Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 71 (5278)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Incredibil

Oameni înșelați dintr-o celulă a arestului IPJ Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două persoane din judeţul Suceava au fost înşelate prin telefon de un individ încarcerat în arestul poliţiei judeţene, care, din celula în care era închis, s-a recomandat a fi magistrat şi, în schimbul unor favoruri la instanţele judecătoreşti, le-a cerut să trimită prin serviciile de transfer numerar diferite sume de bani.

Autorul, susţin surse judiciare, ar fi nimeni altul decât Ovidiu Rusu (34 de ani), individul din Rădăuţi care în ultimii nouă ani a prostit numeroase persoane că este procuror ori judecător şi că poate influenţa procese ori să scoată oameni din puşcărie, reuşind prin această metodă să câştige peste 100.000 de euro, dintr-o celulă a Penitenciarului Botoşani.

Dacă în penitenciare, nu mai e un secret pentru nimeni, deţinuţii fac rost de telefoane mobile, cu care deseori comit înşelăciuni, e greu de imaginat cum astfel de fapte s-ar putea comite chiar din arestul de la subsolul IPJ Suceava, care numără doar câteva celule, păzite în permanenţă de mai mulţi poliţişti.

 

Două victime înşelate cu aproape 30.000 de lei

Din datele pe care le deţinem, Ovidiu Rusu ar fi păcălit, din celula arestului IPJ Suceava în care era închis, două femei de la care a încasat sumele de 5.000 de lei, respectiv 23.500 de lei, recomandându-se magistrat şi promiţându-le, uneia, că îi va rezolva un proces civil, iar celeilalte, că îi va scoate fiul de după gratii.

Potrivit surselor noastre, faptele au fost comise în octombrie-noiembrie 2011, când Ovidiu Rusu se afla în stare de arest preventiv într-o celulă a IPJ Suceava.

La acea vreme, s-a făcut şi o percheziţie în celula lui Ovidiu Rusu şi s-au găsit telefoanele mobile cu care acesta şi-a contactat victimele.

Evenimentul nu a fost mediatizat de Biroul de Presă al IPJ Suceava.

Faptele respective sunt cercetate într-un dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, dosar care, din informaţiile noastre, va fi trimis în instanţă în perioada următoare.

 

S-a îmbogăţit în puşcărie

La finalul anului trecut, Ovidiu Rusu a fost condamnat la nouă ani de închisoare de către Curtea de Apel Suceava, fiind găsit vinovat pentru nu mai puţin de 35 de infracţiuni în cazul înşelăciunilor de peste 100.000 de euro, comise în perioada noiembrie 2008 - ianuarie 2009, în timp ce rădăuţeanul era închis în Penitenciarul Botoşani,unde ispăşea o condamnare pentru înşelăciune.

Cu o minte ageră, mai multe cartele de telefon, cunoştinţe juridice şi beneficiind de ajutorul fratelui său, care se afla în libertate şi care, susţin procurorii, îi falsifica fel de fel de documente emise chipurile de unităţi de parchet sau instanţe judecătoreşti, Ovidiu Rusu a reuşit să pună la cale megaescrocheria, victimele fiind convinse că vorbesc la telefon cu şefii instanţelor sucevene şi că, în schimbul unor comisioane grase, pot să-şi scoată apropiaţii de după gratii sau să câştige procese în instanţă.

În felul acesta, a reuşit să păcălească mai multe persoane, de la care a stors 102.400 de euro şi 3.200 de lei. Doar o mică parte din aceşti bani a fost recuperată. Mai exact, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, au instituit sechestru asigurător pentru 18.000 de euro, sumă ridicată cu ocazia percheziţiei efectuate la locuinţa lui Cristinel Rusu, fratele escrocului. De asemenea, au mai fost puse sub sechestru şi alte bunuri, printre care un autoturism marca Ford Puma, un Opel Tigra şi un Opel Astra, dar şi 83 de cărţi de vizită cu numele şi calitatea preşedintelui Curţii de Apel Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oameni înșelați dintr-o celulă a arestului IPJ Suceava.
 Vizualizări articol: 4481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Oameni înșelați dintr-o celulă a arestului IPJ Suceava4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(27 mar 2013, 11:43:58
Ear o vorba: "NU BELESTI OCHII, BELESTI BELENGHERU`"
2.   Comentariu trimis de
(27 mar 2013, 13:12:46
cat de saraci cu duhul sant unii....dar vor mosteni cerul saracii...la disperare oamenii cred in orice...
3.   FRAERI trimis de
(27 mar 2013, 14:06:57
NU-I PROST CINE CERE,E PROST CINE DA. ASA-I ROMANUL BOTANIST II PLACE SA PUNA BOTU LA TOT FLEACU.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei