Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 250 (8474)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Straie de sărbătoare

„Târgul caritabil de toamnă” și șapte ani de colaborare cu o grădiniță din Republica Moldova, la Grădinița cu Program Normal Obcini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Frumoase decorațiuni de toamnă, realizate cu multă imaginație și migală, fel de fel de produse de patiserie, dar și zacuști, compoturi preparate acasă de gospodinele mame ale copiilor care învață la Grădinița cu Program Normal Obcini, ba chiar și articole artizanale au atras o mulțime de oameni în curtea instituției, la „Târgul caritabil de toamnă”.

Aflat la a doua ediție, frumosul eveniment, în urma căruia toți banii strânși sunt donați pentru susținerea terapiei pentru copii cu autism din cadrul grădiniței, a generat multă forfotă, implicare și recunoștință, în același timp. Pe lângă decorațiunile de toamnă, organizatorii s-au străduit să creeze și o alee cu umbreluțe colorate, iar la capătul acestuia au amplasat un banner mare, cu mesajul „Copiii noștri sunt valoroși – Grădinița Obcini Suceava”.

În paralel cu acțiunea de afară, în interiorul instituției au avut loc alte evenimente – unul de marcare a șapte ani de frumoasă colaborare cu grădinița din Strășeni, Republica Moldova, din partea căreia a venit o delegație de cadre didactice, precum și discutarea altor două proiecte importante – „Școala altfel” și „Familia din inima mea”, aflat tot la a 7-a ediție, după cum a precizat directorul GPN Obcini, Maria Todereanu.

Invitat la eveniment, primarul Sucevei, Ion Lungu, a transmis salutări călduroase invitaților de peste Prut, cărora le-a urat să facă parte cât mai curând din marea familie UE, pentru a beneficia de finanțări absolut necesare, apoi a remarcat frumusețea târgului de toamnă organizat de Grădinița Obcini.

„Chiar m-a impresionat, am văzut fel de fel de produse și părinți care au depus foarte mult efort. Se fac lucruri frumoase la această grădiniță și vrem să o extindem, prin obținerea unui teren de aici, din spate, pentru care am făcut mai multe intervenții la Guvern și la Ministerul Agriculturii. Între timp, se va face sigur Grădinița cu Program Prelungit Obcini, după demolarea garajelor. Este aprobat Planul Urbanistic Zonal, se lucrează la studiul de fezabilitate, pentru a putea face o parcare supraterană și o grădiniță”, a explicat edilul Sucevei. El a remarcat susținerea pe care o are învățământul din partea Consiliului Local Suceava, inclusiv la eveniment fiind prezenți doi consilieri – Daniel Ungurian și Bogdan George Păstrăv.

De asemenea, au fost prezenți numeroși parteneri de proiecte ai grădiniței, inclusiv Teatrul „Matei Vișniec”, reprezentat de managerul Angela Zarojanu.

Un interesant mesaj a fost transmis celor prezenți și de directoarea grădiniței din Strășeni, care a făcut o paralelă cu povestea „Puiul de căprioară care alerga după soare”.

O altă surpriză pregătită copiilor de cadrele didactice de la Grădinița Obcini a fost un spectacol de păpuși, foarte atractiv și cu mesaje educaționale, care a fost urmărit cu plăcere inclusiv de adulți.

Târgul de toamnă din curtea grădiniței a fost deschis până după-amiaza, încât să poată veni să cumpere produse și să facă astfel donații cu folos și vecinii din zonă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Târgul caritabil de toamnă” și șapte ani de colaborare cu o grădiniță din Republica Moldova, la Grădinița cu Program Normal Obcini.
 Vizualizări articol: 442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Târgul caritabil de toamnă” și șapte ani de colaborare cu o grădiniță din Republica Moldova, la Grădinița cu Program Normal Obcini5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei