Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 281 (8505)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Chirurgii de la Spitalul Clinic din Suceava au început să efectueze tratamentul operator al paratiroidelor sub neuro-monitorizare intraoperatorie

Miercuri, 29 Noiembrie 2023 (15:08:59)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicii chirurgi de la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava au început să efectueze neuro-monitorizarea intraoperatorie în cazul intervențiilor asupra glandelor paratiroide, cu ajutorul unui dispozitiv achiziționat recent de unitatea medicală. Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Dan Teodorovici, a informat că echipamentul a fost utilizat în premieră săptămâna trecută, la un pacient cu hiperparatiroidism secundar, căruia i-au fost extirpate glandele paratiroide.

Echipa medicală a fost formată din medicii primari chirurgie generală dr. Petru Velnic și dr. Lucian Leneschi și medicul primar ATI dr. Alina Buciu. „Intervenția a decurs fără incidente, nu au fost înregistrate complicații postoperatorii, pacientul fiind externat vindecat chirurgical”, a declarat dr. Teodorovici.

Acesta a afirmat că în cadrul ariei de intervenții chirurgicale efectuate în secția de Chirurgie generală a spitalului din Suceava se regăsește chirurgia glandei tiroide și a glandelor paratiroide. „Conform statisticilor, incidența afecțiunilor tiroidiene este în creștere, intervențiile chirurgicale fiind indicate în cazul unor hipertiroidii, gușilor nodulare și cancerului tiroidian. În ceea ce privește glandele paratiroide, chirurgia reprezintă soluția în cazul adenoamelor paratiroidiene și a hiperparatiroidismului secundar din cadrul insuficienței renale cronice. Una din complicațiile de temut ale acestor intervenții chirurgicale o reprezintă lezarea nervilor laringieni recurenți, complicație care va putea fi prevenită prin utilizarea dispozitivului de neuro-monitorizare intraoperatorie”, a precizat dr. Teodorovici.

Dispozitivul de neuro-monitorizare a fost achiziționat de spital din fonduri proprii și, potrivit comunicatului transmis de purtătorul de cuvânt, este unic în Moldova. Avantajele utilizării acestuia sunt: facilitarea localizării și identificării nervilor recurenți, expunerea și disecția acestora, precum și semnalarea unor eventuale leziuni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chirurgii de la Spitalul Clinic din Suceava au început să efectueze tratamentul operator al paratiroidelor sub neuro-monitorizare intraoperatorie.
 Vizualizări articol: 1247 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chirurgii de la Spitalul Clinic din Suceava au început să efectueze tratamentul operator al paratiroidelor sub neuro-monitorizare intraoperatorie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei