Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 274 (8498)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Infrastructură educațională

Primăria Suceava vrea să construiască două noi săli de sport în cartierul George Enescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două noi săli de sport urmează să fie construite de municipalitatea suceveană în cartierul George Enescu, pentru a deservi elevii care învață la unitățile școlare din zonă.

Mai exact, în cadrul ședinței de Consiliu Local de la finele lunii noiembrie vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici pentru construirea sălilor de sport de la Școala Gimnazială Nr. 4 și de la Școala Gimnazială Nr. 8, din cartierul George Enescu.

La Școala Nr. 4, suprafața construită propusă pentru sala de sport este de 853 mp, în vreme ce la Școala Nr. 8, unde învață peste 600 de elevi, iar suprafața de teren construibil este mai mare, sala de sport ar urma să aibă 1.045 mp.

Costurile de realizare a celor două obiective de investiții în infrastructura școlară și sportivă sunt de aproximativ 4,9 milioane lei pentru sala de sport de la Școala Nr. 4 și 6,3 milioane lei pentru cea de la Școala Nr. 8.

În ambele cazuri, durata de execuție este de 12 luni din momentul obținerii autorizației de construire.

Doar că până acolo mai sunt mulți pași de parcurs, unul major fiind obținerea finanțărilor necesare, prin „Programul Regional Nord-Est 2021-2027, prioritatea 6 – o regiune educată”.

Inițiatoriicelordouă proiecte de hotărâre sunt primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi.

Anunțul referitor la demararea acestor două proiecte importante pentru elevi și comunitatea locală a fost făcut de primarul Ion Lungu, prezent în weekend la un eveniment sportiv - „Aleargă pentru sănătatea ta", organizat de Academia de Sport Suceava, în parteneriat cu Primăria Suceava și Școala Gimnazială Nr. 11.

„Municipalitatea suceveană sprijină și finanțează sportul dedicat comunității și dezvoltă rețeaua de săli de sport. La festivitatea de premiere i-am felicitat pe participanți, îndeosebi pe primii 3 clasați la fiecare categorie, și i-am sfătuit și le-am recomandat să facă cât mai multă mișcare în detrimentul tabletei și al telefonului! Felicitări tuturor și vom continua să finanțăm asemenea evenimente sportive!”, a spus edilul Sucevei, după evenimentul sportiv de la finele săptămânii trecute.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava vrea să construiască două noi săli de sport în cartierul George Enescu.
 Vizualizări articol: 592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primăria Suceava vrea să construiască două noi săli de sport în cartierul George Enescu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei