Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 267 (8491)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alcool și mai nou droguri

Un șofer care a refuzat DrugTestul a ieșit pozitiv la 3 substanțe interzise. Tot mai mulți tineri sunt depistați drogați la volan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Testele antidrog care se fac de o perioadă de timp asupra conducătorilor auto de pe șoselele din județul Suceava încep să confirme un fenomen previzibil. Numărul celor care ies în trafic, la volan, sub influența unor substanțe interzise este aproape la fel de mare ca al celor care sunt prinși băuți la volan.

Așa s-a întâmplat și în cadrul acțiunilor de control ale polițiștilor suceveni din serile de 10 și 11 noiembrie, în weekend, când trei tineri șoferi care au ieșit negativ la consum de alcool au ieșit ulterior pozitivi la verificarea cu aparatul DrugTest.

În cazul celor trei, probele biologice recoltate la spital sunt așteptate să confirme sau nu consumul de substanțe interzise.

Într-un al patrulea caz, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Pojorâta, oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei din Câmpulung Moldovenesc, s-a prevalat de dreptul de a nu fi verificat cu aparatul DrugTest, fiind condus de polițiști la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i s-au recoltat probe de sânge și urină.

Un alt caz relevant în context este cel al unui tânăr în vârstă de 30 de ani, din Vama, care, pe 29 octombrie, a fost oprit de un echipaj de poliție în timp ce conducea un autoturism BMW, tot pe strada Calea Bucovinei din Câmpulung Moldovenesc.

În acea zi, tânărul a suflat în etilotest, rezultând alcoolemie 0, dar când a venit vorba de DrugTest a declarat că nu este de acord să fie testat.

Tânărul a fost condus de polițiști la spitalul din Câmpulung Moldovenesc, unde i s-au recoltat probe de sânge și urină.

Rezultatele examenului toxicologic, ajunse la dosar vineri, 10 noiembrie, au surprins în sensul rău al cuvântului.  

Tânărul a ieșit pozitiv la amfetamină, metamfetamină și la benzoilecgonină, ultima substanță fiind principalul metabolit al cocainei.

Având în vedere această confirmare, polițiștii au întocmit și în acest caz dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Comisarul-șef Ionuț Epureanu a subliniat că în cadrul acțiunilor de control de la final de săptămână sunt utilizate toate aparatele etilotest, etilometru și DrugTest din dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, iar utilitatea lor este demonstrată de cazurile depistate unul după altul, pe linie de suspiciuni de consum de droguri ori de consum de alcool.

”Acțiunile se desfășoară pe întreg teritoriul județului, având atât obiectivul de depistare a conducătorilor auto care aleg să conducă sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, dar și obiectivul preventiv, de a transmite participanților la trafic să conștientizeze pericolul la care se expun prin consumul de alcool sau droguri.

Remarc faptul că urmare a măsurilor dispuse și a prezenței proactive în teren a polițiștilor, pe perioada weekendului, până duminică după-amiază, nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave”, a transmis ofițerul Epureanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un șofer care a refuzat DrugTestul a ieșit pozitiv la 3 substanțe interzise. Tot mai mulți tineri sunt depistați drogați la volan.
 Vizualizări articol: 950 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un șofer care a refuzat DrugTestul a ieșit pozitiv la 3 substanțe interzise. Tot mai mulți tineri sunt depistați drogați la volan5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei