Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 267 (8491)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Omul potrivit

O fetiță care s-a înecat cu mâncare într-un supermarket a fost salvată miraculos de un medic aflat la cumpărături

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O fetiță în vârstă de 2 ani, care s-a înecat cu mâncare și nu mai putea să respire, în timp ce se afla cu familia într-un supermarket, a fost salvată de intervenția promptă a unui medic ATI de la Spitalul Clinic de Urgență "Sf. Ioan cel Nou" din Suceava, care era la cumpărături. Cazul ne-a fost semnalat de unul dintre cititorii noștri, care ne-a trimis pe WhatsApp și imagini de la fața locului. Din imagini am identificat-o pe doctorița Violeta Ștefan, medic primar ATI.

Contactată telefonic, dr. Ștefan ne-a relatat că sâmbătă după-amiază a fost la cumpărături și, în jurul orei 17.00, tocmai se pregătea să plece, când a auzit țipete. "Inițial nu am știut cum să reacționez, am întrebat câțiva oameni din jur ce s-a întâmplat, dar n-au știut să-mi spună. M-am gândit că poate îi este rău cuiva și am decis să mă întorc. Atunci mi-a zis cineva că un copil s-a înecat", a povestit doctorița.

A mers imediat la copil și a văzut că era întins pe o masă, vânăt la față. "Am întors-o, am lovit-o între omoplați și mă gândeam să încep masajul cardiac, dar a eliminat fragmentul de aliment și nu a mai fost necesar, a început să respire. Până au venit colegii de la Ambulanță am stat cu mâna pe puls și am supravegheat-o", a spus medicul. În tot acest timp în jur era vacarm de nedescris. Mama era în stare de șoc, tatăl nu înțelegea că fetița și-a revenit și toată lumea își dădea cu părerea, după cum ne-a relatat un martor ocular.

"Le spuneam că sunt doctor, să aibă încredere, dar greu a fost. Important e că este bine copilul. Dacă nu se intervenea imediat, ar fi fost o tragedie. Am întrebat ulterior colegii din UPU, mi-au spus că fetița și-a revenit complet, era veselă și a plecat acasă. Și că tatăl mi-a transmis mulțumiri și urări de sănătate", a mai spus dr. Violeta Ștefan.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O fetiță care s-a înecat cu mâncare într-un supermarket a fost salvată miraculos de un medic aflat la cumpărături.
 Vizualizări articol: 3530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
O fetiță care s-a înecat cu mâncare într-un supermarket a fost salvată miraculos de un medic aflat la cumpărături5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei