Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 274 (8498)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Competiție

Trei echipe studențești din România au ocupat podiumul concursului internațional ”Capture The Flag” din USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Devenit o tradiție în cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, concursul studențesc în domeniul securității informatice CTF-USV 2023 (Capture The Flag) a ajuns la cea de a VIII-a ediție, care a concentrat echipe studențești din 4 țări la finele săptămânii trecute. Concursul s-a desfășurat în format online, fapt care a permis participarea directă a unui număr mai mare de concurenți, 39 de echipe din Romania, Moldova, Ucraina participând la competiție. Pentru a doua oară în istoria acestui eveniment, o echipă din Cuba a fost de asemenea prezentă în concurs.

Echipa de organizatori a fost coordonată de prof. univ. dr. ing. Alin Potorac, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, iar alături de universitate au fost implicați și parteneri din mediul economic, SAFETECH Innovations București și ASSIST Software Suceava, care au oferit sprijin logistic și tehnic, asigurând și fondurile necesare pentru premierea câștigătorilor.

Cei 148 de studenți participanți au reprezentat instituții de învățământ superior din Bacău, Brașov, București, Cernăuți, Chișinău, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Havana, Iași, Suceava, Târgu Jiu și Timișoara. Competiția a constat în rezolvarea unui număr de probleme de securitate informațională, cu dificultate progresivă, constând în găsirea unor coduri (flags) prin penetrarea unor aplicații web sau sisteme cu vulnerabilități induse, timp de 24 de ore. Echipele concurente s-au conectat de la distanță, utilizând conexiuni securizate. Fiecare problemă rezolvată de concurenți, prin găsirea flag-urilor ascunse, a însemnat un punctaj alocat automat, iar după finalizarea probelor a fost generat un clasament care a avut în vedere și ordinea identificării flag-urilor respective.

Locul I și locul al III-lea au fost ocupate de două echipe reprezentând Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, iar locul al II-lea a fost atribuit unei echipe de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca. Trei dintre echipele Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au ocupat poziții în a doua treime a clasamentului. Șase echipe au abandonat sau nu s-au conectat la platforma de concurs. Pentru membrii echipelor clasate pe primele trei locuri, în afara diplomelor, s-au atribuit și premii individuale în bani. Detalii complete despre clasament sunt disponibile pe pagina web a competiției, la adresa https://ctf.usv.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei echipe studențești din România au ocupat podiumul concursului internațional ”Capture The Flag” din USV.
 Vizualizări articol: 634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei echipe studențești din România au ocupat podiumul concursului internațional ”Capture The Flag” din USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei