Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 281 (8505)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Gheorghe Flutur a acordat 11 ordine „Meritul Bucovinei” în cadrul ședinței solemne a CJ Suceava de Ziua Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Județean Suceava s-a întrunit, marți, într-o ședință solemnă cu prilejul Zilei Bucovinei. Ședința a avut loc în sala de festivități a Complexului Muzeal „Cazinoul Băilor”, redeschis cu prilejul Zilei Bucovinei după ample lucrări de restaurare. În cadrul ședinței, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a oferit 11 distincții ”Meritul Bucovinei” mai multor personalități și persoane care au ajutat la reabilitarea Cazinoului din Vatra Dornei, precum și unor înalți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe.

Prima distincție i-a fost oferită Patriarhului României, PF Daniel, acesta nefiind prezent la ceremonie. Următoarea distincție i-a fost oferită arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic. Gheorghe Flutur a ținut să precizeze că i-a oferit această distincție Înaltpreasfințitului Calinic „pentru discuțiile, profunzimea și pragmatismul abordărilor. O spun ca un om care a fost și certat de Biserică când greșea, care s-a căit, care a înțeles mesajul și a înțeles și mesajul extrem de diplomat și înțelept al decalogului pentru oamenii politici că nu e bine să folosim biserica o dată la patru ani, ci trebuie să fim fii ai Bisericii în fiecare zi”.

Gheorghe Flutur a mai oferit ordinul „Meritul Bucovinei” episcopului vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, PS Damaschin Dorneanul, directorului Agenției Naționale de Dezvoltare Nord Est, Vasile Asandei, consultantului din cadrul proiectului pentru restaurarea cazinoului, Doina Iacoban, constructorului care a realizat lucrările, Titel Sinescu, responsabilului financiar pentru implementarea proiectului, Ciprian Muscă, arhitectului Cristian Rânja, viceprimarului din Vatra Dornei, Marius Rîpan, precum și reprezentantului Federației Internaționale a Jurnaliștilor și Scriitorilor din turism, Ștefan Baciu.

 

Flutur: Această împreună lucrare, cazinoul din Vatra Dornei, arată că dacă Biserica împreună cu autoritățile statului, administrațiile publice locale, județene au înțelegere, armonie și voință există rezultate

 

În cadrul manifestărilor care au avut loc marți, de Ziua Bucovinei, la Cazinoul Băilor, președintele CJ Suceava a ținut să sublinieze că finalizarea lucrărilor de restaurare a acestui edificiu reprezintă un exemplu de colaborare extrem de bună între administrația județeană și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. „Astăzi este zi mare de istorie, un moment emoționant. Gândiți-vă că acum 105 ani, în Sala Sinodală de la Palatul Metropolitan din Cernăuți, se semna actul de Unire al Bucovinei cu Țara. Această sală este un fel de sală Metropolitană a Palatului  Dornelor. Vreau să vă mulțumesc, Preasfințite părinte Calinic, că ați fost de acord la această împreună lucrare. Împreună ne-am gândit și uitați-vă că a dat bunul Dumnezeu să finalizăm, să finalizați această lucrare. Vreau să felicit Biserica Ortodoxă, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, pe toți cei implicați, pe inginerul Ciprian Muscă pentru că nu a fost deloc simplu aici. Nu multă lume credea că o să mai putem salva ce a fost aici. De aceea eu aș vrea să spun că această împreună lucrare, cazinoul din Vatra Dornei, arată că dacă Biserica  împreună cu autoritățile statului, administrațiile publice locale, județene au înțelegere, armonie și voință există rezultate. Și aș vrea să multiplicăm acest lucru. Acesta este mesajul meu de la Vatra Dornei. Am citit zilele acestea  decalogul pentru omul politic și l-am citit foarte atent și răspunsul este da, de acord, pentru că aici trebuie să ne dezbrăcăm de multe ambiții politice care trebuie să le ai în viață. Dar când e vorba de împreună lucrare trebuie inteligență și rațiune. Aici acestea au funcționat. Vă felicit”, a transmis Gheorghe Flutur.

La şedinţa solemnă a Consiliului Judeţean Suceava au mai luat cuvântul prefectul Alexandru Moldovan, primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheş, primarul Sucevei, Ion Lungu, şi liderul de grup al consilierilor PSD din CJ Suceava, Gheorghe Iacob.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur a acordat 11 ordine „Meritul Bucovinei” în cadrul ședinței solemne a CJ Suceava de Ziua Bucovinei.
 Vizualizări articol: 1241 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Gheorghe Flutur a acordat 11 ordine „Meritul Bucovinei” în cadrul ședinței solemne a CJ Suceava de Ziua Bucovinei2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei