Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 299 (8523)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9748 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5777 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Vernisajul expoziției de grafică și de pictură „Viața prin ochii elevilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava, în colaborare cu Muzeul de Istorie, a deschis seria activităților din săptămâna „Școala altfel” cu un eveniment inedit: un vernisaj al expoziției de grafică și de pictură „Viața prin ochii elevilor”.

Chiar dacă de regulă în zilele de luni muzeele sunt închise, pe 18 decembrie Muzeul de Istorie și-a deschis porțile pentru evenimentul colegiului mai sus menționat.

Vernisajul, care a avut un public numeros, a fost deschis de cuvântul invitatului special, artistul vizual prof. Cătălin Alexandru Chifan, ce a oferit un punct de vedere specializat: „În lucrările elevilor putem observa influențe din multiple curente artistice precum Pop-Art, Cubism, Fauvism şi Expresionism. La fel ca Andy Warhol, reprezentantul curentului Pop-Art, elevii au afișat noile valori ale lumii contemporane. De altfel, elevii au realizat lucrările în tehnici variate precum: creioane colorate, laviu (acuarelă), tempera și acrilice”.

Vernisajul a continuat cu intervenția organizatorului principal, prof. Ioana Danilevici, care a explicat ce se poate vedea în reprezentările artistice ale elevilor: „Imaginile reprezintă un reportaj în care elevii povestesc despre viața lor cotidiană. Ei ne lasă să privim prin lentila sufletului lor, să vedem crâmpeie din neliniștile lor, micile lor plăceri sau din alte aspecte specifice vieții lor”.

Prin această expoziție, elevii de la Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava au demonstrat că indiferent de profilul pe care îl studiază (Matematică – Informatică, Științe ale Naturii, Filologie), aceștia știu să stăpânească limbajul vizual.

Expoziția poate fi vizionată la Muzeul de Istorie Suceava, intrarea fiind liberă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vernisajul expoziției de grafică și de pictură „Viața prin ochii elevilor”.
 Vizualizări articol: 364 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vernisajul expoziției de grafică și de pictură „Viața prin ochii elevilor”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei