Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 267 (8491)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deputatul AUR Doru Acatrinei îi transmite premierului că decizia de a anula scutirea de CASS în construcții slăbește economia României

Luni, 13 Noiembrie 2023 (15:50:18)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul AUR de Suceava Doru Acatrinei a declarat că decizia premierului României, Marcel Ciolacu, de a anula scutirea de CASS în construcții va slăbi economia României. Doru Acatrinei i-a transmis o interpelare prim-ministrului în care i-a transmis acestuia că domeniul construcțiilor este puternic afectat de ordonanța pentru reducerea cheltuielilor recent adoptată de Guvern, iar mare parte din investițiile publice se opresc până după Anul Nou, iar principalele victime sunt companiile mici.

„Multe dintre lucrările angajate de către CNAIR, CNI și toate UAT-urile din țară se vor sista în ultimele două luni ale anului pe motiv că va lipsi finanțarea acestora ca urmare a emiterii de către Guvern a ordonanței de reducere a cheltuielilor. Aceste lucrări ar putea fi reluate în primăvară, odată cu adoptarea bugetului de stat pentru 2024, însă companiile s-ar putea trezi fără forță de muncă. Pentru statul român, aceste reduceri de cheltuieli, prin Ordonanță, ar putea avea efect de bumerang pentru economie”, a precizat Acatrinei.

El a atras atenția că în condițiile în care la final de an nu mai există finanțare pentru proiectele mici, multe companii vor fi în imposibilitatea de a mai continua. „Dacă nu se plătesc lucrările de până acum, nu vor avea capacitatea să continue până în primăvară când s-ar plăti după ce s-ar vota bugetul pentru anul viitor. Este vorba de companiile care lucrează pentru CNAIR, CNI, pentru toate localitățile din țară. Ele se vor organiza pentru finalul de an, adică nu vor mai face cheltuieli, însă au cheltuieli din spate și acolo vor avea probleme”, a explicat deputatul AUR de Suceava. El a adăugat că în această situație foarte mulți români care vor rămâne fără locuri de muncă vor pleca în străinătate pentru a-și câștiga traiul.

Doru Acatrinei a mai spus că actualul Guvern a eliminat scutirea de CASS pentru construcții, însă a menținut salariul minim în acest domeniu la suma de 4.582 de lei. Acatrinei a declarat că diferențele de sume se vor recupera din mărirea valorii contractelor, contractele având clauze de ajustare, iar contractele private probabil vor fi renegociate pe alocuri în sus.

În același timp, deputatul AUR de Suceava a precizat că lipsa investițiilor va duce și la scăderea încasărilor la buget. În final, Doru Acatrinei a spus că Marcel Ciolacu este „un prim-ministru care nu își iubește țara” și l-a întrebat cum va gestiona creșterea șomajului în domeniul construcțiilor sau plecarea unui nou val de muncitori în diaspora pentru a căuta de muncă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul AUR Doru Acatrinei îi transmite premierului că decizia de a anula scutirea de CASS în construcții slăbește economia României.
 Vizualizări articol: 496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Deputatul AUR Doru Acatrinei îi transmite premierului că decizia de a anula scutirea de CASS în construcții slăbește economia României1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei