Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 267 (8491)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Promovare

CJ Suceava a primit certificarea pentru recunoașterea calității de inițiator al rutei culturale Mihai Eminescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ruta culturală Mihai Eminescu, inițiată de Consiliul Județean Suceava, împreună cu municipiile Iași și Botoșani, a fost omologată și a primit certificatul de recunoaștere în cadrul ediției de toamnă a Târgului de Turism al României. Certificatul de recunoaștere a acestei rute i-a fost înmânat vicepreședintelui CJ Suceava Niculai Barbă, care a remarcat faptul că Bucovina este singura destinație care nu lipsește din rutele cultural-turistice omologate în ultima perioadă și lansate cu ocazia târgurilor de turism din acest an.

„CJ Suceava a primit documentul de recunoaștere a calității de inițiator al unei noi rute cultural-turistice, certificate la nivel național, o rută cu un semnificativ potențial turistic care include obiective din zestrea patrimoniului cultural eminescian. Ruta cultural-turistică având numele poetului nostru național, românul absolut, Mihai Eminescu, este realizată de Consiliul Județean Suceava împreună cu primăriile municipiilor Botoșani și Iași”, a spus Barbă.

El a arătat că județul Suceava are incluse în proiectul inițial al acestei rute obiective din mai multe localități, Suceava, Călinești-Cuparencu Șerbăuți, Putna, şi se lucrează la documentații pentru ca această rută să includă obiective din cât mai multe localități sucevene, în condițiile în care nu sunt zone în care să nu se regăsească pașii și amprenta marelui poet Mihai Eminescu.

„Certificată în prezent, la debut, ca o rută națională, consider că aceasta poate și trebuie dezvoltată, pentru a deveni în scurt timp o rută cultural - turistică transnațională prin includerea, în primă etapă, a zonelor transfrontaliere, Regiunea Cernăuți și Republica Moldova. Am inițiat deja și ne dorim să dezvoltăm cât mai multe proiecte în comun cu județele vecine deoarece dezvoltarea turismul în zonă aduce avantaje tuturor”, a mai afirmat Niculai Barbă. El a adăugat că odată cu omologarea Rutei Cultural-Turistice Mihai Eminescu, își dorește o „unificare” a festivalurilor și a altor evenimentele organizate în jurul zilelor semnificative 15 ianuarie și 15 iunie, la Putna, Ipotești, Suceava, Botoșani, pentru a le crește din toate punctele de vedere și pentru a da posibilitatea unei participări crescute atât din partea specialiștilor, cât și a publicului.

Niculai Barbă a amintit că în luna februarie a fost obținută și omologarea rutei cultural-turistice „Pe Urmele Geniilor Ciprian Porumbescu și George Enescu”, realizată împreună cu județul Botoșani. „De precizat că în județul Suceava, Consiliul Județean, la inițiativa președintelui Gheorghe Flutur, a dezvoltat încă din anul 2008 o serie de trasee turistice, unele fiind numite Drumuri, dorind ca și prin aceste proiecte să conservăm și să promovăm patrimoniul material și imaterial al județului Suceava în întreaga lume, sub brandul Bucovina. Drumul lui Ștefan, Drumul Ouălor Încondeiate, Drumul Lemnului, Drumul Huțulilor”, a mai afirmat Niculai Barbă.

El a mai spus că odată cu înființarea în acest an a Organizației Regionale de Management al Destinației Bucovina, se poate aborda de pe un nivel superior promovarea județului Suceava sub brandul Bucovina. De asemenea, vicepreședintele CJ Suceava a amintit și că în acest an, Bucovina este Destinația Anului în România, iar Bucovina se regăsește pe podium în toate clasamentele pe turism, inclusiv la nivel internațional, recent proiectul „Via Mariae – Drumul Reconcilierii” depus de administrația județeană fiind desemnat finalist la categoria „Turism religios, pelerinaj și spiritual” a Premiilor Rețelei Europene de Turism Cultural (ECTN) „Destinația turismului cultural durabil 2023”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava a primit certificarea pentru recunoașterea calității de inițiator al rutei culturale Mihai Eminescu.
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CJ Suceava a primit certificarea pentru recunoașterea calității de inițiator al rutei culturale Mihai Eminescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei