Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 281 (8505)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

“România prin ochi de copil”

Ziua Bucovinei, sărbătorită cu hore și cântece de copii de grădiniță, îmbrăcați în costume tradiționale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 100 de prichindei de grădiniță, îmbrăcați în frumoase costume tradiționale românești, s-au prins în horă cu educatoarele lor și invitații, pentru a sărbători Ziua Bucovinei și împlinirea a 105 ani de la Unire. Evenimentul organizat la Grădinița cu Program Normal Obcini s-a desfășurat în paralel și la frații de peste Prut, la Grădinița Nr. 3 Strășeni - Republica Moldova, făcând parte din Proiectul Transfrontalier “România prin ochi de copil”.

”Ziua Bucovinei este un prilej de sărbătoare și de insuflare a dragostei pentru țară, încă de la grădiniță copiii trebuind să afle despre istoria neamului românesc, la fel cum este obligatoriu să-și cunoască familia”, consideră Maria Todereanu, inițiatoarea proiectului, care speră ca prin astfel de acțiuni copiii să învețe să prețuiască și să păstreze tradițiile, portul popular românesc și folclorul.

Astfel, copiii de la GPN Obcini Suceava au îmbrăcat costumul popular bucovinean și au defilat sub privirile invitaților speciali - Loredana Mihaela Ceică, inspector școlar arte, Bogdan George Păstrăv, consilier local, Daniel Ungurian, consilier local, și Iuliana Stoica, director Fundația “Seva”, care au intrat cu emoție în ”Hora micilor românași”, pe ritmul melodiilor tradiționale. 

Proiectul “România prin ochi de copil” se derulează pe durata întregului an școlar, prin activități care susțin cultivarea interesului copiilor pentru istorie și însemnele naționale, fiind coordonat de Maria Todereanu, director al GPN Obcini Suceava, și Angela Anton, director la Grădinița Nr.3 Strășeni din Republica Moldova.

”Alese mulțumiri invitaților noștri pentru prezență și implicare, dar și tuturor partenerilor din cadrul proiectului, întărindu-se astfel importanța dezvoltării patriotismului încă din timpul educației timpurii. Reușita acestui eveniment nu ar fi fost posibilă fără sprijinul necondiționat al părinților și preșcolarilor, dar și al întregului colectiv al grădiniței”, a adăugat directorul GPN Obcini, Maria Todereanu.

În aceeași zi au fost realizate expoziții cu desene ale copiilor, în care au fost surprinse aspecte și sentimente patriotice, din dragoste pentru țară și neam, sub atenta îndrumare a cadrelor didactice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Bucovinei, sărbătorită cu hore și cântece de copii de grădiniță, îmbrăcați în costume tradiționale.
 Vizualizări articol: 652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Bucovinei, sărbătorită cu hore și cântece de copii de grădiniță, îmbrăcați în costume tradiționale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei