Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 281 (8505)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Vernisajul expoziției de artă plastică semnată Radu Bercea, de Ziua Bucovinei, la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Personalitate distinctă în peisajul artei contemporane, un artist plastic ale cărui activitate și creație nu mai au nevoie de prezentare, Radu Bercea a lansat de Ziua Bucovinei o nouă expoziție în orașul său, la Gura Humorului. Au ținut să-i fie alături iubitori de artă din toate generațiile, de la tineri liceeni la cei a căror vârstă a adunat experiența aprecierii unei arte de calitate. Sala de expoziție a Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina a devenit neîncăpătoare, calitatea lucrărilor realizate în mare parte în acuarelă atrăgând privirile ca un magnet.

Creația de excepție a lui Radu Bercea au analizat-o și prezentat-o mulți de-a lungul timpului, de aceea cele câteva cuvinte rostite publicului de directorul Centrului Cultural, profesor Sever Dumitrache, au fost de ajuns pentru a-i introduce în atmosfera caldă a evenimentului: ”Radu Bercea este un om angajat plenar în tot ceea ce înseamnă construcție și nu numai la nivelul orașului nostru, pentru care am numai cuvinte de mulțumire. Un creator prolific, care a traversat diverse stiluri pe care și le-a însușit, dar la care primează stilul său personal. Mă bucur din nou de această dată că acuarela a revenit între preocupările artistului. El reprezintă exemplul disocierii vârstei de bătrânețe, el are o vârstă, dar rămâne Veșnicul Tânăr Radu Bercea.”

Prezent la vernisaj, primarul orașului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a transformat obișnuitele cuvinte de laudatio la adresa artistului Radu Bercea în urări pentru toți cei prezenți la expoziție: ”Vă doresc tuturor să preluați de la Maestrul Radu Bercea niște lucruri extraordinare, pe care el le dovedește în fiecare zi. Să aveți tot timpul privirea senină pe care Radu Bercea o are, indiferent prin ce vremuri și ce încercări trece. Să aveți tot timpul tinerețea lui și m-aș simți fericit să vă văd preocupați să dați tot timpul o mână de ajutor, așa precum ne-a obișnuit Radu Bercea.”

Programul evenimentului a continuat cu un recital coral al copiilor grupului vocal ,,Humoreanca’’, acompaniați de taraful Casei de Cultură a orașului.Iubitorii de artă au rămas apoi să privească și să aprecieze munca artistului Radu Bercea, încercând astfel să găsească și alte cuvinte de exprimare a artei autorului atât de îndrăgit pretutindeni. Expoziția de la Gura Humorului va fi deschisă până la mijlocul lunii decembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vernisajul expoziției de artă plastică semnată Radu Bercea, de Ziua Bucovinei, la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 853 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Vernisajul expoziției de artă plastică semnată Radu Bercea, de Ziua Bucovinei, la Gura Humorului5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei