Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 269 (8493)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6156 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acorduri

Nu mai puțin de nouă persoane au recunoscut implicarea în dosarul șpăgilor de la Serviciul Permise și Înmatriculări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarul șpăgilor de la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava a adus deja o serie de condamnări, deși nici unul dintre dosarele trimise în judecată nu s-a finalizat. Este vorba de acele persoane care au încheiat înțelegeri cu procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, prin care și-au recunoscut vinovăția și faptul că au intermediat o serie de șpăgi. Și nu este vorba de puține persoane, iar în cele mai multe cazuri acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost confirmate și de judecători.

”Până în prezent, în cadrul dosarului penal cu nr. 79/P/2019 și al celor disjunse din acesta  - nr. 10/P/2022 și nr. 86/P/2022, procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Suceava au încheiat un număr de nouă acorduri de recunoaștere a vinovăției cu persoane care aveau calitatea de candidați/cursanți, intermediari sau instructori auto, în legătură cu facilitarea fraudării probelor teoretice sau practice pentru obținerea permiselor de conducere. În cazul acestora, au fost stabilite pedepse cuprinse între doi ani și doi ani și șase luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei”, se arată într-un răspuns transmis de structura locală a DNA către Monitorul de Suceava.

 

  • Șpăgile plecau de la 200 de euro și ajungeau chiar și la 6.000 de euro de candidat

 

Tot scandalul legat de șpăgile care se dădeau la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava a explodat în noiembrie 2020 și până acum au fost trimise în instanță cinci dosare care au rezultat din dosarul mamă.

Potrivit unui comunicat al procurorilor DNA Suceava, în perioada 2018-2020, la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Suceava ar fi funcționat o grupare infracțională condusă de Radu Ionuț Obreja, care, alături de polițiști și funcționari, ar fi cooptat mai multe persoane, printre care instructori auto și angajați ai Registrului Auto Român (RAR). Gruparea, structurată pe mai multe paliere, ar fi acționat în scopul obținerii de sume de bani în legătură cu fraudarea examenelor practice pentru obținerea permiselor de conducere și în legătură cu înmatricularea autoturismelor.
Promovarea candidaților s-ar fi asigurat contra unor sume de bani cuprinse între 300-1.500 euro la traseu, 3.000-6.000 euro la examinarea teoretică.
La înmatricularea autoturismelor, membrii grupului urgentau/facilitau/asigurau fără programare, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 200-1.000 euro, omologarea/verificarea RAR, precum și înmatricularea provizorie și definitivă a autoturismelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nu mai puțin de nouă persoane au recunoscut implicarea în dosarul șpăgilor de la Serviciul Permise și Înmatriculări.
 Vizualizări articol: 2910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Nu mai puțin de nouă persoane au recunoscut implicarea în dosarul șpăgilor de la Serviciul Permise și Înmatriculări3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei