Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 269 (8493)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Succes sindical

S-a încheiat protestul de la Casa de Asigurări de Sănătate. Sindicatele au obținut majorarea salariilor cu 15-30 la sută

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Protestul angajaților de la Casa de Asigurări de Sănătate s-a încheiat. Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a aprobat, marți, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 21/2023 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu impact în domeniul sănătăţii. Proiectul de lege care permite creșterea salariilor angajaților din casele de asigurări de sănătate a înregistrat 203 voturi „pentru”, unul „împotrivă”, 55 de abţineri, iar un deputat nu a votat.

Liderul de sindicat de la CAS Suceava, Andrei Nesteriuc, a declarat marți că odată cu încetarea protestului va începe transferul de fonduri pentru plata furnizorilor de servicii medicale, respectiv către spitale. „Toate documentele de plată sunt pregătite și, imediat ce Casa Națională de Asigurări de Sănătate va vira banii în contul CAS Suceava, îi vom transfera în conturile spitalelor, astfel că angajații își vor putea primi miercuri salariile”, a declarat liderul sindical.

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Andrei Baciu, a salutat, marți, pe pagina sa de Facebook deblocarea crizei din sănătate, „ca urmare a eforturilor depuse de colegii mei liberali, care au reușit să impună adoptarea proiectului de lege care răspunde solicitărilor angajaților CNAS”.

Baciu susține că adoptarea proiectului „nu pune presiune pe bugetul de stat” și că „modificările implică strict fondurile proprii ale CNAS”.

„În același timp, am reparat o inechitate, pentru că profesioniști din domeniul asigurărilor sociale de sănătate câștigau mult mai puțin decât angajați din alte instituții cu funcții similare. Un sistem nu poate fi cu adevărat performant și eficient fără oameni profesioniști și motivați. Este un proces început de câteva luni de zile care se finalizează într-o perioadă plină de provocări, însă orice amânare a soluționării ar fi echivalat cu un blocaj”, a afirmat președintele CNAS.

Conform actului normativ adoptat de Parlament, personalul din Casele de asigurări de sănătate (CAS) pot să beneficieze de salariu şi de celelalte drepturi la nivelul maxim în plată aferent funcţiilor din aparatul de lucru al Guvernului.

Președintele BNS, Dumitru Costin, a declarat, săptămâna trecută, că majorările salariale sunt pentru toți angajații Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, dar acestea sunt diferențiate în funcție de diverse criterii, fiind cuprinse între 15 și 30%. Creșterile sunt ajustate individual și nu reprezintă o măsură generală aplicabilă tuturor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a încheiat protestul de la Casa de Asigurări de Sănătate. Sindicatele au obținut majorarea salariilor cu 15-30 la sută.
 Vizualizări articol: 439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S-a încheiat protestul de la Casa de Asigurări de Sănătate. Sindicatele au obținut majorarea salariilor cu 15-30 la sută0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei