Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 274 (8498)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Personalul de la Ambulanța Suceava protestează în fața sediului față de noua lege a pensiilor

Marţi, 21 Noiembrie 2023 (12:23:53)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salariații de la Serviciul de Ambulanță Județean Suceava au început, marți, un protest față de noua lege a pensiilor, care elimină unele prevederi referitoare la condițiile speciale de muncă. Purtătorul de cuvânt al SAJ Suceava, dr. Adriana Morari, a declarat că deocamdată acțiunea de protest presupune prezența în curte, cu pancarte, a personalului care nu lucrează marți și avertisment sonor cu sirene la ora începerii protestului, fără afectarea activității medicale. La Stația de Ambulanță Suceava personalul este format din 13 medici, 45 de asistenți medicali, 13 operatori, 51 de ambulanțieri și 21 de angajați în serviciul administrativ (personal TESA). La nivelul județului, personalul stațiilor de ambulanță este format din 365 de persoane.

Liderul de sindicat de la SAJ Suceava, Daniel Feher, și medicul Gabriela Niculiță au arătat că motivul protestului declanșat de ambulanțieri la nivel național este abrogarea prevederilor referitoare la condițiile speciale de muncă în acest domeniu, care afectează direct condițiile de pensionare ale personalului operativ de la Ambulanță. Oamenii afirmă că, de asemenea, se va reduce sporul de de urgență, de la 55 la sută la 20 la sută. Atât liderul sindical, cât și dr. Niculiță au evidențiat condițiile dificile de muncă, de la bolile profesionale până la agresarea, inclusiv fizică, a echipajelor care merg la intervenții.  

 

La nivel național, președintele Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa, Gheorghe Chiș, împreună cu încă 5 membri de sindicat, au intrat în greva foamei la Parlament. El și-a motivat decizia de a protesta în această formă extremă prin aceea că sindicaliștilor de la Serviciul Public de Ambulanță le este interzisă greva generală, fiind personal cu limitări speciale.

Potrivit unui comunicat al Blocului Național Sindical (BNS), începând de marţi, de la ora 10.00, pe termen nelimitat, toate ambulanţele operative din Serviciile Publice de Ambulanţă afișează vizibil mesajul "protest naţional".

Sindicatele din Federația Sănătatea, afiliate la BNS, au afirmat că prin noua lege a pensiilor Guvernul și Parlamentul României „dau o palmă angajaților din domeniul sanitar”, care se simt „profund dezamăgiți și lezați grav în drepturile lor atât prezente, dar mai ales viitoare”, de noua formă a legii pensiilor, considerată a fi „o nouă palmă zdravănă dată mișelește salariaților din Sănătate”. 

„Amendamentele solicitate de către organizațiile sindicale, chiar dacă au fost temeinic justificate, nu au fost luate în seamă și au fost respinse in corpore la vot în comisii la Parlamentul României - Camera Deputaților, în calitate de for decizional pentru legea pensiilor, fără o prea mare dezbatere. Simularea consultării publice a proiectelor de lege, chiar și în cazul unor legi organice cu impact major în viața societății, așa cum este și cazul legii salarizării, nu poate duce la echitate și justețe socială pentru cei afectați de prevederile acestei legi, extrem de importante”, se mai arată în comunicatul BNS.

Concomitent, la Direcția de Sănătate Publică salariații protestează în continuare cerând majorarea salariilor.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Personalul de la Ambulanța Suceava protestează în fața sediului față de noua lege a pensiilor.
 Vizualizări articol: 1693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Personalul de la Ambulanța Suceava protestează în fața sediului față de noua lege a pensiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei