Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 274 (8498)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

Deputatul AUR Florin Pușcașu îi solicită premierului Ciolacu un plan de acțiune național pentru înființarea de parcuri industriale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul AUR de Suceava Florin Pușcașu i-a solicitat premierului României, Marcel Ciolacu, un plan de acțiune la nivel de Guvern pentru înființarea de parcuri industriale în vederea creșterii ofertei de locuri de muncă pentru români. Florin Pușcașu a solicitat, în mod expres, înființarea a cinci parcuri industriale în zona metropolitană a municipiului Suceava printr-o intervenție legislativă la nivel guvernamental, el considerând că autoritățile locale din județ au abandonat lupta pentru noi locuri de muncă în județul Suceava.

„Domnule premier, în mod evident ați eșuat în a face ceva concret pentru cei 4,5 milioane de români care lucrează în sistemul privat, aceștia dorind doar să-i lăsați în pace, să nu interveniți cu nimic în activitatea lor. Din dorința de a avea bani pentru plata pensiilor speciale și pentru finanțarea partidelor parlamentare de la bugetul de stat ați pus biruri noi pentru antreprenorii care le asigură un loc de muncă acestor români”, i-a transmis Florin Pușcașu lui Marcel Ciolacu. Deputatul AUR consideră că actualul Guvern a făcut praf mediul de afaceri doar pentru majorarea pensiilor cu 13,8% în 2024, păcălindu-i și pe pensionari, în condițiile în care anul trecut nu a acordat nici măcar o indexare cu rata inflației a pensiilor, dar are grijă să indexeze permanent pensiile speciale.

Florin Pușcașu a arătat că încă din anul 2013 există un sistem funcțional pentru investițiile în parcurile industriale, care se referă la refacerea vechilor platforme industriale și la dezvoltarea investițiilor pentru infrastructura acestora și crearea de noi locuri de muncă.

„Precizez că Suceava a fost o puternică zonă industrială unde munceau peste 30.000 de suceveni numai în industrie. Astăzi totul este ruină ca urmare a privatizărilor frauduloase”, a spus Pușcașu. El a adăugat că în România există Legea nr. 186/2013 privind constituirea şi funcționarea parcurilor industriale și facilitățile acordate pentru investiții și crearea de locuri de muncă. Pușcașu consideră că în mod normal ar trebui să existe un concurs între autoritățile locale pentru atragerea de investitori pentru crearea de parcuri industriale.

„Solicităm să concepeți un plan de acțiune pentru construirea de parcuri industriale în România și să maximizați sistemul de facilități pentru că noi locuri de muncă pentru români reprezintă Starea de Urgență a zilelor noastre”, i-a transmis deputatul AUR premierului României. Florin Pușcașu consideră că numai la Suceava se pot construi patru parcuri industriale în zona metropolitană a municipiului Suceava și unul pe platforma societății Termica, aflată în faliment. El a mai precizat că în momentul de față județul Suceava nu are nici un parc industrial aprobat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul AUR Florin Pușcașu îi solicită premierului Ciolacu un plan de acțiune național pentru înființarea de parcuri industriale.
 Vizualizări articol: 494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul AUR Florin Pușcașu îi solicită premierului Ciolacu un plan de acțiune național pentru înființarea de parcuri industriale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei