Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 299 (8523)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

Deputatul AUR Doru Acatrinei solicită demiterea ministrului Alina Gorghiu pentru că nu are soluții la fenomenul depopulării instanțelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul AUR de Suceava Doru Acatrinei i-a solicitat premierului României, Marcel Ciolacu, demiterea ministrului Justiției, Alina Gorghiu, pentru că nu găsește soluții la fenomenul depopulării instanțelor și la protestele grefierilor și magistraților. Doru Acatrinei a arătat că la Judecătoria Suceava, justițiabilii primesc citații cu primul termen de judecată în 2025 la procesele pe care le inițiază, iar termenele de judecată sunt din 8 în 8 luni, iar același lucru se întâmplă și la alte instanțe din țară.

„De asemenea, sute de grefieri au protestat lângă sediul Înaltei Curți pentru a-și obține salariile restante. Grefierii din toată țara au declanșat forme de protest, iar magistrații s-au solidarizat cu aceștia. De precizat că grefierii au câștigat salariile restante în instanțe”, a spus Acatrinei. El a adăugat că Guvernul a propus, printr-o ordonanță de urgență, să dea sumele restante judecătorilor și procurorilor în titluri de stat în loc de bani, iar magistrații vor primi acești bani eșalonat pe șapte ani, în tranșe anuale egale, titluri pe care le va răscumpăra Ministerul Finanțelor.

„Acest nou protest vine după ce, în vară, timp de aproximativ trei luni de zile nu s-au judecat procese în Romania, fie că au fost litigii de muncă care se judecă cu celeritate, ordonanțe de plată cu termen legal de soluționare de 45 de zile, fie că au fost cereri introductive privind deschiderea procedurii de insolvență, unde legea spune ca trebuie soluționate în termen de 10 zile, fie că au fost ordonanțe președințiale ori alte cauze urgente în materie civilă ori cauze vizând minorii. De asemenea, au fost soluționate numai cauzele penale urgente cu arestați și măsuri preventive în materie penală. Secţii întregi, precum cele de litigii cu profesioniști, de litigii de muncă şi asigurări sociale, de civil sau de contencios administrativ și-au încetat complet activitatea, nejudecând nici acele cazuri considerate anterior urgente, care nu erau în mod normal întrerupte în timpul vacanței judecătorești”, a adăugat deputatul AUR de Suceava.

El a mai adăugat că acum s-a ajuns în situația în care magistrații judecă chiar și 100 de dosare pe zi, iar problema este că justițiabilii își văd cererile de chemare în judecată puse pe rol la mai bine de un an de la data depunerii cererii inițiale, iar amânările se dau pentru aproape orice motiv. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul AUR Doru Acatrinei solicită demiterea ministrului Alina Gorghiu pentru că nu are soluții la fenomenul depopulării instanțelor.
 Vizualizări articol: 594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul AUR Doru Acatrinei solicită demiterea ministrului Alina Gorghiu pentru că nu are soluții la fenomenul depopulării instanțelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei