Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 250 (8474)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

CFR Călători, din nou în ofsaid

Trenul de Putna, blocat la propriu de călătorii care nu au mai încăput nici în picioare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Călătorie de coșmar cu trenul Putna-Suceava în ziua de duminică, 22 octombrie. Mult așteptata revenire pe această linie a automotorului ”Săgeata albastră” își arată reversul în zilele aglomerate, când capacitatea acestui tren este cu mult sub cererea de pe această linie.

Cu elevii și studenții reveniți la cursuri, trenul a plecat deja plin din Putna (ora 13.57), iar în zona Vicov deja erau mulți călători în picioare. Situația a devenit absolut irespirabilă când trenul a plecat cu greu din stația Rădăuți.

”Trenul R5622 Putna-Suceava a staționat 13 minute în plus în Gara Rădăuți pentru că, atenție, nu este o glumă, nu încăpeau călătorii în tren. Duminica, fluxul de călători este foarte mare la trenurile R5621/5622, iar un singur automotor Desiro nu face față”, au semnalat cei de la Asociația Calea Ferată Dornești-Putna.

Fotografiile din tren sunt mai mult decât elocvente. S-a mers mai ceva ca într-un autobuz aglomerat din centrul unui oraș, doar că nu una-două stații, ci aproximativ două ore.

Această situație era cumva previzibilă având în vedere că trenurile Suceava – Putna din zilele de duminică circulau în urmă cu câteva luni cu trei vagoane pline, adică circa 240 de locuri, mai mult decât dublu față de capacitatea unui automotor.

Așadar, din nou, CFR Călători nu a anticipat sau nu a vrut să anticipeze o creștere de trafic previzibilă și nu a căutat soluții pentru o călătorie decentă.

Readucerea pe linia spre Putna a acestor automotoare Desiro este de principiu benefică pentru că s-au redus timpii de mers cu aproximativ 40 de minute, însă se putea și se poate găsi o soluție pentru gestionarea eficientă a zilelor aglomerate.    

Cei de la Asociația Calea Ferată Dornești-Putna au venit și cu o serie de propuneri pentru CFR Călători.

”Asociația Calea ferată Dorneşti-Putnasolicită public companiei CFR Călători și regionalei Sucursala Iași Călătoriimplementarea unei soluții din cele prezentate mai jos:

Suplimentarea cu încă un automotor Desiro; introducerea unei noi perechi de trenuri în weekend (sunt doar 4 trenuri/zi), introducerea unei perechi Iași-Putna și retur (trenul studenților) care să elibereze din presiunea pusă pe R5622.

În cazul în care nu se poate rezolva această problemă cu propunerile de mai sus, o soluție de avarie/temporară poate fi schimbarea compunerii în: Locomotiva DHE + 3 vagoane (minim).

Știm că timpii de parcurs vor fi mai lungi, dar nici nu putem lăsa călători la peron sau să îi înghesuim ca pe niște bagaje.

Stimați conducători ai CFR Călători Iași,aveți dovada clară că pe linia 515 potențialul este mult mai mare, profitați!”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trenul de Putna, blocat la propriu de călătorii care nu au mai încăput nici în picioare.
 Vizualizări articol: 1060 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trenul de Putna, blocat la propriu de călătorii care nu au mai încăput nici în picioare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei