Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 267 (8491)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

De suflet

Mormântul Părintelui Arsenie Boca, loc de rugăciune pentru 150 de femei care au mers în pelerinaj alături de Fundația ”Ana – Inimă de Copil”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mormântul Părintelui Arsenie Boca de la Mănăstirea Prislop a fost loc de pelerinaj și rugăciune pentru 150 de femei din județ, dar și pentru doi preoți din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Acțiunea a fost organizată de Fundația ”Ana – Inimă de Copil” și este a doua din acest an.

Din grupul care a mers în acest pelerinaj au făcut parte și doi primari care își dedică timpul pentru comunitățile care i-au ales. Este vorba de primarul comunei Voitinel, Maria Pleșca, respectiv primarul din Dorna Candrenilor, Dănuț Candrea.

Sufletul acțiunii a fost, ca de obicei, Larisa Blanari, președintele Fundației ”Ana – Inimă de Copil”, care a spus că a organizat acest al doilea pelerinaj pentru că a simțit la prima deplasare la Mănăstirea Prislop cum oamenii au rezonat cu spiritul Părintelui Arsenie Boca. ”Deși a fost o vreme mohorâtă, în suflete ne-a fost tot timpul soare și frumos, simțindu-ne conectate nu doar între noi, ci și cu învățăturile și binecuvântările Părintelui Arsenie Boca. Dumnezeu ne însoțește pe fiecare în viață și pe măsură ce îl cunoaștem și îl iubim, cum zicea părintele Arsenie Boca, viața noastră va fi luminată cu lumina cea adevărată.

Mi-am luat fetița în brațe și i-am povestit până să adoarmă despre câte lucruri frumoase am trăit în această drumeție plină de spiritualitate, iar în prima parte a zilei de duminică, după slujba de la biserică, am ținut să scriu câteva rânduri pentru a mulțumi tuturor celor care au luat parte la acest pelerinaj”, este mesajul transmis de Larisa Blanari.

Președinta Fundației ”Ana – Inimă de Copil” a mărturisit că a primit multe mesaje care au emoționat-o profund și care i-au arătat încă o dată ce frumos și ce înălțător e să dăruiești bucurie: ”Să faci oameni fericiți, într-o societate în care știm tot mai mult să ne facem rău unul altuia sau cel puțin să ne tratăm cu indiferență, e un lucru care îmi dă energia de a merge mai departe în tot ceea ce fac. Mi-au fost alături în această misiune de a dărui bucurie, și le mulțumesc din suflet pentru prezența lor, primarii comunelor Voitinel și Dorna Candrenilor, Maria Pleșca și Dănuț Candrea. Așa cum le mulțumesc și celor doi preoți care ne-au însoțit și care ne-au făcut călătoria mai ușoară și mai profundă. Iar Părintele Arsenie Boca avea mare dreptate când spunea: <A fi fericit înseamnă a-l face fericit pe celălalt>”.

Pentru organizarea acestui pelerinaj, Larisa Blanari a cerut binecuvântarea monahului Vlad Pimen, starețul Chiliei ”Intrarea Maicii Domnului în Biserică” de la Schitul Lacu din Sfântul Munte Athos, pe care l-a întâlnit la Cornu Luncii, și care a binecuvântat, de altfel, și prima acțiune organizată în vara acestui an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mormântul Părintelui Arsenie Boca, loc de rugăciune pentru 150 de femei care au mers în pelerinaj alături de Fundația ”Ana – Inimă de Copil”.
 Vizualizări articol: 1555 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mormântul Părintelui Arsenie Boca, loc de rugăciune pentru 150 de femei care au mers în pelerinaj alături de Fundația ”Ana – Inimă de Copil”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei