Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 250 (8474)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Păcat că se termină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campionatul Mondial de Rugby a ajuns la final. Nu au mai rămas de disputat decât meciurile pentru medalii, vineri şi sâmbătă. În "finala mică", vineri, se întâlnesc Anglia (care s-a cam bătut singură în semifinală) şi Argentina, titlul suprem urmând să şi-l dispute sâmbătă două dintreforţele supreme ale acestui sport splendid, Noua Zeelandă şi Africa de Sud, aceasta din urmă fiind încă deţinătoarea trofeului, cealaltă fiind cumva eternacampioanămondială (inclusiv când nu deţine titlul!), echivalentaBraziliei din fotbal. Am urmărit aproape toate meciurile, deoarece spectacolul pe care acest sport îl oferă atunci când e practicat de cine trebuie este cu adevărat extraordinar. Ca o primă concluzie pot să afirm că dacă în urmă cu câteva zeci de ani era să devenim a şasea participantă la fostul "turneu al celor 5 naţiuni" (dar ne-a luat locul, pe bună dreptate, Italia), acum suntem la ani lumină de ceea ce se joacă în lume. Nu numai că n-am contat, dar în 3 meciuri din 4 am fost de-a dreptul ridicoli. Pentru mine, şi nu numai, marea revelaţie a acestei ediţii se numeşte Argentina, şi zău că m-aş bucura să o văd cocoţându-se pe podium. Nu cred însă că Anglia îi va oferi şansa asta, mai ales că orgoliul ei rănit o va face să mănânce jar în acel meci. Am zis că Anglia s-a bătut singură în semifinala. Într-adevăr, a încercat să conserve un rezultat care i-a fost favorabil la limită până în penultimul minut, cumva împotriva spiritului jocului, caechipele de fotbal care-şi bagăautobaza în poartă! Finalaar trebui să revină Noii Zeelande, favorita mea dintotdeauna, fiindcă din tot ceea ce face emanăo bucurie a jocului, dublată de o imaginaţie debordantă, ceea ce îi face pe jucători mai degrabă artişti decât sportivi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Păcat că se termină.
 Vizualizări articol: 611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Păcat că se termină5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei