miliarde bune. Aia nu sunt bani publici? Eu nu zic sa nu cheltuiasca dar macar sa nu ne mai minta. Cam cum e sa aduci cu minciuni un lucru sfant?
2.   Lumina lui Nechifor și Pimen trimis de
(27 mar 2013, 11:59:30
Priviți-l pe dl. Președinte al CJ! Cu un pix de 1 RON în mâini cu care semnează proiecte importante pentru județul nostru (care or fi alea???), cu ceasul Pobeda la mâna stângă și nebărbierit (ca deobicei dealtfel), stă și cugetă: oare de ce sucevenii îl consideră mai bun pe fluturache decăt pe mine? Că doar lumina asta sfântă nu l-a ajutat să mai obțină un mandat la CJ. Dacă mi se întâmplă și mie la fel? Ia, mai bine, să aranjez eu cu Pimen să aducă o brichetă cu el la aeroportul "Ștefan cel Mare" și să aprindem o făclie când ajunge în SV cursa de București, iar banii îi împărțim: jumătate bisericii, jumătate partidului.
3.   LUMINA SFANTA "UPGRADATA" trimis de
(27 mar 2013, 13:08:43
Pai mai nea Nechifore,la cum cresc preturile la energie cred ca pana de Paste ,"lumina" de la EON o sa fie cea mai sfanta.Acum,la drept vorbind si la obiect,daca nu aduci matale ori altul lumina de la Ierusalim noi "poporenii credinciosi" nu o sa mai avem sarbatori pascale?Nenea IPS impreuna cu ceilalti neni(imbracati cu tricoul lui Batman)ia mai lasati-ne cu tampeniile astea gen lumina sfanta...lumina este si devine sfanta pentru ca o aprinzi intr-o anumita zi nu pentru ca o aduci de la Sfantul Mormant!Mai bine cheltuiti banii de transport pana la Ierusalim pentru hrana unor copii din orfelinate sau a unor batrani de la azil si va garantez ca dupa asta o sa puteti sfinti orice lumina pe care o gasiti!
4.   Comentariu trimis de
(27 mar 2013, 13:17:16
macar sa iasa popii astia si sa ne spuna adevarul....ca totul e pustiu....am fi mult mai fericiti...daca santem asa de tari in credinta de ce nu face lumina o vizita la noi....asa ar fi mai ieftin
5.   E pe bani publici ??? trimis de
(27 mar 2013, 13:18:34
Toate bune si frumoase cu lumina sfanta de la Ierusalim cu doua conditii:
*operatiunea sa nu aiba loc cu bani publici*operatiunea si biserica sa nu fie folosita in scop electoral .Daca conditiile se respecta pot sa aduca si chivotul sfant de unde o fi el.
5.1  RE: E pe bani publici ??? trimis de
(27 mar 2013, 18:26:35
Bre radu , bre !!! Chiar n-am acum nici nervi si nici timp sa caut in arhiva si sa-ti dau copy paste ale comentariilor tale de anul trecut , cand "Lumina Sfanta" (si nu "lumina sfanta"- asa cum ai scris) a fost adusa de o delegaţie din partea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor si de dl. Flutur . Oare anul asta ar fi mai de calitate daca ar fi "rosie" ??? Oricum tu cica te-ai scos aruncand trei mizerii in fata cititorilor . Sau ai tupeul sa nu recunosti ? Poate si anul trecut ti-a furat inca cineva identitatea...
5.2  RE: E pe bani publici ??? trimis de
(27 mar 2013, 20:11:57
TOASU".... sa moara sefu" matale ,OBEZUL iubit al bucovinei,ca pune bani de la el ,de acasuta si ca aceasta jertfa nu e pt "AGLAIA cea vaduva si apetisanta,votanta uselista perena si pt ION cel continuu beat,tot alegator uselist peren"problema ta e ca nu ai memorie si nu-ti aduci aminte ce comentarii pui pe aici,intotdeauna esti in contradictie,ma mir ca la cit esti de prost,te mai platesc astia,presupun ca esti peste media din partid si de asta tara merge cum merge mediocrilor si penalilor
6.   INTREBARE trimis de
(27 mar 2013, 13:58:05
DUPA CUM A EXISTAT ACEL ,,PROGRAM''-,,PETROL CONTRA HRANA''NU ASISTAM OARE LA UN ALT ,,PROGRAM''-,,LUMINA CONTRA RETROCEDARE''???
FELIX,DE UNDE NAIBA FACI ROST DE DRAPELELE DIN COMENTARII???
6.1  RE: INTREBARE trimis de
(27 mar 2013, 18:33:46
Vacile si taurii din FarmVille sterpelite de unii de la radu ma m a m i i lui au fost vandute pe drapele . Adica pe o parte din ele . Din "ajutoarele" de la cititori pentru un fost comentator si-a permis si restul de drapele .
6.2  RE: INTREBARE trimis de
(28 mar 2013, 00:12:30
Monte, dacă nu vei mai scrie cu majuscule, promit că îți voi spune. Până atunci, consideră că fac naveta între USA, UK și RO.

Yoyo, facebook mi se pare o mare cocălăreală. Din auzite știu că Farmville este un joc pe FB. Eu nu am cont pe facebook și-i sfătuiesc pe toți forumiștii să-și șteargă conturile pe FB. Mai târziu ar putea regreta.
6.3  RE: INTREBARE trimis de
(28 mar 2013, 00:27:48
Monte, eu am dat copy-paste la steguleț și...mergeee! (Dar numai dacă ai caps lock dezactivat)
7.   Am o dilema.... trimis de
(27 mar 2013, 18:18:34
Ne spuneti aici ca nu vor fi cheltuiti bani publici, da?
In alt articol tot de azi....ne spuneti ca O sumă consistentă, 200.000 lei (2 miliarde de lei vechi), urmează să fie acordată Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor pentru realizarea centrului eparhial al Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava:  ☭  ϑ

Astia nu sunt bani publici????? Vreau si eu o minte luminata sa scrie aici, sa ne explice care e diferenta intre lumina sfanta si cea care...nu e sfanta si am folosit-o atatia ani???
AAAAAA...mai propun ca de Boboteaza......sa se aduca apa exact din raul Iordanului, ca aia e sfanta.....alta nu e buna!!!!
8.   CONCLUZIE... trimis de
(27 mar 2013, 21:15:25
LUMINA SFINTA A LUMII ESTE NUMAI ISUS HRISTOS.ISUS LE-A VORBIT DIN NOU SI A ZIS:,,EU SINT LUMINA LUMII;CINE MA URMEAZA PE MINE NU VA UMBLA IN INTUNERIC,CI VA AVEA LUMINA VIETII ." *IOAN 8.12.
9.   Nesimtitilor trimis de
(27 mar 2013, 23:02:24
Sa va fie rusine ipocriti si nesimtiti ce sunteti cu lumina voastra sfanta cu tot !
Faceti si voi ceva util cu banii cei aveti pe mana nu-i cheltuiti pe  ☭ urile voastre populiste ! Sunt copii care nu au ce manca si batrani care nu au bani de 1 kil de ulei si voi va lafaiti in lumina voastra sfanta ? Credeti ca Dumnezeu nu vede ce jigodii sunteti ?
Porci ,,credinciosi" !!
10.   Holy (F)light trimis de
(27 mar 2013, 23:29:17
Ipocrizia ”luminează” România.
11.   Dar .... trimis de
(28 mar 2013, 00:36:25
Miel de pasti vor avea romanii pe masa ?
11.1  RE: Dar .... trimis de
(29 mar 2013, 14:20:59
Cu o nară .
12.   Catre YOYO1 trimis de
(28 mar 2013, 06:44:16
Tu ai inteles perfect ce am vrut sa zic.Despre cele doua conditii.Una era sa nu se cheltuiasca bani publici si e foarte bine ca aceste cheltuieli s-au scos din proiectul "Pastele in Bucovina".In felul acesta banii vor putea fi folositi mai eficient in alta parte.Si doi ,sa nu mai asistam la acest tip de populism ieftin .Imaginea lui Flutur cu lampa Davy in mana alergand cu un sobor de preoti era istorica.Biserica nu trebuie folosita pentru campanii electorale si pentru a-ti crea o imagine de credincios ca lumea sa puna stampila de vot pe tine.Preotii sa-si vada de indatoririle lor duhovnicesti iar politicienii de ale lor lumesti.
13.   Catre Laguna35 trimis de
(28 mar 2013, 06:47:35
Iar folosesti atacuri ieftine la persoana.Cat despre Aglaia vaduva apetisanta vad ca o pomenesti des.E cumva reala ?Am nimerit-o cand am spus ca sari gardul ei noaptea ?
13.1  RE: Catre Laguna35 trimis de
(28 mar 2013, 09:24:48
esti cam limitat! ti-am mai spus-o. nu sti sa faci diferenta intre un umor fin si un atac la persoana! totusi, asa de cand un an de cand o frigeti la guvernare, cam cu ce va laudati? nu s-a schimbat nimic, doar soarecii care rod ciolanul! de ex. reteta cu lumina sfanta. mai bine ti-ai lua o pauza pana terminati de guvernat. atunci poate o sa aiba sens postarile tale de raspopit pe care le tot pictezi cu nonsalanta unui nevinovat!
13.2  RE: Catre Laguna35 trimis de
(28 mar 2013, 09:57:53
TOASU"....unicul atac ieftin si mistocar,tip uselist,a fost comentariul tau,batjocoritor,unde ai descris societatea rurala,ca fiind reprezentata de AGLAIA,vaduva apetisanta si ION cel pururi beat,pt ca tineri nu prea sint , i-ati fugarit in cele tari straine mediocrilor,am sa-ti aduc aminte in fiecare zi aceasta afirmatie needucatule,la sate avem o vorba,DACA ESTI PROST ,STAI ACASA......si nu e metafora ,e un adevar,nu te mai da in petec pe aici ,caci secolul 21 nu e pt. gindirea ta ,caci neuronul tau nu face fata vitezei zilelor noastre,adu-ti aminte ce comentarii puneai anul trecut despre PASTE IN BUCOVINA si lumina sfinta,daca iti permite neuronul,sper sa ai pe masa mielul sefului tau si a tuturor popilor ce ii subventionati din bani publici ,pupatori de cururi grase in scopuri electorale
14.   Comentariu trimis de
(28 mar 2013, 14:47:52
Datorita acestei intoleranta a crestinismului fata de alte religii au reactionat si romanii cum au reactionat: intr-o zona de libertate religioasa, unde nu te intreaba nimeni ce zeu ai, s-au trezit deodata cu zeloti care amenintau pe toata lumea cu pedepse divine pentru credintele lor particulare si, in plus, mai si mancau carnea zeului lor care era un om din Iudeea. Te miri ca i-au servit leilor?
15.   Comentariu trimis de
(28 mar 2013, 14:59:05
Bătăi pe moaşte, rugăciuni, participări la slujbe, ritualuri pentru diferite evenimente notabile din viaţa oamenilor, posturi, şi altele, toate sunt oportunităţi speculate de adevăraţii „zei”. În absenţa unui zeu veritabil, şi necunoscând mai nimic din cele scrise în cartea „sfântă”, creştinii au ajuns să venereze singurul lucru concret care pare să aibă vreo legătură cu divinitatea: preoţii.
Aceştia sunt adevăraţii zei-prin-procură ai ortodocşilor români, respectaţi şi veneraţi orbeşte din naivitate şi tradiţie; majoritatea creştinilor nu au citit biblia, şi dacă sunt întrebaţi de ce, sau ce anume fac ei ca ortodocşi, sau cum ştiu să facă cele necesare, sau de ce postesc, sau de ce îşi fac cruce, sau de ce… orice, în cele din urmă răspunsurile converg invariabil la „aşa zice popa”. Se pare că un sondaj arăta că un procentaj înfiorător de mare de români consideră că preotul ar fi „sfânt”. Nu reuşesc să-l găsesc, dar pare veridic, mai ales dacă a fost făcut la ţară. Dar chiar şi printre cei mai avansaţi, persoane care folosesc internetul, atitudinea aceasta se menţine: aproape invariabil, la tot mai desele articole din ziarele online despre preoţi sau călugări criminali sau hoţi, traficanţi de droguri sau vinovaţi de alte ilegalităţi, apar commenturi care îndeamnă la tolerarea acestora, şi suspendarea justiţiei umane pentru că „o să-i pedepsească dumnezeu”.
16.   Comentariu trimis de
(28 mar 2013, 15:03:16

Ajunge să ne amintim de prostituarea de cadavre de la Iaşi, când moaştele Paraschivei sunt scoase la „produs”. Fericiţii care ajung la rând îşi freacă carnetele de note, batistele, certificatele de sănătate sau portofelele de raclă, o adevărată procesiune de cerşetorie metafizică, în care fiecare cerşetor plăteşte taxa apoi stă la coadă pentru a revendica, după caz, note bune, sănătate, bani, sau îndeplinirea altor dorinţe personale.
17.   Mister elucidat ! trimis de
( 3 apr 2013, 14:01:09
Rusii au descusut enigma luminii din Ierusalim si au dovedit-o ca fiind ..FALSA !!! sa vina singura lumina macar o singura data,doar asa vom crede sfintenia ei !
Tam tam cu sau fara aghiasma chiar ca nu au sens toate prostologiile astea inventate si nici nu ajuta la nimic,burta si buzunarul sa fie plin , este scopul suprem al tuturor celor cu barba si cu numar mare la gulerul camasei,dar pentru bunastarea noastra a tuturor adica pentru psihic ma refer ,ca deh burta e goala...Mai bate-ti toaca fratilor !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei