Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 274 (8498)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

„Cu cioara vopsită”

Sancțiuni de peste 100.000 lei aplicate de Garda Forestieră unui gaterist din Cârlibaba, prins cu transporturi fictive de materiale lemnoase

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noi cazuri de transporturi fictive de materiale lemnoase au fost identificate de Garda Forestieră Suceava, care a și aplicat sancțiuni usturătoare celor responsabili.

Un astfel de caz este cel al unui gaterist din Cârlibaba, care a fost sancționat cu peste 100.000 lei (mai mult de 20.000 euro) după ce acțiunile de control, pornite de la depistarea unor transporturi fictive, au fost extinse și la punctul de lucru.

În baza informațiilor existente la nivelul Gărzii Forestiere Suceava și la Poliția municipiului Vatra Dornei, în perioada 13 octombrie – 17 noiembrie 2023, au fost efectuate verificări specifice comune, asupra activității desfășurate de către un operator economic pe raza comunei Cârlibaba, județul Suceava.

„Verificările au constat în analiza și documentarea transporturilor de materiale lemnoase recepționate de către operatorul economic în cauză, în vederea stabilirii trasabilității materialelor lemnoase. Informațiile rezultate, corelate cu datele furnizate de aplicația SUMAL 2.0, cu imaginile generate de camerele video existente pe traseul respectivelor <transporturi>, cu datele generate de către tahografele digitale aferente mijloacelor de transport utilizate la <transportul>materialelor lemnoase, indică faptul că în cazul unui număr de 4 avize de însoțire materialele lemnoase nu au circulat fizic.

Fotografiile încărcate în aplicația SUMAL 2.0 aferente acestor avize au fost efectuate prin fotografierea ecranului unui alt dispozitiv și nu a încărcăturii efective, nerespectând nici condițiile impuse de normele în vigoare, aspecte ce au sporit suspiciunea privind realitatea transportului fizic al acestor materiale lemnoase”, au precizat reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava.

 

Trasee simulate în aplicația SUMAL 2.0

 

Extinderea cercetărilor de către inspectorii GF a dus la identificarea mai multor nereguli.

Astfel, a fost recalculat stocul scriptic aferent punctului de lucru deținut de către operatorul economic în comuna Cârlibaba, prin diminuarea cu cantitățile aferente celor 4 „transporturi”.

„Cu această ocazie s-a constatat la punctul de lucru o lipsă nejustificată în gestiune ce totalizează 159,913 mc lemn rotund rășinoase și 48,863 mc cherestea rășinoase, precum și un plus, față de stocul scriptic declarat de administrator, a cantității totale de 17,2 mc material lemnos fără proveniență legală. În acest sens s-a procedat la sancționarea contravențională a operatorului economic cu amendă în valoare totală  de 16.000 lei și s-a dispus confiscarea valorică a respectivelor volume de material lemnos, stabilindu-se pentru acestea o valoare totală de 88.440 lei”, a declarat inspectorul-șef Mihai Gășpărel, care a precizat că Garda Forestieră Suceava va continua verificările privind trasabilitatea materialelor lemnoase transportate pe drumurile publice în vederea prevenirii, identificării și sancționării transporturilor de materiale lemnoase cu încălcarea legislației silvice în vigoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sancțiuni de peste 100.000 lei aplicate de Garda Forestieră unui gaterist din Cârlibaba, prins cu transporturi fictive de materiale lemnoase.
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sancțiuni de peste 100.000 lei aplicate de Garda Forestieră unui gaterist din Cârlibaba, prins cu transporturi fictive de materiale lemnoase0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei