Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 281 (8505)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Ordine și medalii

Patriarhul Daniel i-a acordat lui Gheorghe Flutur ”Crucea Patriarhală”, cea mai importantă distincție pentru un mirean primită de cineva din județul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a primit distincția  „Crucea Patriarhală” din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, înmânată de Episcopul Vicar Damaschin Dorneanu, în cadrul ceremoniei de sfințire și inaugurare a Centrului Muzeal „Cazinoul Băilor” din Vatra Dornei. Distincția i-a fost acordată „ca recunoștință față de implicarea în realizarea acestui proiect și pentru întreg sprijinul acordat multiplelor parteneriate cu Biserica”. Distincția i-a fost oferită de arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic. „Îi mulțumim nu numai pentru faptul că s-a implicat în lucrarea de aici, ci și pentru faptul că excelența sa susține cam toate proiectele la nivel de eparhie”, a precizat ÎPS Calinic.

La rândul său, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, s-a declarat emoționat pentru primirea distincţiei "Crucea Patriarhală". "Sunt emoționat pentru recunoștința adusă de Biserica Ortodoxă Română, de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, de Patriarhia Română. Şi vreau să mulțumesc pentru onoranta distincție pe care eu am primit-o, și ca șef al administrației publice județene vreau să împart distincția cu concetățenii mei din acest județ”, a transmis Gheorghe Flutur.

Tot marţi, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, preotul Alexandru Sava, a declarat că această distincție este cea mai înaltă distincție a Bisericii Ortodoxe Române și că, după știința sa, Gheorghe Flutur este singurul mirean din județul Suceava căreia i-a fost conferită. În cuvântul său în cadrul ceremoniei de înmânare a distincțiilor, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a ținut să evidențieze colaborarea foarte bună care există între instituția pe care o conduce și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Cu aceeași ocazie, Patriarhul Daniel a mai acordat distincții pentru încă patru suceveni. Este vorba despre primarul de Suceava, Ion Lungu, distins cu Ordinul „Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț, Noul Hozevit”; consultantul Doina Iacoban, căreia i-a fost conferit Ordinul Crucea „Maria Brâncoveanu”; inginerul Ciprian Muscă și preotul Viorel Ilișoi, cărora li s-a conferit Ordinul "Sanctus Stephanus Magnus".

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a conferit, la rândul său, medalii eparhiale în cadrul ceremoniei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patriarhul Daniel i-a acordat lui Gheorghe Flutur ”Crucea Patriarhală”, cea mai importantă distincție pentru un mirean primită de cineva din județul Suceava.
 Vizualizări articol: 726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patriarhul Daniel i-a acordat lui Gheorghe Flutur ”Crucea Patriarhală”, cea mai importantă distincție pentru un mirean primită de cineva din județul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei