Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 269 (8493)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6156 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promovare

Flutur: Schimbarea la față a județului Suceava înseamnă și renovarea unor clădiri de patrimoniu reprezentative

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că schimbarea la față a județului Suceava înseamnă și renovarea și recondiționarea unor clădiri de patrimoniu extrem de reprezentative pentru județ și pentru Bucovina. Gheorghe Flutur a precizat că a avut șansa și bucuria să participe ca șef al administrației județene la această schimbare la față. „Aș vrea să trec în revistă câteva din obiectivele cu mare valoare simbolică modernizate, cu implicarea administrațiilor publice locale, în cea mai mare parte în mandatele mele de președinte al Consiliului Județean. Consolidată printr-un proiect european, Cetatea de Scaun a Sucevei a devenit o atracție extrem de importantă pentru Bucovina și pentru toată zona Moldovei. De asemenea, în această perioadă Muzeul de Istorie al Bucovinei a devenit Muzeul Național al Bucovinei”, a spus Gheorghe Flutur.

El a amintit și de Palatul Administrativ din Suceava, care este în curs de consolidare, dar și de Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava, modernizat recent pe bani europeni. „Avem apoi Spitalul Județean Suceava, devenit recent spital clinic, s-a transformat, după ce a trecut în subordinea CJ Suceava, într-unul din cele mai moderne spitale din zona Moldovei”, a mai declarat șeful administrației județene. El a amintit și de alte edificii emblematice pentru județ, Muzeul „Ion Irimescu” de la Fălticeni, care a fost consolidat în vremea primarului Vasile Tofan, vechiul Palat Comunal și Muzeul Lemnului, ambele din Câmpulung Moldovenesc, care au fost consolidare de către primarul Mihăiță Negură.

„Avem și patrulaterul din centrul Rădăuțiului, care a fost renovat parțial și consolidat prin grija primarului Bogdan Loghin. Și Primăria Gura Humorului a fost renovată de primarul Marius Ursaciuc, iar Primăria Vatra Dornei, cu o valoare arhitecturală deosebită, a fost renovată prin grija primarului Ilie Boncheș. Și nu în ultimul rând, perla stațiunii turistice Vatra Dornei, Cazinoul Băilor, a fost salvată și renovată recent prin grija Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, sprijinită de CJ Suceava”, a afirmat Flutur. El a precizat că la inaugurarea cazinoului, CJ Suceava, prin intermediul Muzeului Național al Bucovinei, a pregătit o expoziție despre istoria Bucovinei, iar cei interesați vor putea, începând cu 28 noiembrie 2023, să vadă imagini și documente, care vorbesc despre patrimoniul și zestrea excepțională ale acestui ținut. „De altfel, de Ziua Bucovinei, Arhiepiscopia Bucovinei și Rădăuților, împreună cu CJ Suceava, a invitat la ședința solemnă circa 250 de personalități din județul Suceava pentru a marca acest eveniment. Am dorit să trec în revistă acum, în pragul sărbătorii Zilei Bucovinei, o parte din edificiile care încântă ochiul, care merită vizitate și care au devenit blazon al județului Suceava. Ar fi multe alte obiective care merită enumerate. Alături de investițiile în drumuri, în utilități și în servicii de calitate, acestea au făcut ca acest colț de țară să fie recunoscut ca una dintre cele mai atrăgătoare zone turistice din România. Despre bisericile și mănăstirile monument istoric, care întregesc adevărata valoarea a Bucovinei, merită vorbit într-un capitol separat”, a încheiat Gheorghe Flutur.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Schimbarea la față a județului Suceava înseamnă și renovarea unor clădiri de patrimoniu reprezentative.
 Vizualizări articol: 620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Flutur: Schimbarea la față a județului Suceava înseamnă și renovarea unor clădiri de patrimoniu reprezentative4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei