Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 269 (8493)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6156 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Drobul de sare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

S-a recuperat deja unul dintre meciurile Israelului, iar celălalt se va recupera astăzi. Înainte de primul, cel din Kosovo, ditamai președintele FRF, Răzvan Burleanu, s-a văicărit ca soacra aia din povestea lui Ion Creangă că nu-i corect, că suntem dezavantajați, ble-bla-bla, rahaturi. Se referea la faptul că, nefiind dată oficială în calendarul meciurilor internaționale, gazdele nu puteau apela la unii fotbaliști care jucau prin campionate mai răsărite. Așa, și? Astea sunt condițiile, unii cred că sportul e miezul. Nu e. În plus, în toate scenariile pe care ni le făceam, speram din tot suflețelul nostru tricolor ca în ultimul meci Elveția să fie calificată și s-o lase mai moale. Ceea ce n-ar fi fost corect pentru ceilalți contracandidați, dar așa e de când lumea, în ultima etapă ăia cu sacii-n căruță mai comit câte una. Să ne amintim ce se întâmpla pe vremuri în Seria A și B. Oricum, e mai mult o dorință. Fapt e că penibila tânguire nici măcar n-a avut acoperire, kosovarii punând osul pe un teren ca un câmp cu tranșee, în timp ce israelienii erau poate cu gândul la tranșeele alea adevărate. În fine, simplificând calculele, diseară ne-ar avantaja o victorie a Elveției, fără ca asta să ne scutească de griji. Orice ar fi, nu trebuie să pierdem meciul direct cu Israelul, altfel vom testa pe pielea noastră cât de neutri sunt elvețienii.

* * *

Deocamdată nu suntem prea răsfățați la Turneul Campionilor la tenis. Alcaraz nu mai bate pe nimeni, dar se plânge că e prea rapid terenul. Păi sigur că e, de-aia nu l-a câștigat niciodată Nadal! Tsitsipas, care zicea că e bine-sănătos, a reușit să-i reteze orice șansă lui Hurcakz, care a făcut degeaba mușchi prin sălile de forță ale arenei din Torino. Dacă s-ar fi retras înaintea meciului cu Rune, nu la prima pauză de scaun, polonezul intra cu șanse. Așa, o să experimenteze și el un meci cu Djkovic la Turneul Campionilor, poate chiar va încerca să-l încurce. Depinde de ceea ce se va fi întâmplat aseară între Djokovic și Sinner, o victorie a sârbului calificându-l înaintea ultimului meci din grupă. Azi avem meciul ultimei șanse pentru Alcaraz și Rubliov, iar seara duelul coloșilor dintre Medvedev și Zverev.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drobul de sare.
 Vizualizări articol: 617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Drobul de sare5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei